Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Erikje

Leden
  • Items

    33
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Erikje

  1. B

    2 uren geleden, Pilaf zei:

    De grafiek zegt van wel en je kan de vario monteren zonder ring. Door de kortere snaar slaat de snaar ook niet tegen het carter aan. Kom eerlijk gezegd nooit op de topsnelheid dus kan daar weinig nuttigs op zeggen. Tot 100km/h is het wel een andere Vespa. Rammelt net zoveel als de originele maar trekt wel beter door, gewoon een snelle Vespa die zich prima vermaakt naast de snelweg. Bij het winter onderhoud zal ik eens kijken hoe de vario/snaar eruit ziet na 5k misbruik. 

    Ben benieuwd tzt, goede optie lijkt zo.

  2. 10 uren geleden, Pilaf zei:

    Bij een standaard setup is de kans klein maar zoals in de vraag hierboven kan bij een sterke slipstream of heuvel af dit bij elke ECU aangestuurde motor gebeuren, dus ook bij jou. Het is gewoon een veiligheid welke is ingebouwd om de motor binnen het ontwerp gebied te houden.

    Helder, is de BGM varioset dan wel een relatief makkelijke oplossing om de Vespa een hogere topsnelheid te geven?

  3. Op 7/10/2022 om 15:47, Pilaf zei:

    Je hebt waarschijnlijk de toeren begrenzer aangetikt. Dit is bij dit type ECU’s nog al een agressieve manier van ingrijpen. De modellen van 2010-2013 hadden hier soms ook last van. De vario loopt makkelijk naar de begrenzer en een heuvel af, slipstream of dikke meewind kan je de begrenzer induwen. Vind het persoonlijk nogal gevaarlijk dat deze zo agressief ingrijpt zeker als je aan het inhalen bent en de een auto achter je bumper kleef, dan heb je echt een probleem als de begrenzer er in slaat. Er is niets aan te doen behalve er rekening mee houden, een varioring (0,5mm) plaatsen of een andere vario plaatsen bijvoorbeeld de BGM als je deze topsnelheid echt nodig hebt.

    Heb zelf een BGM en moet zeggen dat dit heel anders rijdt omdat deze meer toeren onderin maakt en juist minder als je snelweg rijdt. Verbruik is daarom redelijk gelijk, het geeft je wel een grotere grijns bij het wegrijden. Nadeel van de BGM is dat het echt een bandenvreter wordt als je alle potentie uit de vario haalt, zeker met de City Grips (zachte compound).

    BGM: BGM_PRO_vs_STANDARD_PIAGGIO_c1.jpg

    Hi @Pilaf, werkt dit ook bij een gtv300 uit 2018, Euro4?

  4. Ondertussen de sproeier gewijzigd van 77 naar 70 en origineel luchtfilter met nieuw element gemonteerd.
    Daarop de carburateur afgesteld. Voor nu trekt ze vlot op in 1,2 en 3. In 4 uiteindelijk tot net boven de 60km/h. Houdt nergens meer in met luchtschroef op 3/4 slag open. Ik ga er gewoon lekker op rijden nu… het lijkt dat dit het maximale en mooist lopende is was met deze setup haalbaar is 👌🏻

  5. Op 12/3/2022 om 16:34, Frissenappel zei:

    Had je er na de revisie al mee gereden, Erik? Anders zou ik de bouten van het cillinderkopje nog eens kruiselings op moment zetten. Als ze daar compressie verliest verliest ze ook vermogen. Is niet onlogisch dat deze na een paar hitte cycli terug op moment moeten gezet worden.

     

    If not stuur me even een pm met een filmpje, misschien kan ik zo verderhelpen

    Heb ze aangedraaid, 1 van de 4 bouten ging een tikje strakker. Verder niets en geen vermogenswinst. Wat het vooral is is moeilijk op touren komen in de 4de Vitesse en niet hoger in touren verder gaan. Eerste 3 versnellingen gaan prima, dat is het gekke.

    Ik ga er een race-luchtfilter op zetten omdat geen luchtfilter ze het aller leukste blijft vinden… los van dat dat geen topsnelheidstoename oplevert trekt ze dan vlotter op. Of denk jij dat ik verkeerd denk @Frissenappelen is zowel sproeier 77(zit er nu in) als race luchtfilter te veel voor de setup?

  6. Op 12/3/2022 om 16:31, Frissenappel zei:

    Je condensator of bobijn is aan vervanging toe, Erik.

     

    Ah oké, deze zijn beide een 1,5 je geleden vernieuwd waarbij de bobine voor een externe vervangen is. Zou daar het probleem kunnen zitten?

    Op 10/3/2022 om 22:56, nero zei:

    Bekijk anders eens of de bedrading in de junction box mooi vaneen ligt en de box zelf goed afgesloten is van opspattend water. 

    Groetjes, nero. 

    👍🏼 Ga ik nalopen

  7. 3 minuten geleden, Erikje zei:

    Ik maak meters 😎 wat blijkt: hij vind het ontzettend leuk als ik het luchtfilter er af haal en de choke dan open zet. Dus gaatjes bijmaken in luchtfilter en grotere sproeier? 

     

    image.jpgNu zit er dit filter op met 4 gaten en verwijderbaarheid binnenelement 

  8. 17 uur geleden, Sjoerdo zei:

    Op papier zou dit toch wel een 75kmph set up moeten zijn...

    timing verkeerd?

    probeer ook eens met de luchthoeveelheid vanuit je luchtfilter te spelen, kan zijn dat je te makkelijk teveel lucht trekt.

     

    ik rij op mijn v50 met 70cc en een 16/16 maar heb een paar gaatjes van het luchtfilter afgeplakt om hem echt goed te laten rijden.

     

    Ik maak meters 😎 wat blijkt: hij vind het ontzettend leuk als ik het luchtfilter er af haal en de choke dan open zet. Dus gaatjes bijmaken in luchtfilter en grotere sproeier? 

  9. 3 uur geleden, Sjoerdo zei:

    ik kan me twee dingen bedenken als oorzaak:

    1. hij wordt ergens nat, denk aan de bougie of water dat binnenkomt via het luchtfilter (kleine kans maar toch), check ook of het rubber in het vliegwiel raam goed afdicht anders kan er vocht bij de puntjes komen.

    2. regen is koud en door de kou veranderd de mengverhouding beetje spelen met je carb settings minder lucht bijvoorbeeld, probeer een of hij beter rijdt in de regen als je choke geeft.

     

    succes

    Sowieso wordt de boubine nat want die hangt bij het achterwiel… maja daar hangt ie bij m’n PK ook en die doet het gewoon. Ik kan er eens een nieuwe bougiedop op zetten

     

    standaard stopt hij er nu mee als hij regen merkt, het is wel een Italiaan maar dit deed hij nooit. Evenals het wat moeizamer starten.

     

    andere input is welkom 🤗 

  10. 3 uur geleden, Sjoerdo zei:

    Op papier zou dit toch wel een 75kmph set up moeten zijn...

    timing verkeerd?

    probeer ook eens met de luchthoeveelheid vanuit je luchtfilter te spelen, kan zijn dat je te makkelijk teveel lucht trekt.

     

    ik rij op mijn v50 met 70cc en een 16/16 maar heb een paar gaatjes van het luchtfilter afgeplakt om hem echt goed te laten rijden.

     

    Dank voor je reactie!

     

    timing verkeerd kan maar die is op tijd gezet tijdens de opbouw… maar het kan.

     

    dat met het luchtfilter ga ik morgen eens proberen!

     

    ik denk dat ik het het beste samenvat dat hij ontzettend smoort….

  11. Nog een issue;

    Mijn V50n uit '68 vindt het sinds kort niet meer leuk om door de regen te rijden en start moeilijker.

    Bij het starten is het net of hij telkens een paar 'slagen' over slaat, als hij eenmaal loopt blijft hij wel lopen, zet je hem uit met koude motor dan krijg je hem niet meer aan.

    Rijden bij droog weer gaat top, als hij regen ziet is het meteen klaar tot hij weer wat opgedroogd is.

    Wat kan er aan de hand zijn?

     

    Alvast bedankt voor het meedenken :) 

  12. Goedemiddag all,

    Ik heb een PK50XL, recentelijk motorisch flink aangepakt door een mede-forumlid en het motortje loopt mooi, echter trekt hij matig op en is de topsnelheid 55 tot 60 met wind mee...

    De setup:

    - Polini Gietijzer 75cc

    - Dellorto 16-16 met 72 sproeier

    - polini reed valve 

    - BGM Pro racing krukas 

    - primair 18-67

    - Proma banaan uitlaat

    Hij start wat moeizaam, heeft echt even nodig, met de nodige rook, om wakker te worden en trekt uiteindelijk redelijk en haalt de 55-60 km/h.

    Luchtschroef naar 1 hele slag, 1,5 slag, 2 slag of zelfs 4 slag open maakt nauwelijks iets uit

    Wat is de oorzaak dat hij zo sloom is?

    52947D7C-7FAE-432E-8F16-A0B8CDA4BBDF.jpeg

  13. 53 minuten geleden, motorhan zei:

    Tegenwoordig is dat 1 plastic kaartje en geen 3 delig papier meer. kenteken in Nl uit laten schrijven/uitvoeren dan krijg je een papier waarmee je in B een belgisch kenteken kan aanvragen.

     

    De oude eigenaar kan toch nog echt die 3 papieren delen hebben hoor, als de Vespa pre-card is aangekocht door de laaste NL-eigenaar ;)

  14. Hi Juventio,

    Bijzonder die drek in je vlotterbak... Hoe komt die drek allereerst in de tank, vervolgens door het filter in de tank en vervolgens door het filter bij de carburateur?

    Ik zou proberen om met een oplosmiddel die drek uit de tank te halen.

    Je zou het luchtfilter kunnen vervangen maar of dat verschil geeft is de vraag...

     

  15. Op 7/12/2020 om 13:26, Antonio_vespa zei:

    Hi,

    3 weken geleden heb ik een Vespa PK50XL uit 1986 gekocht. Hij is in prima conditie, slechts een paar kleine dingen die eraan moeten gebeuren om hem weer helemaal in orde te krijgen:

    - Afstelling carburateur
    - Voorrem blijft klein beetje hangen
    - Als ie warm is kan hij soms wat blijven hangen in zn toeren (wss valse lucht)
    - Accu ontbreekt
    - Knipperlichten werken niet

    Met behulp van dit forum ga ik t bovenstaande proberen op te lossen. Heb al wat zaken aangepakt door het forum te doorzoeken. Maar zal zo een eerste post maken over de knipperlichten, want daarbij weet ik niet goed waar te beginnen. 

    Leuk Antonio, succes!

  16. Zojuist, Vespaciao zei:

    Waarom is het nodig... je vinger in "een uitlaat" te steken ? :rolleyes:

    probeer het eens ;)

    Zojuist, Erikje zei:

    probeer het eens ;)

    Dan heb je vrij snel door of de uitlaat lekt bij de pakkingen... en bij welke pakking dan.

    • Like 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...