Jump to content
Vespaforum.be

Veloce.

Members
 • Content Count

  45
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

20 Excellent

About Veloce.

 • Rank
  Lid

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  50N '67

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Limburg
 • Land
  Nederland

Recent Profile Visitors

456 profile views
 1. Alle gestraalde spullen zijn nu ook goed schoon en ontdaan van straalgrit. Alles is dus klaar om te starten met met opbouwen. Paar simpele vraagjes (voor jullie): - hoe kan ik de lager het beste monteren? Droog of eventueel insmeren met versnellingsbakolie o.i.d.? - het blinde lager binnenin het blok zijn ale naalden uit, maar de kraag zit er nog in. Wat is wijsheid? Alleen nieuwe naalden of toch lager eruit trekken (met alle risico's van dien) en volledig nieuw lager erin? - zijn er nog bepaalde belangrijke zaken waar ik op moet letten bij montage/opbouwen? Het frame loopt gestaag. Balhoofdlagers, kabels, kabelboom, achterlicht, standaard, rempedaal en claxon zitten er al op en in.
 2. Remtrommel vandaag gevonden op Mostra Scambio, een N.O.S. in de verpakking! Zoek dus nog een achteras En een snelheidsmeter die past op de plek van de kunststof dop. (van een 50L/R/S?) p.s. kan een moderator even topictitel aanpassen? '57 --> '67 :
 3. Het staat zelfs gewoon in dit zelfde subforum: gaat gewoon door
 4. Motorspullen ook terug van de straler gekregen
 5. Deze PK50 XL als decoratie van de pizzeria van Center Parcs de Eemhof, 4 jaar geleden stond hij er ook al zo bij. Binnen hadden ze een Ape in gebruik als toonbank voor het schepijs.
 6. Oh ik zie het nu pas, typfoutje! Moet '67 zijn! Ik kan het helaas niet meer aanpassen nu.
 7. Ik zoek met en met wat spullen nog voor mijn project, ik zal daar dit topic voor gebruik en eventueel updaten. Wat ik nu zoek: Remtrommel en bijbehorende achteras/naaf. Iemand een nette gebruikte set liggen?
 8. Vandaag opgehaald, ziet er echt schitterend uit!
 9. Ah, nu zie ik het ja. Dankje! Ik mis gewoon mijn bougiekabel op de oude ontsteking! Omdat ik niet bekend was met deze vorm van ontsteking had ik de oude voor zover mogelijk als referentie gebruikt, maar nu zie ik dus dat de oude geen bougiekabel heeft en de nieuwe dus niet de 3 dunne kabels voor verlichting/massa. Als ik het goed zie dus groen op de lichtspoel samen met het uiteinde van de koperen draad, rood op de contactpuntjes en zwart op massa. (op jouw foto bij de lichtspoel, bij mijn oude foto bij de bobine, maar dat maakt denk ik niet zoveel uit) Dan moet ik me dus even zo'n kabelboompje regelen nu.
 10. Vanochtend evenaan de gang geweest met de ontsteking, alles is uiteraard nieuw. Ik moet alleen de bobine nog even aan de condensor solderen en de 4 lange boutjes vervangen. Paar korte vraagjes voor de kenners hier: 1. Ik heb nu een bobinekabel met 1 aansluiting, terwijl de oude er 3 had en op de tekeningen zie ik ook meerdere. Heb ik de verkeerde bobine of kan/moet ik de kabel gewoon aanpassen? Het is deze, vokgens Maskes dus de juiste: https://www.klassiekevespaonderdelen.nl/Bobine-inwendig-V50/Special 2. Ik heb een ander type smeervilt zie ik. Past wel, volgens Maskes ook geschikt voor alle type motor. Maakt het wat uit? 3. De lichtspoel heeft een open uiteinde van de koperdraad. Moet ik daar nog wat mee?
 11. Vandaag de carburateur uit ellaar gehaald en gereviseerd. Makkelijk en vlot klusje dat weinig kost, maar wel heel nuttig is. Omdat ik toch maar tijdelijk met 50cc en deze carb ga rijden heb ik verder geen tijd en moeite gestoken in het stralen of ultrasoon reinigen van de behuizing. Ik zag wel dat ik in het luchtfilterhuis de 2 buisjes en (ik neem aan) boutjes mis om hem dicht te zetten. Iemand nog iets liggen?
 12. Valt mee toch? Onderstaande foto is van exact 7 dagen eerder. Het frame wordt gedaan door de vader van de zaakvoerder, die klust daar een aantal uren per week nog bij aan projecten die hij leuk vindt. Duurt wel iets langer dan normaal, maar scheelt ook wel wat centen straks. En wordt nu nog gedaan door een echte vakman.
 13. Nu zo naast elkaar schrik ik ook wel.van het verschil ja, haha! Mijn kerstboom is gelukkig wél goed! Als ik die vergelijk met mijn kickstartertandwiel zie je toch wel een flink verschil.
×
×
 • Create New...