Jump to content
Vespaforum.be

Hornox

Members
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Hornox

 • Rank
  Lid

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  PK50XL2 - 1990

Persoonlijke Gegevens

 • Land
  Nederland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Het ligt ook al bij de lasser. Hier in het industriegebied zitten wat constructiebedrijven die aluminium kunnen lassen. Later deze week eens buurten en kijken of het gelukt is.
 2. Eruit gehaald. Rubber was gescheurd dus vervangen. Alleen waren deze scheuren al zichtbaar nog voor ik er aan begon. Bij het uitbouwen was het helemaal gedaan.
 3. De afgelopen weken heb ik erg weinig tijd gehad voor de Vespa. Werkzaamheden zijn beperkt gebleven tot demonteren van de motor. Gisteren weer eens de draad opgepakt maar helaas blijkt er een probleem te zijn. De motorhelft waar de schokbreker aan vast zit heeft een klein probleempje... Aluminium kun je uiteraard lassen maar dit lijkt me een vervelende plek. Als daar iets misgaat heb je natuurlijk een serieus ongeluk te pakken. Toch? Mocht iemand nog motorhelften hebben liggen voor een PK50 XL2 dan hoor ik het graag... Grt, Bob
 4. Dat filmpje gaat inderdaad over een WOK status maar de RDW-man legt ook eea uit waar ze op letten bij bromfietsen/scooters. Ook mbt de snelheid vanaf 5:05 in het filmpje.
 5. Je kunt ook dit filmpje eens kijken... Die Joey Schaar is een druktemaker maar je krijgt in dit filmpje wel enige uitleg waar de RDW naar gaat kijken. Succes!
 6. Bij dit soort vragen helpt een foto.
 7. Arti-bella, ik voel geen braampjes aan de binnenkant van de cilinder. Is het dan toch raadzaam om even met een vijl er langs te gaan?
 8. Tjeu, Klopt: Margraten, dus midden in het heuvelland. Mijn adres ga ik hier even niet noteren... @Frissenappel: zuigerstop is onderweg, We gaan het gewoon proberen! Bob
 9. Alle onderdelen zijn besteld dus even geduld. Dien ik ook de ontsteking te wijzigen? Zo ja, waarop kan ik deze het beste instellen?
 10. Frissenappel, bedankt voor de info. Het meeste wist ik al. Heb me goed ingelezen en veel youtube gekeken. Cilinder zal morgen wel arriveren. Qua uitlaat kom ik telkens uit op de ETS banaan. Daarvan zegt iedereen dat deze erg stil is. Al vraag ik me af of die uitlaat + de 75cc niet te rap gaat worden. Eerst maar eens proberen met de oude uitlaat...
 11. Cilinderkit is besteld, heb ook al wat sproeiers liggen dus binnenkort aan de slag. Alleen de uitlaat moet ik nog even zoeken. De oude heeft al heel wat meegemaakt volgens mij. Het is wel moeilijk te bepalen over hoe luid een uitlaat is. Daar heeft iedereen een eigen mening over. De Sito+ hoor ik veel slechte verhalen over dus die valt af denk ik. Bedankt voor de hulp in elk geval. Die cilinder eerst maar eens monteren. Wordt ook de eerste keer dat ik dat doe. Leuk!
 12. Omdat de 16.15F er al op zit. En ik begrijp dat deze te gebruiken is met de 75cc? Scheelt alweer de aanschaf van een carb.
 13. Ik bedoelde natuurlijk deze cilinder: https://www.sip-scootershop.com/nl/products/racing+cilinder+dr+75+cc+_10005000 Excuus!
 14. Arti-Bella, Nondeju, wat cilinder betreft inderdaad de verkeerde link geplakt. Maar staat genoteerd, merci! Fijn dat ik in elk geval de carb kan hergebruiken. Over de banaan van ETS of SIP staat veel geschreven maar iedereen roept iets anders. Bedankt zover. Ben er wel ongeveer uit zo. Alleen vraag ik me af of los van de hoofdsproeier nog iets gewijzigd moet worden? Stationair sproeier misschien? Mvg, Bob
 15. Na de afgelopen dagen veel gelezen te hebben op internet ben ik er wel uit denk ik: - 75cc DR cilinderkit - ETS Banane uitlaat Volgens mij moet deze combi werken met een grotere sproeier (+/- 70, 72) en een 16.15F carb. De ETS Banaan schijnt relatief rustig te zijn. Over de Sito lees ik echt te veel slechte dingen, dat vertrouw ik niet helemaal. Ik neem aan dat de stationair sproeier ook aangepast moet worden? Iemand nog commentaar/opmerkingen/tips? Ook als deze combinatie nergens op slaat hoor ik het graag... Mvg, Bob
×
×
 • Create New...