Jump to content
Vespaforum.be

Jamezsa

Members
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Jamezsa

 1. Op 27/4/2021 om 08:59, Pilaf zei:

  Dat is inderdaad niet veel aan km-ers. Vijlen aan een carter klinkt als een lapmiddel om de klant tevreden te houden.

  Als ik zo het filmpje hoor is het de koppeling en niet de snaar. Je hoort de toeren omhoog gaan en op het moment dat de koppeling bijt het “geluid”. Voel je ook een lichte schok bij het geluid?

  Zet je vespa eens op de bok en kijk of hij ook dit geluid maakt als je het gas open draait. Is het geluid weg dan is het de koppeling.

  Weet niet of je zelf er aan wilt sleutelen maar controleer bij de koppeling de schoenen/veertjes (2) en het koppelingshuis aan de binnenzijde (18) op slijtage. Zijn de schoenen mooi glad en heeft het koppelingshuis niet een blauwe gloed (heet geweest) dan zijn deze nog bruikbaar. Is dat niet het geval dan de koppeling vervangen.

  De schoenen mogen met schuurpapier worden opgeruwd alsook de binnenzijde van het koppelingshuis.
  De veertjes zijn vaak het zwakke deel van de koppeling, deze zijn te vervangen voor zwaardere en lichtere exemplaren. Weet niet of je een zware rijder bent maar als dat het geval is kan het je helpen om iets zwaardere veertjes aan te schaffen zodat de koppeling iets later (hoger toeren) aangrijpt.

  Ga je niet zelf sleutelen dan weer terug naar de dealer en vragen om naar de koppeling te kijken, dit zou voor hen ook basale kennis moeten zijn.
   

   

  FBF7D72B-F82A-4890-AF00-23E5B7BD3043.thumb.jpeg.8265e33aceb461de0e004b387bca1066.jpeg

  De binnenkant van het koppelingshuis is nog mooi glad. Ik heb hem op de bok gezet en het maakt geen geluid. Als ik rustig optrek dan maakt het geen geluid enkel “ iets” als ik sneller optrek en als ik hem warm heb gereden.
   

  ik weeg rond 70kg, in principe is het niet nodig om die veren op de koppeling te vervangen toch? Of misschien komt het door slijtage, wat ik niet normaal vind na 3xxx km

   

  ik ben al 3 maal naar de dealer geweest maar ze hebben niets kunnen vinden..

  Zal ik de veren op de koppeling dan toch vervangen? 

 2. 16 uur geleden, Pilaf zei:

  De snaar staat pas bij volgas in de hoogte positie bij je vario dus dat schurend geluid is iets anders, controleer het lager in de carterpan eens (koppeling) want die willen nog wel eens uitlopen wat ook een schurend geluid geeft.

  Sleepsporen van de snaar in het carter hebben de GTS-en redelijk vaak en zolang je die niet bij de carterpan hebt (risico op schade aan pakking) hoef je niet direct te handelen.

  Oplossing is een nieuwe snaar, weet niet hoeveel km-er er op staat maar ze willen nog wel eens iets rekken wat net genoeg is om aan te lopen.

  Een andere oplossing is een dunne varioring te plaatsen, de riem kan dan niet maximaal staan maar wat dus wel ten koste gaat van je topsnelheid. Bij mij was 1mm genoeg waardoor ik 10km top kwijt ben (wel een -300).

  Het staat momenteel op 3300km wat nog niet zoveel is. Ik heb de lager gecontroleerd en het zit nog goed vast.  Ik ben bij de dealer geweest en ze hebben de boven van Carterton beetje bijgevijld wat ik niet normaal vind.

  ik heb een filmpje toegevoegd met dit probleem.

 3. hallo,

  Bij mijn vespa gts125 bj 2018 heb ik gemerkt dat de varioriem bij het optrekken te hoog komt tegen de kap daarom maakt het soms een schuurgeluid. hoe kan ik het oplossen?
   

  CFEE689F-DCAD-4848-BBD6-6934A76AF280.jpeg

  B8873EFE-D6BE-43A6-B4DA-6D6EE110A987.jpeg

 4. hallo,

  sinds gisteren heb ik opgemerkt dat mijne  bij het optrekken (aan de stoplicht) precies de v-snaar of iets schuur tegen de behuizing.

  het voelt dat hij percies beetje terug trekt en als ik rustig rijd niet stoppen en dan gas bij geven dan is het geen probleem. 

  weet iemand wat de oorzaak zal het kunnen zijn?

   

  grten.

  james

 5. hello,

  ik heb een klein probleem dat de vespa gts 125 bouwjaaar 2017 valt stil als de motor koud is.

  ik heb het binnen gedaan ze hebben de software geüpdatet,klep afgesteld en de bougie vervangen. maar het valt nog steeds stil.

  heeft iemand een idee hoe het komt?

  groeten,

  james

×
×
 • Create New...