Jump to content
Vespaforum.be

iHans

Members
 • Content Count

  80
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About iHans

 • Rank
  Lid

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  '61 GL-B MISA '63 VNB '65 Sprint

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Krabbendijke
 • Land
  Nederland

Recent Profile Visitors

721 profile views
 1. VNB3 ook het zelfde? Denk dat dat oude tandwiel daar misschien uit komt. Kan wel eens proberen om die in het huis te zetten. Lijkt op het oog een mm winst op te leveren
 2. Dan gaat het wel denk maar dat is toch eigenlijk niet hoe het hoort dacht ik. Kom net nog een tandwiel tegen bij in de doos schroot... Die is ook vlakker maar geen idee waar ie vanaf komt.
 3. Steekt ook wat ver uit of niet? Heb nog van een p125 liggen en die is vlakker
 4. Blok van de Misa staat na revisie terug in elkaar en heb nu een koppelings probleem. Overigens is de koppeling van deze nog nooit lekker geweest, was net een aan/uit schakelaar moest je heel voorzichtig op laten komen anders sprong de scooter weg. Vorig jaar eens de koppelingsplaten vervangen en toen viel het mij al op dat er een extra plaat in zat, snap nu denk ik waarom. De koppeling zit in ieder geval nu net iets te ver naar buiten. Als ik dan het koppelingsdeksel erop zet druk ik gelijk de koppeling al iets in. Lijkt me toch niet mogelijk dat de krukas er te ver in zit? Heef
 5. Sta op het punt de carterhelften weer op elkaar te steken en bedenk me dat ik helemaal geen kickstart veer ben tegengekomen bij het demonteren. Hoort die er bij dit type niet in?
 6. Spaco 20/20 met 160 B03 110 Originele cilinder geboord en gehoond voor 57,2 zuiger. 012 zuigerspeling en volgens mij 025 slotspeling "Originele" Sprint uitlaat dus met dikkere bocht Smeer tussen de 2 en 3 procent met MPM 2 takt synt
 7. Ja volgens mij wel met een uitsparing in die keeringen. Zal die ook even doorblazen in het blok voor de zekerheid. Heb de main jet 1 maatje groter dan ik zelf zou rijden maar dat zou toch juist vastlopen moeten voorkomen. Aangezien mijn vriendin van het type zitten en gasgeven is leek me dat wel safe... Meer brandstof dus meer koeling en meer smering.
 8. Denk maar eens heel goed naar de timing kijken.
 9. Vond keering en krukas er wel verbrand uitzien. Zuiger is nieuw, 10km hooguit de oude helaas weggegooid.
 10. Ja wel schade, laatste keer lichte krassen. Honen volstond. Heb er een overmaatse zuiger in en cilinder laten boren naar 0,12 zuigerspeling. Segmenten met voelermaat bijgewerkt dus dat deel moet in feite wel goed zijn. Twijfel op wat ik de ontsteking heb gezet destijds dus dat moet ik nog checken. Bougiekleur is ook netjes.
 11. Die probeer ik inderdaad te achterhalen. Ben een volledige revisie aan het doen, blok ligt volledig uit elkaar. Dus lagers, keringen, schakelkruis. Vervelende is dat mijn vriendin het iedere keer had dus ja ik weet niet wat ze deed en of er voortekenen waren.
 12. Niemand suggesties? Met wat zoeken kom ik op de BGM set, iemand daar ervaring mee? IS alleen nergens op voorraad, worden ze nog wel gemaakt? Andere vraag: Probeer een verklaring te vinden voor de warmlopers en moet nog bekijken op hoeveel de ontsteking stond. Maar wat is correct? Voor een standaard VBB is deze 28 graden maar ik heb dit blok wat aangepast. Sprint uitlaat, bolle zuiger en kop en een grotere carb. Klopt het dat ik dan meer richting de 22 graden moet zoals bv een Sprint?
 13. Na 3 vastlopers en nu tijd genoeg het blok maar eens opengetrokken om alles gelijk maar eens goed in orde te maken. Kom geen rare dingen tegen gelukkig al twijfel ik over de krukas. Is de scooter van de vrouw en moet gewoon betrouwbaar zijn, prestaties niet belangrijk. Nu overweeg ik om ook gelijk maar voor een elektronische ontsteking te gaan icm krukas. Zijn er setjes in combinatie met krukas die jullie aanbevelen en zonder al teveel aanpassingen te plaatsen zijn? Afgezien van het bedradings verhaal natuurlijk.
 14. Zit ook zwaar over andere cilinder te denken, ben dat gerammel inmiddels ook wel beu dus benieuwd naar jouw ervaring straks Koen. De rij eigenschappen van de DR bevallen me wel prima trouwens. Ik heb al een 23 koppeling. Vind het prettiger qua toerental op cruise snelheid, tegen de 80 km is dat in mijn geval. Maar ik rij nooit met een passagier dus zou niet weten of het dan te kort schiet.
×
×
 • Create New...