Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Fahrvergnugen

Leden
  • Items

    79
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Fahrvergnugen

  1. Vespa pk50xl automaat elektische starter http://link.marktplaats.nl/m1569721805
  2. Netjes 44km/h op de rolkenbank. Frame nummers, documenten van herkomst
  3. Met vlag en wimpel. Nog een paar dagjes wachten dan kunnen we legaal de weg op.
  4. Deze cilinder zit er op omdat.origineel niet meer te koop is. Ik heb een originele kop, uitlaat en carb. Vandaar. Hij moet ook nog maar rdw dus 50 is al over het randje. Hij trekt wel sneller op.
  5. Nog kunnen achterhalen waar het rammelen vandaan komt? Ik heb nl. Het idee dat die van mij het ook doet. Kleine stukjes geen probleem maar als ik hem langer gebruik begint hij ook te rammelen alsof er iets los ligt.
  6. De rdw afspraak staat, nog 4 weekjes wachten.
  7. Bij een te hoog toerental gaat het ook slecht. Bij laag toerental en even meesteppen gaat hij vlotjes in zijn 1
  8. Bedankt, na wat schuren en krabben is het toch nog leesbaar geworden. Helaas keurt de rdw momenteel niet.
  9. Maar ik heb geen probleem, trekt goed en loopt 45/50km/u. Als hij rdw gekeurd is mag de volgende eigenaar er een andere uitlaat op schroeven, mocht hij dit willen.
  10. Tijdens het rijden voel ik ook regelmatig doorduwen, dus niet alleen op de bok. Het framenummer is al licht opgeschuurd maar na de V verwacht ik nog een A en na het sterretje verwacht ik nog nummers. Helaas kan ik ze niet ontdekken.
  11. Weet iemand hoe ik het framenummer zichtbaar kan maken? Ik mis wat letters/nummers
  12. Klopt, 75cc met originele uitlaat, carburateur en kop. Wel andere bougie en sproeier.
  13. Zo is het allemaal begonnen, leek een leuke complete scooter.
  14. Nadat ik bedacht had dat het goed was om samen met mijn zoon (13) iets te gaan doen, hadden we besloten een vespa te gaan restaureren. Zonder enige vespa kennis een pk50 automaat aangeschaft en uit elkaar gehaald. Al snel kwamen we er achter dat onze aankoop al eens gedemonteerd was geweest en vlug-vlug in elkaar geflanst was. Wat er gemonteerd was zat niet goed, was verkeerd of zat niet vast. Ook was hij verre van compleet, zaten de velgen er verkeerd op, en als overmaat van ramp was hij ook nog krom. Tijdens onze zoektocht naar onderdelen kregen we bij een officieel bedrijf te horen dat we hem maar vlug in elkaar moesten zetten en verkopen. Letterlijk werd ons verteld dat wij het nooit voor elkaar zouden krijgen om er een rijdende vespa van te maken. In plaats van verkopen was dit voor mij extra motivatie om door te gaan. Na het plaatsen van nieuwe lagers, pakkingen, keeringen, krukas, zuiger, cilinder, snaar, bougie etc. Etc. Was het blokje gereed. Het frame is gericht, geschuurd, strak gezet en professioneel gespoten. Kleine delen zijn gestraald en gespoten. Alles is met veel nieuwe en gebruikte ondelen in elkaar gezet. En nu na ongeveer een jaar is hij gereed voor de RDW. Vader en zoon zijn trots op het resultaat.
  15. Ik heb getracht mijn acceleratie vast te leggen.
  16. Hier hoor je dat hij hoog in toeren blijft maar uiteindelihk toch langzaam zakt.
  17. Niet goed te zien en de weg hield op, maar trekt goed op en met 2 man merk je geen verschil.
  18. Zit er bij Peter nog een extra venturi in?
  19. Bij mij raakt de rol altikd lichtjes de snaar, vandaar mijn gedachte. misschien moet ik het plaatje bij de kickstart in dezelfde stand buigen als deze.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...