Ga naar inhoud
Vespaforum.be

dvsp

Leden
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door dvsp

  1. Ben reeds een jaar in het bezit v een Sprint 125. Nooit een andere motor gehad en ook geen rijbewijs dus kan niet vergelijken. 

    Voor mij rijdt ie zeer lekker. Tot 80km/u geen probleem... en ervaar nooit echt gebrek aan vermogen. 100 haalt ie zeker wel met wat moeite. Zeer wendbaar, beter dan de gts op dat vlak denk ik en voor de Vlaamse binnenbanen zeker genoeg.

    Maar bergop op 90 banen zou het toch iets meer mogen zijn - in de Ardennen op een grotere baan regelmatig vol open waarbij de fut er uit is. Op de snelweg heb ik nog niet gedaan - lijkt me niet echt aangenaam met een smallframe tussen de vrachtwagens en ook daar waarschijnlijk underpowered. Moet wel zeggen ik mijd zelf zo veel mogelijk grote wegen... Ik rij liever op mijn gemak.

    Heb ook de banden vervangen door de city grips die op de gts liggen, een wereld van verschil - veel stabieler.

    Ik ben zelf ongeveer 1m86 en voor mij is de zithoogte bij zeer lange ritten (5-7u) wat aan de lage kant en door de vorm van de zit wat krap naar voren... De gts is wat langer en precies een tikje hoger qua zit. (Officieel even hoog maar toen ik testte leek me die conformtabeler.)

    Ik overweeg zelf om mijn motorrijbewijs te halen en zou dan de 300 overwegen... Doch zou de sprint zeker houden want hij rijdt best wel lekker.

     

    • Like 2
  2. Op welke km standen moet ik op onderhoud?

    Ben in garage geweest op:

    - 1000km

    - 6000km

    Heb nu 9400km... Ben dus op 6000 km onderhoud geweest in mei 2020 drie maanden geleden. (Na Lockdown en tijdens verlof wat uitgeleefd :D) Dealer zei me toen terug op 11-12000.

     

    Volgens boekje zou ik op 1, 5 en 10 moeten gaan en riem vervanging op 10... Ik zou niet graag die riem nr de vaantjes rijden... Dus is het wel ok om tot 12k te wachten?

  3. Ben dus langs dealer gegaan maar met de wind en het verkeer en de lagere temperatuur was het nu moeilijk hoorbaar daar :)

    Hij vermoedde iets met ring remschijf etc... als die droog/vuil komt te staan kan die soms lawaai maken. Hij heeft er dan iets opgespoten en het lijkt inderdaad een pak minder te zijn dusver.

    To be continued...

  4. In de nieuwe Piaggio Medley 125 zit nu 15pk, de 'volle' 11kw... toch wel een paar pk meer :)

    Wat zijn de kansen dat de volgende GTS 125 versie dit ook zal hebben? Ik vermoed dat deze motoren toch ongeveer hetzelfde zijn?

    Is er al eerder sprake geweest van zulke trends, i.e. Piaggio veranderingen die overdruppelen nr Vespa? Iemand weet van?

  5. Hmm... het klinkt bijna als een dynamo of zo. Als ik mijn oor op het dashboard leg en dan lichtjes naar voren duw hoor ik het bij het aanzetten van het rollen... duidelijk van bij het wiel vooraan komend, eens ie rolt is het bijna onhoorbaar, en het geluid wordt ook lager naarmate ie rolt.

    Dit allemaal bij motor af weliswaar want anders zou je het nooit horen...

  6. 16 minutes ago, Vespa Reng Deng Deng Deng said:

    Komt het niet van de schijfrem?

    Was het voor de onderhoudsbeurt ook al aanwezig of is het daarna ontstaan? Als het daarna ontstaan is zal ik er mee terug gaan.

    Het kan van de rem komen... het is moeilijk te zeggen. Het lijkt van binnenin/abs ring ergens te komen... Of het al dan niet ontstaan is voor of na het onderhoud zou ik niet kunnen zeggen, normaal beweeg ik ook niet zo traag er mee (en ik bedoel echt heeeel traag, zo van stilstand en dan heeel lichtjes duwen of van voor nr achter trekken), en van zodra ie rolt hoor je het amper/niet. (Met motor aan hoor je het helemaal niet.) Het lijkt wel alsof het een soort aandrijving is.

     

     

  7. Is het normaal als je je vespa heel langzaam vooruit of achteruit beweegt/duwt, dat er een soort van schurend geluid vooraan aan het wiel te horen is?

    Betreft een recente Vespa Sprint 125, die pas onderhoud gehad heeft.

    Ik ben ook pas van 110 naar 120 vooraan dikte overgeschakeld, maar het komt duidelijk niet van de band zelf, eerder iets binnenin of aan de rem/abs dat draait. Het is me eerder niet in die mate opgevallen, maar het kan goed zijn dat het er altijd al is geweest...

    Iemand die het weet? :)

  8. 4 hours ago, Speedracer said:

    de truc is als je aan een snelheiddsdrempel komt eventjes je poep van je zadel heffen en de schok van de drempel absorberen met je kniëen, dan moeten je schokdempers en de bevestigignspunten in het frame enkel 't gewicht van de scooter zelf absorberen en is er veel minder kans dat deze tot einde uitslag komen wat op termijn tot beschadigingen kan leiden. De scooter en ophanging gaan er ook veel minder door afzien. 

    Yep, dat probeer ik zo veel mogelijk 

  9. Bedankt voor de reacties!

    Ja, 20-30 ça va, maar weinig auto's doen dit... als ik op de teller 20-30 doe, dan hangen ze allemaal in mijn gat.

    Hetzelfde met andere snelheden trouwens, ik probeer me aan de snelheden te houden (30-50-70...) maar dan heb je gewoon iedereen in je gat. Die gehaaste vierwielers toch...

  10. Hoe is jullie rijgedrag op vluchtheuvels en potholes... Normaal gezien vertraag ik wel zo veel mogelijk, maar in het verkeer durft het wel al eens wat rapper gaan want geen enkele auto remt zo hard af hiervoor als ik... of ik mis eens gat... Kan zo'n ding dit aan of moet ik mij zorgen maken? :D Ik rij nog maar een jaar met een moderne Sprint 125.

    Ah, dit naar aanleiding van dit bericht: https://www.nieuwsblad.be/cnt/blghe_20130625_001

×
×
  • Nieuwe aanmaken...