Jump to content
Vespaforum.be

dvsp

Members
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About dvsp

 • Rank
  Lid

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  -

Persoonlijke Gegevens

 • Land
  Belgiƫ

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ben reeds een jaar in het bezit v een Sprint 125. Nooit een andere motor gehad en ook geen rijbewijs dus kan niet vergelijken. Voor mij rijdt ie zeer lekker. Tot 80km/u geen probleem... en ervaar nooit echt gebrek aan vermogen. 100 haalt ie zeker wel met wat moeite. Zeer wendbaar, beter dan de gts op dat vlak denk ik en voor de Vlaamse binnenbanen zeker genoeg. Maar bergop op 90 banen zou het toch iets meer mogen zijn - in de Ardennen op een grotere baan regelmatig vol open waarbij de fut er uit is. Op de snelweg heb ik nog niet gedaan - lijkt me niet echt aangenaam met een smallfra
 2. Op welke km standen moet ik op onderhoud? Ben in garage geweest op: - 1000km - 6000km Heb nu 9400km... Ben dus op 6000 km onderhoud geweest in mei 2020 drie maanden geleden. (Na Lockdown en tijdens verlof wat uitgeleefd :D) Dealer zei me toen terug op 11-12000. Volgens boekje zou ik op 1, 5 en 10 moeten gaan en riem vervanging op 10... Ik zou niet graag die riem nr de vaantjes rijden... Dus is het wel ok om tot 12k te wachten?
 3. Ben dus langs dealer gegaan maar met de wind en het verkeer en de lagere temperatuur was het nu moeilijk hoorbaar daar Hij vermoedde iets met ring remschijf etc... als die droog/vuil komt te staan kan die soms lawaai maken. Hij heeft er dan iets opgespoten en het lijkt inderdaad een pak minder te zijn dusver. To be continued...
 4. In de nieuwe Piaggio Medley 125 zit nu 15pk, de 'volle' 11kw... toch wel een paar pk meer Wat zijn de kansen dat de volgende GTS 125 versie dit ook zal hebben? Ik vermoed dat deze motoren toch ongeveer hetzelfde zijn? Is er al eerder sprake geweest van zulke trends, i.e. Piaggio veranderingen die overdruppelen nr Vespa? Iemand weet van?
 5. Ja band loopt echt wel vrij hoor.
 6. Yep - ben van plan bij dealer langs te gaan - helaas ben ik dan wel een uur of 2 kwijt minstens dus zal niet voor meteen zijn
 7. Band heeft speling zat... lijkt me nergens tegen aan te lopen. Lijkt me ergens iets binnenin ofwel de brakepad misschien?
 8. Inmiddels ook een filmpje gemaakt. VID_20200602_204332.mp4
 9. Doe ik, als ik nog eens een paar uur tijd vind als ze open zijn...
 10. Na nog wat rijden valt het me op dat het enkel lijkt te zijn na het rijden, ongeacht of de remschijf warm is of niet. Als ie koud is doet ie het niet. (Bv vanochtend niks, na rit v 140km duidelijk hoorbaar.)
 11. Hmm... het klinkt bijna als een dynamo of zo. Als ik mijn oor op het dashboard leg en dan lichtjes naar voren duw hoor ik het bij het aanzetten van het rollen... duidelijk van bij het wiel vooraan komend, eens ie rolt is het bijna onhoorbaar, en het geluid wordt ook lager naarmate ie rolt. Dit allemaal bij motor af weliswaar want anders zou je het nooit horen...
 12. Het kan van de rem komen... het is moeilijk te zeggen. Het lijkt van binnenin/abs ring ergens te komen... Of het al dan niet ontstaan is voor of na het onderhoud zou ik niet kunnen zeggen, normaal beweeg ik ook niet zo traag er mee (en ik bedoel echt heeeel traag, zo van stilstand en dan heeel lichtjes duwen of van voor nr achter trekken), en van zodra ie rolt hoor je het amper/niet. (Met motor aan hoor je het helemaal niet.) Het lijkt wel alsof het een soort aandrijving is.
 13. Is het normaal als je je vespa heel langzaam vooruit of achteruit beweegt/duwt, dat er een soort van schurend geluid vooraan aan het wiel te horen is? Betreft een recente Vespa Sprint 125, die pas onderhoud gehad heeft. Ik ben ook pas van 110 naar 120 vooraan dikte overgeschakeld, maar het komt duidelijk niet van de band zelf, eerder iets binnenin of aan de rem/abs dat draait. Het is me eerder niet in die mate opgevallen, maar het kan goed zijn dat het er altijd al is geweest... Iemand die het weet?
 14. Yep, dat probeer ik zo veel mogelijk
×
×
 • Create New...