Jump to content
Vespaforum.be

handigeharry91

Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About handigeharry91

 • Rank
  Newbie

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  Vespa LX50 4t (2010)

Persoonlijke Gegevens

 • Land
  Nederland
 1. En nog een vraagje, wat zou de oorzaak geweest kunnen zijn van het afbreken van de nippel van de kleppendeksel? Hoe is dit te verklaren, komt dit misschien door de vernauwing van het frame en de nippel, als de scooter beladen is? Er zit namelijk heel weinig ruimte tussen de nippel en het daarboven zittende frame. Zou dit misschien kunnen?
 2. Ah super dank, voor deze snelle en waardevolle reactie! Nogmaals een beetje gevoelt bij het subframe en de bevestigingsbouten. Het voelt allemaal heel poreus en zacht aan, rondom de roestplekken en de bevestigingsbouten van het subframe. Ik ben bang dat een eventuele vervanging van het subframe, tijdens het monteren het gehele frame afbreek. Kan dit? En wat kan ik hier tegen doen of hoe kan ik dit oplossen?
 3. Inmiddels achtergekomen dat het de kleppendeksel is. En deze gedemonteerd. Ik wil een nieuwe zodra ik weet of ik ook mijn subframe/ophanging moet vervangen. Ik weet dus niet zeker of ik mijn subframe moet vervangen, zie foto's ter toelichting. Als men duidelijkere foto's wilt kan ik die toevoegen. Toen ik langs de garage ging, en de monteur even snel naar het motorblok keek, beweerde hij dat ik mijn subframe moest laten vervangen. Hij zei dat het motorblok niet meer centraal in het midden hing.Ik heb gebeld met zandri monteurs, en die zeiden dat het ook aan mn schokbreker zou kunnen liggen, maar die heb ik even getest, deze reageert nog goed en er lekt geen olie.Wel, hoor ik een soort psst geluid als ik de scooter indruk, maar ik denk dat dit met de vering te maken heeft? (het wel ongeveer vh subframe vandaan)Ik zie zelf veel roest om het subframe heen, maar ik weet niet of dit reden genoeg is om het te vervangen. En ik zie geen scheur of iets dergelijks. Kan het frame deze montering nog wel aan, vraag ik me af?Nog wat foto's ter verduidelijking. Laatste foto's rode cirkel. Wat is dat en wat doet dit?
 4. Hallo, Scooter: Vespa LX50 4t (2010) KM-stand: 12000+ De kabel van de carter ontluchting is afgebroken, nu vroeg ik me af of ik de afgebroken nippel uit de carterdeksel/klep kan vissen en dan vervolgens een nieuwe te monteren. Of moet ik het geheel vervangen? En kan ik hier mee doorrijden? Ik weet dat het dampen ontneemt. Er is veel te vinden op het internet, alleen is er ook een handleiding hoe ik het subframe en deze carterklep kan ontvangen en wat er allemaal bij komt kijken? Hoor graag van jullie, bvb.
×
×
 • Create New...