Jump to content
Vespaforum.be

Hans13

Members
 • Posts

  21
 • Joined

 • Last visited

Scooter Gegevens

 • Scooterclub
  Vespa club Gelderland
 • Mijn Scooter(s)
  Vespa VNB1T

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Nijmegen
 • Land
  Nederland

Recent Profile Visitors

363 profile views

Hans13's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

 1. heb de bobine eraf gehaald, lijken de originele boorgaten: ga mij eens verdiepen in je 12V voorstel
 2. Goedemorgen, Mijn Vespa heeft deze ontsteking (4 spoelen) en bobine (een vorige eigenaar heeft er richtingaanwijzers op gezet). Het is een VNB zonder accu. Ontsteking werkt amper; een minimaal vonkje. Bougie(kabel) ok. In de handleiding staat een exemplaar met 3 spoelen afgebeeld. Ik kom ook deze schema’s met 4 spoelen tegen: LET OP: ik heb totaal geen verstand van de elektra!!!! Graag simpele taal! Ik wil de ontsteking vervangen (het wordt een tour-scooter, geen race-machine) en heb een aantal vragen: Zat die externe bobine er bij het origineel al op? Welke ontsteking zet ik er op? 3 of 4 spoelen? Kan ik bijvoorbeeld onderstaande ontsteking aanschaffen? Ontsteking Stator BAJAJ voor Vespa 125 VNA/VNB/GT/GTR 1°/Super/TS 1°/150 VBA/VBB/T4/GL/Sprint/V 1°/Super 1° onderbrekerontsteking 6V 3 spoelen 5 kabel(s) zonder accu Alvast bedankt voor het meedenken!!
 3. Hans13

  Monteur gezocht

  Dag Bowyer, Bedankt voor je reactie! Ik ga daar mijn licht eens opsteken.
 4. Hans13

  Monteur gezocht

  Kent iemand een monteur in (de buurt van) Nijmegen met kennis van de ontsteking van een Vespa VNB1?
 5. Heb de bril er maar eens bij op gezet, is opgelost! Hans
 6. Ben aan de opbouw van het stuur begonnen en heb hierover 2 vragen: Zie foto's: 1) hoe loopt de koppelingskabel naar de hendel? Geen idee meer waar de buitenkabel in moet vallen. 2) kabel koplamp: loopt die onder het stuur door of er overheen foto 2 Wederom alvast bedankt voor jullie reacties! Groet Hans
 7. Ik kan weer verder!!! Hartelijk dank voor de reacties!
 8. Er zat geen ring tussen, dus die heb ik er niet op zitten. Zal ik straks proberen. Het is dus de bedoeling dat de as vast komt te zitten? En wat mijn ontstekingsvraag betreft: Hieronder de situatie van de ontsteking. Er waren in het verleden richtingaanwijzers op gemonteerd. Ik probeer uit te vissen hoe de elektra werkt, nog nooit gedaan, maar eens moet de eerste keer zijn! Gio schreef: Ontstekingskabel de onderste pijl. Welke kabel is dat precies?
 9. Dank jullie voor de reacties. Wat is de functie van de moeren? Is het de bedoeling dat ik daarmee de as fixeer en voorkomt de 2e moer dat de eerste los komt? Ik heb de eerste nu zover vast gedraaid als mogelijk, maar de as blijft meedraaien.
 10. zie foto bovenste pijl: waarvoor dient deze "stelschroef"? onderste pijl: kan me niet meer herinneren dat door dit rubber een kabel liep. Zo ja welke? Groet, Hans
 11. Dank voor de reacties. Het zal idd vermoedelijk een 3D printje worden.
 12. Top! bedankt! En rond de bagageklep?
 13. Hallo, ik ben met mijn bestellijst bezig en de onderdelencatalogus biedt mij geen goed beeld. Dus vraag ik jullie: heeft het zijdeksel aan de motorzijde ook een rubber tussen frame en wang? En loopt dat rubber helemaal rond (lijkt me sterk, maar je weet maar nooit!) Zit er ook een rubber rond de bagageklep?
 14. Hallo, Weet iemand hoe ik aan het missende (ovale) knopje van mijn lichtschakelaar (VNB1) kan komen?
 15. Ik ben weer heel wat wijzer geworden!!!! Bedankt allemaal! ik heb wat van de originele lak laten zitten, dus dat moet in orde komen.
×
×
 • Create New...