Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Rob Habets

Leden
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Rob Habets

  1. Dit is ook een mogelijkheid: https://www.scooter-center.com/de/polradkonus/nabe-set-bgm-pro-zur-umruestung-typ-vespa-pk-polrad-auf-konus-vespa-sprint150-vlb1t-sprint-veloce-gt125-vnl2t-gtr125-vnl2t-super-gl150-vla1t-vna-vba-vnb-vbb-bgm6661s?number=BGM6661S Speciale naaf voor montage op large-frame kruktap van 20mm, in combinatie met vliegwiel en ontstekingsgrondplaat van PX. Wel de grondplaat iets hoger zetten met sluitringetjes, bij gebruik van PX vliegwiel. Naaf is eigenlijk voor PK vliegwiel. Werkt bij mijn GL-X perfekt. Die adapter van Crimaz heb ik ook gebruikt, maar de moer van het vliegwiel past dan net niet overtuigend. Tevens ideaal om de ontsteking goed af te stellen, vliegwiel er af, naaf kan blijven zitten.
  2. Hallo, mijn GL150 VLA1T, italiaanse productie uit '63, heeft in het beenschild 3 gaten voor de bevestiging van het "Vespa GL" embleem. Ik ben al geruime tijd op zoek naar het juiste embleem met 3 pinnen. De enige emblemen die ik te koop zie zijn de dunne plaatstalen emblemen met 11 nietjes en de "MISA" emblemen ven aluminium die Maskes/Vespafabriek levert. Deze passen dus niet. Ik heb ooit een afbeelding gevonden van het juiste embleem met 3 pinnen, maar niet de oorsprong ervan. Nu is een Vespa GT embleem gemonteerd, maar ik had toch graag het juiste gehad. Tevens zitten 2 gaatjes in het achterspatbord, net zoals bij een GT voor het "Gran Turismo" embleem. Zelf heb ik enkele aanbieders van het "Vespa GL" en "Gran Lusso" embleem gevonden in Indonesie, maar het is vrijwel onmogelijk om deze te bestellen. Wie kan mij helpen?
  3. @Pilaf Ik zal me van het weekend gaan verdiepen in de materie... alvast bedankt voor de uitgebreide meetinstructie. 👍
  4. Aan de nieuwe laadspoel zaten, buiten de gele kabel ook nog 2 blanke draden omhuld met kunstof buis. Deze heb ik afgeknipt en aan de massa gelegd. Dacht dat dit het meest logisch was.
  5. Pilaf, Ik heb het gemeten, zowel laadspoel als lichtspoel 0.1v met draaiende motor. Lichtspoel links beneden 0.5 Ohm ( geel/zwart), laadspoel rechts 0.2 Ohm(geel).Gemeten met draden los in verdeeldoos. Ik heb inderdaad die BGM regelaar Grtz Rob Laadspoel geaard via de 2 draden rechtstreeks op de ontstekingsgrondplaat.
  6. Hallo, De spoel voor de gelijkrichters en akku, dus voor de 6v gelijkspanning, levert geen vermogen. Laadspoel al vervangen door nieuwe spoel CIF 7056-B, maar nog steeds 0.9v bij 3000 tpm. Originele gelijkrichter vervangen door BGM 6V gelijkrichter/spanningsregelaar. Iemand een idee? Magneten van vliegwiel slecht?? Motor loopt top, dus ook goede vonk door bobine spoel. Grtz, Rob GL150 VLA1T,1963
×
×
  • Nieuwe aanmaken...