Jump to content
Vespaforum.be

Thys

Members
 • Content Count

  75
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Thys last won the day on February 9

Thys had the most liked content!

Community Reputation

44 Excellent

1 Follower

About Thys

 • Rank
  Lid

Scooter Gegevens

 • Scooterclub
  Geen club
 • Mijn Scooter(s)
  Vespa VL1T (1955)

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  's-Hertogenbosch
 • Land
  Nederland

Recent Profile Visitors

316 profile views
 1. Thys

  Faro basso

  Wat is het chassisnummer? Die geeft het beste weer welk model het is.
 2. Deze? https://link.marktplaats.nl/m1357133485
 3. BTW hoeft niet betaald te worden over 2e hands voertuige, dus dat scheelt
 4. Thys

  Aspen 2

  In 98 is ook gewoon E5, wat betekent dat er 5% Ethanol in zit. Dat er in 98 minder zit, is dus niet waar. Alleen BP en Firestone hebben een speciale 98 mix voor oldtimers zonder ethanol.
 5. Ben benieuwd waar ze voor weg gaan. BVA auctions zet overigens nog 17% veilingkosten boven op de geveilde prijs.
 6. Thys

  Vespa struzzo - log

  Er zijn (chemische) middeltjes om de roest uit je tank te krijgen. Vooral belangrijk om de tankcoating weer te herstellen om te zorgen dat roest niet snel terug komt. Maskes heeft hier spullen voor. Er zijnook alternatieven als de binnenkant trommelen met stenen of de tank afvullen met azijn, maar daar ben ik ooit zo'n fan van. Wat betreft de motor, bedoel ik: zet de motorkap eens open en maak een foto
 7. Thys

  Vespa struzzo - log

  Het rode lijkt me origineel! Dus dat is een goed teken! De luchtfilter is overigens niet de originele (volgens mij van een 125cc), maar ook dat ziet niemand Hoe ziet de rest van de motor eruit?
 8. Thys

  Vespa struzzo - log

  Andere kleuren kwamen pas op latere modellen. Deze kleur heb ik ook nog nooit eerder voorbij zien komen, maar ik sta open voor verrassingen De rode kleur zou moeten zitten aan de binnenkant van het frame, binnenkant voorspatbord, binnenkant zijbillen en onderkant van de benzinetank. Maak eens een foto van de tank, daar kan je het vaak aan zien of het een twee laag is of niet.
 9. Thys

  Vespa struzzo - log

  Dat is inderdaad wat ik bedoel met geknepen uiteinden van de vloerstrips. Wat betreft de kleur. Deze lijkt mij wat te geel. De originele kleur van dit model is wat grijzer: https://www.vespafarben.de/suchfilter/15048-grigio/. Maar dit maakt voor de Rat-look niet veel uit natuurlijk
 10. Thys

  Vespa struzzo - log

  Het is inderdaad een VL3 'Struzzo' geproduceerd door Misa. Deze zijn te herkennen aan de vloerstrips (geknepen uiteinden ipv eindstukjes), het geplakte Vespa embleem (welke bij jou er niet eens meer zit :)) en het Donza zadel. Wat ga je aan het uiterlijk doen?
 11. Nieuwe reproductie krukassen van de VB (zelfde als VL en VGL) worden al een tijdje niet meer geleverd. Heb zelf een half jaar geleden intensief gezocht naar dezelfde krukas en uiteindelijk een in Italiƫ gevonden. Helaas had ik de laatste in de webshop. Succes met zoeken!
 12. Thys

  Vespa acma

  En, hoe ziet ze eruit na het schoonmaken?
 13. Thys

  Vespa acma

  De vraag is natuurlijk of het de originele lak is. In die tijd werden in Italiƫ vooral creme witgrijze (MM 15048 en MM 15081) gebruikt. Echter weet ik niet veel van de kleuren die het Franse Acma gebruikte. Maar als het niet de originele kleur is, behoud ook met deze kleur de retro/rat look Keuzes.. Altijd lastig!
 14. Thys

  Vespa acma

  Je kan hem natuurlijk helemaal schoonmaken en kijken hoe hij onder het stof uitkomt, als dat je bevalt kan je haar zo laten.
 15. Thys

  Vespa acma

  Gaaf project! Lijkt veel op mijn VL1 Struzzo waar ik momenteel mee bezig ben. Succes met de voortgang
×
×
 • Create New...