Jump to content
Vespaforum.be

Mutti

Members
 • Posts

  49
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mutti

 1. mij is verteld dat je blij moet zijn dat ie lekt, dan weet je zeker dat er nog olie in zit
 2. Mutti

  Eugh. Mis ik iets?

  speciale limited edition gele koplamp van 3500 euro
 3. een aansluitend vraagje ik heb een pk50s met elestart, zit geen claxon op, maar stel dat ik die zou inbouwen, zijn er ook schakelaars met beiden, een elestart knop en claxon knop? of komt de elestart/claxon knop dan links bij de knipperlichten?
 4. kleine update vorige week carb schoongemaakt, zag geen duidelijke verstopping en was niet heel vies, maar alles even goed schoongemaakt. daarna deed ie het helemaal niet meer. (sinds 20 dec niet meer gereden maar ook niets veranderd) vanmiddag nog een keer carb open, checken of ik iets verkeerd terug had gezet maar dat was niet. toen dacht ik, misschien is de benzine te oud, weet niet hoe snel dat gaat maar heb zeker sinds oktober bijna niets meer gereden. dus zeker 4 maanden. nieuwe benzine erin, nog steeds niets nieuwe bougie erin, even aanlopen en hij ging hoor. Ik had de oude bougie als eerste getest, vorige week en vanochtend ook, en die gaf bij iedere kick een hele reeks vonkjes, dacht dat het wel goed zat. kan het zijn dat de bougie wel vonkt maar niet sterk genoeg of iets dergelijks? Misschien was het wel een combinatie van alles, carb niet helemaal goed, benzine niet helemaal vers, en bougie maar halve vonkjes. Maar goed, kon vanmiddag weer met een grote glimlach een rondje rijden. Maar kan iemand mij vertellen hoe dat zit met de bougie, dan weet ik dat weer voor de volgende keer. Alvast bedankt! groetjes, Mutti
 5. tussen de carb en spruitstuk is meestal het probleem inderdaad. daar zou zo'n vilten ring tussen moeten zitten, nummer 10 hier in het plaatje volgens mij. Is een beetje lastig te zien doordat ie best ver naar binnen geschoven wordt door de carb. ik had met m'n telefoon een foto gemaakt om te checken of ie er nog zat. hier zie je hem zitten
 6. en als je niet zo'n standaard met een oog hebt, lang kettingslot om je treeplank en dan rond een paaltje
 7. aah als die iddle jet verstopt zit verklaart dat meteen het probleem, bedankt! het gaat inderdaad om een smallframe, pk50s met een 75cc cilinder. die is er door de vorige eigenaar in gezet, en ik denk ook dat de sproeiers zijn aangepast, heb er nu 3000km opzitten en geen gekke problemen gehad (bougie ziet er ook goed uit). als ik hem toch openmaak zal ik ze eens goed bekijken wat erin zit. nog twee vervolgvraagjes, moet je dit soort onderhoud vaker jaarlijks doen? In januari dit jaar heb ik m'n carb uitgespoten en rubbertjes/pakkingen vervangen. moet je trouwens ook iedere keer al die rubbertjes vervangen of drogen die pas na meerdere jaren uit? Groetjes
 8. Vespavriendjes, Sinds een maand gaat m'n vespaatje opeens pruttelen, schokken en uitvallen als ik niet vol gas rijd. Bij vol gas geen problemen, maar als ik moet remmen en gas inhoud begint de ellende. En als ik moet stoppen en ontkoppel/in z'n vrij zet, dan valt hij snel uit. Deze problemen had ik hiervoor niet en ik heb niets aangepast. Veel verstand heb ik er niet van, maar ik zat te denken aan teveel benzine, waardoor de motor verzuipt. Wat ik ga doen is m'n carburateur maar weer eens schoonmaken, en misschien een nieuwe bougie steken en ik hoop dat het dan is opgelost. Maar dan blijft mijn vraag wat dit zou kunnen veroorzaken? Als er zooi in de carb zit en een sproeier oid verstopt zit is het waarschijnlijker dat er eerder te weinig benzine dan teveel de cilinder in komt toch? Maar als er te weinig benzine doorkomt dan zou ik vol gas toch ook problemen moeten hebben? Heeft iemand een idee wat dit kan veroorzaken? Groetjes en alvast bedankt voor het meedenken, Mutti
 9. pff dat is echt wel balen, maar nu weet je iig zeker dat dit helemaal goed zit. hoop dat het verder meevalt en je met de eerste zonnestralen lekker kan touren!
 10. uiteindelijk vallen ze allemaal wel een keer uit toch, langer dan een minuut stationair heb je toch niet vaak nodig, en als het stoplicht nog langer op rood blijft dan kan je altijd wat gas bijgeven. je kan heel lang aan die stationairschroef van je carb zitten draaien, maar die van mij doet iedere dag waar ze zelf zin in heeft en dan geef ik soms maar gewoon wat gas bij
 11. in mijn geval pakte hij de beugel niet, dus ik had wat extra sluitringen/rondellen onder de beugel gestoken, werkt in mijn geval goed
 12. je hebt een vonk (met de juiste timing), benzine en lucht nodig. Die vonk is nu gelukt, misschien de timing nog niet. Met je carburator kan je je benzine en lucht regelen, dus dat is zeker een belangrijk onderdeel. Moet er wel benzine vanuit de tank naar de carb stromen, dat levert ook nog wel eens problemen op (bijv. knik in slang of verstopte tankdop).
 13. Misschien heb je hier wat aan, sowieso wel een handig youtube kanaal voor de standaard werkzaamheden. zit zelfs ondertiteling bij voor als je niet zo lekker in je Duits zit.
 14. deze revisieset is geschikt voor 16/16, ik zou er ook zo'n vilten ring bij bestellen en misschien een nieuwe benzineslang als je huidige hard is. En je carb vervangen voor een 19 heeft in dit geval niet zoveel zin, alleen als je harder wil rijden, en dan moet je meteen veel meer aanpassingen doen.
 15. Ik zou even kijken wat voor carb je hebt en dan zo'n soort setje kopen. https://www.sip-scootershop.com/en/ersatzteile/spare+parts++carburettor-719/dellorto+phbh+fsnsnd+2630-743?model=22c0347f-ee8f-4804-9725-2632351fbe3a als je op dat exploded view plaatje kijkt zie je al dat het best wat scheelt per carb, maar als je dat eenmaal weet kan je overal makkelijk zo'n revisiesetje halen. hier ook bijvoorbeeld https://www.scooter-center.com/en/7671259/carburettor-repair-kit-bgm-pro-dellorto-phbl22-phbl24-phbl25-phbl26?number=7671259
 16. mooi dat ie het weer doet, maar ik snap ook nog niet zo goed wat er nu mis was gegaan. Ik gooi m'n olie ook altijd bij m'n benzine in de tank en heb daar nog nooit problemen mee gehad.
 17. Misschien door het leegrijden wat extra gruis vanuit de bodem van je tank de carb ingekomen, waardoor je carb verstopt is geraakt?
 18. Ai het lijkt inderdaad aan de accu te liggen, ik wilde het niet meteen geloven want als de accu het nu al niet meer doet dan heb ik het waarschijnlijk zelf gedaan en kan ik niet de leeftijd de schuld geven. Ik ga wel even informeren bij de lokale autogarage of die hem misschien kunnen opladen/reanimeren. Ik zal ook even contact opnemen met SIP, maar ben niet zo happig op terugsturen, accu was 35 euro, terugsturen kost al 20. dus dan kan ik misschien beter meteen een nieuwe kopen. Bedank voor de hulp!
 19. Nou de accu is maar een halfjaar oud, dus ik hoop eigenlijk dat het ergens anders aan ligt. Die zou wel langer mee moeten gaan toch?
 20. nee niet aan een lader gehad, maar wel 35km per dag gereden in de winter, maximaal een week stil gestaan. de normale verlichting wordt of via de motor/dynamo of via de accu gevoed, de knipperlichten doen het alleen via de accu. dus als de accu niet is aangesloten, maar de motor draait doen de knipperlichten het niet. zou een kapot knipperlicht relais verklaren dat ze het wel doen, maar niet als er ook stroom wordt getrokken door de normale verlichting? Dank voor het meedenken!
 21. Vespavriendjes, De laatste tijd heb ik een probleem met mijn knipperlichten, als mijn normale verlichting aan staat dan doen ze het niet/zwak. Alleen als ik heel hoog in de toeren ga zitten (wat normaal niet het geval is als je afslaat) zie ik het controlelampje pas weer knipperen. Ook gaat mijn normale verlichting duidelijk zachter schijnen als ik m'n knippers aanzet. Knippers doen het prima overdag/als ik m'n normale verlichting uit heb. Ik heb zo'n pk50s met elestart, waarbij de knippers via de accu lopen en mijn normale verlichting niet. Waar zou ik de oorzaak moeten zoeken, klinkt dit iemand bekend? Heb zelf helemaal geen ervaring met elektra enzo. De accu is maar een half jaartje oud, dus daar zal het wel niet in zitten. Heb wel een keer m'n lamp aan laten staan dus toen was de accu leeg, maar daarna alweer 500km gereden dus zal nu wel weer vol zijn toch? Groetjes en hoop dat jullie me een stukje de goede weg op kunnen helpen, Mutti
 22. Hee Michiel, Een elestart heeft normaal gesproken wel een batterij (waar? in de houder van het reservewiel), anders wordt dat elektrisch starten erg lastig, maar kan ook gestart worden met de kickstart. 70cc met 16.10 kan prima als er grotere sproeiers inzitten dan standaard, dit kan je checken en afstellen als de motor het doet. Als hij niet start kan dat tal van oorzaken hebben, was alles aanwezig bij het terug in elkaar zetten en zit het nu op de goede plek? deed hij het voor het demonteren wel? Maar goed, om te starten heb je altijd een vonk, benzine en lucht nodig. Dus die zou ik allemaal stapsgewijs langslopen. Sip heeft een filmpje wat te doen als je geen vonk hebt. Benzinetoevoer kan je ook controleren, komt er benzine in je carb, komt het er ook uit, wordt je bougie nat? Daar zou ik mee beginnen als ik jou was. Groetjes, Mutti p.s. Ik heb zelf gemerkt dat je meer hebt aan het antwoord, als je specifieke vragen stelt, doe daar je voordeel mee!
 23. Mutti

  Vespa pk 50 s

  misschien ook geen gek idee om de vogelschijt eraf te poetsen
 24. Mutti

  Vespa pk 50 s

  Leuk, veel plezier ermee! Ja, zelf mengen, 2% tweetakt olie (of 100ml op 5l benzine). Ik denk ook dat het een pk50s is, hoewel die van origine geen vloermatten maar rails hebben. Ga je hem alleen optisch restaureren of ook motorisch?
×
×
 • Create New...