Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Innocenti

Leden
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Innocenti

  1. 14 uur geleden, Frederik9111 zei:

    Dat gaat prima. Alleen ergens een 12v regulator plaatsen. Alle voedingskabels op de 12v+, en de klassieke kabelboomaanpassingen.

    Geef gerust een gil als je zo ver bent. Dan passeer ik nog es langs jouw scooterkot. 

    Geweldig  Alvast bedankt 🙏 

    3 uur geleden, koeno83 zei:

    En de Remschakelaar vervangen van een open naar shutter en een extra draad naar je achterlicht trekken. De aarde bij je huidige temschakelaar heb je niet meer nodig. 

    Op je schakelaar de claxon knop aanpassen , even de clipsjes buigen de knop eronder doen een weer terug buigen. Dan ga je ook hier van een open naar schutter, bij de 6 volt verbreek je de stroom en bij 12v moet je juist contact maken. De claxon zelf vervang ik nooit. 

    Goede tip. Thanks 

  2. 1 uur terug, Wilby zei:

    Als je de maat neemt van de krukas vanop de zitting van de lager tot de bovenkant van de wang en daar de nodige speling bijtelt moet je er ook komen. Je kan eventueel eerst uitdraaien tot de maat van de krukas, dan eens monteren en daarna verder uitdraaien met de juiste speling. 

    Dus de diameter van de krukas plus de nodige speling. Enig idee wat de nodige speling is?

  3. Mijn carter is zwaar beschadigd thv de carburator. Er zaten diepe groeven in dat vlak.

    Nu heb ik bij wijze van test dat stuk opgelast en wil ik dat op de juiste maat afdraaien. 

    Heeft er iemand de binnen maten? Of heeft er iemand een carter openliggen die ik mag

    komen opmeten? Alvast bedankt

    2021-03-11_7-29-49.png

  4. 19 uur geleden, Spaniard zei:

    Mja , dat komt waarschijnlijk doordat de benzine verdampt en de olie blijft liggen , meng je toevallig met castrol power rs 2t ? ik zie daar precies een rode schijn in dat plasje .

    Weet je wat je eens kunt proberen ? je gaat een stukje rijden of je start hem eens gewoon en zet dan je naftkraan dicht , totdat je scooter uitvalt omdat de carb helemaal leeg is , op voorwaarde dan dat je naftkraan goed afsluit , die (oude ) rubbers daarin durven nogal eens last hebben van die ethanol in de benzine , net zoals het rubber puntje van die vlotternaald , normaal zou je dan geen plasje mogen vinden onder je scooter s'anderdaags ofzo , succes ! 

     

    Daar heb je een punt.

    Je hebt gelijk. Nu geen olie meer.

    Bedankt iedereen.

    • Like 1
  5. 41 minuten geleden, Andy72 zei:

    Benzine met 2% olie...  hebt ge automatische mengsmering of mengt ge in de tank? Als ge in de tank tankt zou ge aan een lekkage van de benzineleiding kunnen denken.  Ik zou toch de bil eens verwijderen en alles goed schoonmaken. Als ge dan het naftkraantje open zet, komt ge het misschien al tegen.

    Idd, 2 procent en benzine 98 gemengd in de tank. Ik moet nu wel zeggen dat de naftkraan nooit dicht draai. 

  6. Gisteren merkte ik een olielek onder mijn blok. Als ik aan de olie ruik, ruikt die verdacht veel naar naft. Alles mooie opgekuist om te zien waar de olie vandaan komt.Vandaag ligt er weer een klein plasje olie onder het blok. Zijn dat de oliekeerringen? En zoja de welke? Moet  de motorblok daarvoor open? Kan dat na nog geen 30000 km? Gr

×
×
  • Nieuwe aanmaken...