Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Cardioguy

Leden
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Cardioguy

  1. Hallo mede-vespisten. Een vraag: waar kan ik een nieuw filtertje, wat dient voor het aanzuigen van lucht naar de aandrijfriem kopen? Hoe heet dat ding? Bestelnummer? Het wordt meestal alleen (droog) schoongespoten met (pers)lucht.
  2. Sorry Jan, ik bedoel natuurlijk 1 uur en 30 minuten.
  3. Ja, dat klopt Han. Ik mis mijn hefbrug ook wel. Moest die helaas verkopen vanwege verhuizing en nu plaatsgebrek. Maar zodra er een andere woning is, komt er weer een hefbrug! Op de grond liggen is nou eenmaal niet ideaal.
  4. Vanmorgen ook mijn nieuwe demper aan de voorzijde geplaatst. Wat een verschil ! Rustig op het gemakje na 1.30 minuten zat ie er onder.
  5. Achter 'het inboedelke' in Reppel zit een poedercoater. Die kan en doet dat, als je geen moeilijke kleur kiest. (bv. zwart)
  6. Meestal is het een borgplaatje, wat je kunt verwijderen, als de veer gespannen is, maar kan ook best een schroefring zijn. Dat zie je eigenlijk meteen. Ik geef je gelijk, dat je eerst de veer gaat spuiten. Als je die goed ontvet, zal de verf best een poosje blijven zitten. Ik liet in het verleden nogal wat veren poedercoaten. Dat kostte dan ongeveer € 20 - € 25. Maar dan ben je er wel vanaf. Wél iets minder keuze in kleuren.
  7. Om de veer van zo'n schokbreker te demonteren, gebruik ik de bankschroef en 2 spanbandjes met ratel. Dat is veilig en simpel. Je kunt daarna de veer laten poedercoaten of verchromen, als je dat mooi vind. Met een spuitbus spuiten, vind ik wat minder.
  8. Ik hoop dat je hier verder mee kunt:
  9. Ik heb een filmpje gezien op Youtube, waarbij een malossi schokdemper voor wordt geplaatst. Daarbij wordt het voorwiel + remschijf kompleet werwijderd en kun je dus de nieuwe bouten vanaf de achterzijde gewoon er in draaien.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...