Jump to content
Vespaforum.be

iHans

Members
 • Posts

  89
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by iHans

 1. Zal nog eens alles checken. Het is tik en lopen verder. Nieuwe keeringen enz.
 2. Goedemiddag. Heb wat moeite met de afstelling van mijn GL. Is het standaard blok maar heb er een bolle zuiger in, sprint uitlaat en 20/20 carburateur. Heb nu de ontsteking op 22 staan en sproeiers 48/160 BE3 160 en 115 main. Bougie blijft nogal licht van kleur bij een bougiestop. Verder mis ik net het laatste beetje vermogen volgas en zakt hij ook net niet snel genoeg in toeren terug als je het gas loslaat. Iemand nog ideeen waar het mis zou kunnen zitten?
 3. iHans

  Km-teller VNA

  €17,00 voor een teller? Dan is het toch niet zo vreemd dat deze niet past.
 4. iHans

  Km-teller VNA

  Valt mij op dat jij een zwarte tellernaald hebt en ik een rode, wellicht dat dat een verschil tussen fabrikant is. Dus misschien dat je die met een rode naald ergens kan vinden. Die km stand op 0 zetten is overigens niet zo ingewikkeld hoor.
 5. iHans

  Km-teller VNA

  Ik denk niet dat mijn teller origineel is. Daar is hij een beetje te netjes voor.
 6. iHans

  Km-teller VNA

  Weet niet of je er wat aan hebt maar heb hier stuurhuis van VNB en die meet 63 mm en de teller 61,5 mm
 7. Wat bevelen jullie met bovenstaande setup aan qua ontsteking. Iets rond de 22 graden?
 8. Via EBay nog een VBB koppeling gevonden. Nu zit het zoals het hoort. Bedankt voor de tip.
 9. VNB3 ook het zelfde? Denk dat dat oude tandwiel daar misschien uit komt. Kan wel eens proberen om die in het huis te zetten. Lijkt op het oog een mm winst op te leveren
 10. Dan gaat het wel denk maar dat is toch eigenlijk niet hoe het hoort dacht ik. Kom net nog een tandwiel tegen bij in de doos schroot... Die is ook vlakker maar geen idee waar ie vanaf komt.
 11. Steekt ook wat ver uit of niet? Heb nog van een p125 liggen en die is vlakker
 12. Blok van de Misa staat na revisie terug in elkaar en heb nu een koppelings probleem. Overigens is de koppeling van deze nog nooit lekker geweest, was net een aan/uit schakelaar moest je heel voorzichtig op laten komen anders sprong de scooter weg. Vorig jaar eens de koppelingsplaten vervangen en toen viel het mij al op dat er een extra plaat in zat, snap nu denk ik waarom. De koppeling zit in ieder geval nu net iets te ver naar buiten. Als ik dan het koppelingsdeksel erop zet druk ik gelijk de koppeling al iets in. Lijkt me toch niet mogelijk dat de krukas er te ver in zit? Heeft iemand miss een koppeling liggen waarvan ie weet dat het de juiste is en wil die opmeten voor me? De ring achter de koppeling is juist gemonteerd, had ook een nieuwe ring besteld maar die is zelfs nog dikker dan de oude.
 13. Sta op het punt de carterhelften weer op elkaar te steken en bedenk me dat ik helemaal geen kickstart veer ben tegengekomen bij het demonteren. Hoort die er bij dit type niet in?
 14. Spaco 20/20 met 160 B03 110 Originele cilinder geboord en gehoond voor 57,2 zuiger. 012 zuigerspeling en volgens mij 025 slotspeling "Originele" Sprint uitlaat dus met dikkere bocht Smeer tussen de 2 en 3 procent met MPM 2 takt synt
 15. Ja volgens mij wel met een uitsparing in die keeringen. Zal die ook even doorblazen in het blok voor de zekerheid. Heb de main jet 1 maatje groter dan ik zelf zou rijden maar dat zou toch juist vastlopen moeten voorkomen. Aangezien mijn vriendin van het type zitten en gasgeven is leek me dat wel safe... Meer brandstof dus meer koeling en meer smering.
 16. Denk maar eens heel goed naar de timing kijken.
 17. Vond keering en krukas er wel verbrand uitzien. Zuiger is nieuw, 10km hooguit de oude helaas weggegooid.
 18. Ja wel schade, laatste keer lichte krassen. Honen volstond. Heb er een overmaatse zuiger in en cilinder laten boren naar 0,12 zuigerspeling. Segmenten met voelermaat bijgewerkt dus dat deel moet in feite wel goed zijn. Twijfel op wat ik de ontsteking heb gezet destijds dus dat moet ik nog checken. Bougiekleur is ook netjes.
 19. Die probeer ik inderdaad te achterhalen. Ben een volledige revisie aan het doen, blok ligt volledig uit elkaar. Dus lagers, keringen, schakelkruis. Vervelende is dat mijn vriendin het iedere keer had dus ja ik weet niet wat ze deed en of er voortekenen waren.
 20. Niemand suggesties? Met wat zoeken kom ik op de BGM set, iemand daar ervaring mee? IS alleen nergens op voorraad, worden ze nog wel gemaakt? Andere vraag: Probeer een verklaring te vinden voor de warmlopers en moet nog bekijken op hoeveel de ontsteking stond. Maar wat is correct? Voor een standaard VBB is deze 28 graden maar ik heb dit blok wat aangepast. Sprint uitlaat, bolle zuiger en kop en een grotere carb. Klopt het dat ik dan meer richting de 22 graden moet zoals bv een Sprint?
 21. Na 3 vastlopers en nu tijd genoeg het blok maar eens opengetrokken om alles gelijk maar eens goed in orde te maken. Kom geen rare dingen tegen gelukkig al twijfel ik over de krukas. Is de scooter van de vrouw en moet gewoon betrouwbaar zijn, prestaties niet belangrijk. Nu overweeg ik om ook gelijk maar voor een elektronische ontsteking te gaan icm krukas. Zijn er setjes in combinatie met krukas die jullie aanbevelen en zonder al teveel aanpassingen te plaatsen zijn? Afgezien van het bedradings verhaal natuurlijk.
 22. Zit ook zwaar over andere cilinder te denken, ben dat gerammel inmiddels ook wel beu dus benieuwd naar jouw ervaring straks Koen. De rij eigenschappen van de DR bevallen me wel prima trouwens. Ik heb al een 23 koppeling. Vind het prettiger qua toerental op cruise snelheid, tegen de 80 km is dat in mijn geval. Maar ik rij nooit met een passagier dus zou niet weten of het dan te kort schiet.
 23. Grappig had dit topic nog niet gezien. Ben ik de eerste eigenaar bij deze dankbaar dat ie voor 40 gulden extra de 4 versnellingen gekozen heeft?
×
×
 • Create New...