Ga naar inhoud
Vespaforum.be

BeeBee

Leden
 • Aantal items

  13
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

9 Neutral

1 Volger

Over BeeBee

 • Titel
  Lid

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  GTS300IE

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Genk
 • Land
  België
 1. De eerste stappen ...

  Oef ... ben ik gelijk wat gerustgesteld :-)
 2. De eerste stappen ...

  Vandaag lag er bij thuiskomst een kadoosje op me te wachten. M'n bestelde stukken, waardoor ik de GTS terug wat verder kon personaliseren. Een medium windscherm en een chrome plastron. Ik denk dat ik het qua chrome nu toch wel even ga moeten stilleggen, anders gaat het waarschijnlijk niet meer zo goed kloppen voor wat betreft het zwart/chrome evenwicht. Van de plastron ben ik wel content, maar van het medium-scherm niet zozeer. Met m'n 1,84m heb ik nu heel veel last van het windgeruis aan m'n oren! Nieuw dilemma: cutten of vervangen door large of small scherm ... Opnieuw stof tot nadenken. Met het huidig medium-scherm is het nu wel aangenaam dat er geen druk meer is op het bovenlichaam. Dus waarschijnlijk wordt het een wissel naar groot scherm. Maar euh ... ben ik dan niet een beetje een opa op de vespa? (heb niets tegen opa's hé)
 3. #DutchWesp Custom GTS Candy Python Green

  Hewel, Dutch Wesp, ik vind dit een super geslaagd project. Wat een mooi warm kleur!
 4. Van waar ?

  Een uit de Westhoek (ieper st-jan), in Genk aangespoelde Westvlaming. Op zoek naar een toffe VespaClub in Genk!
 5. De eerste stappen ...

  't Is misschien net té, maar het heeft toch wel iets!
 6. De eerste stappen ...

  Idd, dat biesje vooraan, een bagagerekje vooraan zie ik ook nog wel zitten. Maar de valbaren 'vallen' me zo niet direct in de smaak. Ik durf niet te zeggen dat ik ze lelijk vind, maar naar mijn smaak klopt er iets niet. :-( Maar volledig chroom 'spuiten' daarentegen, het lijkt me wel een mooie gedachte. Ik heb zelfs al stiekem Mr. Google gevraagd naar een fotootje van een GTS volledig in het chroom, maar kreeg nul op m'n request. ...
 7. Chromen biesje

  Ik vind het een mooie oplossing ipv de Chrome accessoires voor het spatbord, die tussen de 60 en 100,-€ liggen. Btw, wat was de kostprijs van zo'n rol?
 8. De eerste stappen ...

  Dankjewel allemaal voor de verwelkoming! :-) Ondertussen ook al m'n eerste stapjes gezet om m'n BeeBee wat te personaliseren. Gister kwam er 'toevallig' een camionette voorgereden met een laat kerstgeschenk. Het bleken m'n eerste bestelde 'mod'-stukken te zijn, nl. chromed fairings. Ik hou zoals je kan zien een beetje van chrome (als het in combiné is met zwart). En idd, ik stel vast dat het virus zich genesteld heeft, want ik heb al een paar volgende stukken in gedachten.
 9. ontchromen

  Zo zie je maar, ... elk zijn gading. Er zijn er die kost wat kost van de chrome af willen. Terwijl ikzelf het wel zou zien zitten als m'n GTS 300 kompleet in de chrome zou zitten. :-)
 10. Waar een helm kopen?

  Is er onder dit forum al een lid dat eens tegen de lamp is gelopen ivm niet gekeurde helm of weet heeft van iemand die er problemen mee heeft gehad?
 11. even voorstellen

  Mooi verhaal Jan, maar euh ... Dit is nu eens het splijtend bewijs dat "het internet" niet altijd de beste plaats is om zich te documenteren om zelf doktertje te spelen! Je bent heus niet de eerste die vicieus besmet geraakt en er niet meer uitgeraakt. Maar troost je, er zijn heel veel mensen op deze aardkluit die met een chronische besmetting zitten en toch de tachtig en méér halen! :-) Et voila, kheb het ook al ... Ik werd op slag verliefd toen ik de eerste foto met dat mooie Grijsje zag. Heel veel genot gewenst en veel plezier in de "zelfhulpgroep" ;-)
 12. Even voorstellen

  Proficiat Gunther, Van harte geluk gewenst met je aanwinst! Wacht tot het weer wat beter wordt en je vestimentair wat meer bevrijd gaat rondtoeren, dan ga je pas genieten :-) IDD, die eerste "Hey maat" die je onderweg krijgt van een andere Vesparijder, die vergeet je niet zo gauw. :-)
 13. De eerste stappen ...

  Hey Vespa-drivers, Zoals het hoort, mezelf even voorstellen. Mijn naam is Dirk, een in Limburg aangespoelde West-Vlaming, woonachtig in Genk sedert 2009. Vijftig jaar op de teller gepasseerd (al een tijdje) ;-) In die 50-tal gepasseerde jaren al met het één en ander gereden. Zoals zovelen, begonnen met een 49ceeceeke (we noemden dat toen allemaal fier een VIJFTIG-CC), een Yamaha Trial. Deze heb ik eigenlijk volledig “op”-gereden (de wilde jaren). Vele jaren later (m’n mid-20’s) de grote sprong gedaan naar een échte moto. Een Suzuki GS750E, waar ik anderhalf jaar op gereden heb. Wegens téveel power en téveel schrik voor téveel boetes, geswitched naar een trailmachine Suzuki TS400. Na x jaren verder in het leven, kwam er gezinsuitbreiding en geraakte ik motorisch gezien op terug op non-actief. Tot ik een paar jaar geleden door een collega op het werk terug geactiveerd werd. Op zoek naar m’n jeugddroom (een Yamaha 750 Superténéré) werd het uiteindelijk een TDM850 (wegens een goede Ténéré véél te duur). Daar heb ik dan na veel sleutelwerk zowat een jaar mee gereden. Toen stond ik (weeral door dezelfde collega) voor een prachtokkazie, nl. een Honda CBF1000A met amper 6000km op de teller en in showroomstaat. Daar heb ik dan terug zowat een jaar op gereden en térug van de hand gedaan voor dezelfde reden als toendertijd m’n GS750E. Het cirkeltje was/is blijkbaar rond. De wilde haren zijn nu én grijs én stilletjes aan het uitvallen. :-) Een andere collega op het werk reed met een motorscooter, wat me het idee gaf voor een goed alternatief om m’n “oudere” dagen toch nog wat motoriek actief te slijten. Eventjes de scootermarkt verkent, wat als resultaat gaf dat die (naar mijn gevoel) grote “plastieken boten” (die je in Parijs “en masse’ tegenkomt) eigenlijk (mijn inziens) niet zoveel karakter hebben en vluchtig modieus in de tijd staan. Ik heb zo het gevoel dat als je zo ene koopt, je het daaropvolgende jaar precies een ‘démodée’ ding hebt. Zodoende kwam ik bij Vespa terecht. Mooi, ‘tout court’ goed, én niet onbelangrijk … tijdloos. Eindelijk, het licht gezien!! Na uren (en soms eens een nacht) het internet afgeschuimd te hebben om mezelf wat te informeren m.b.t. de in’s & out’s van de verschillende Vespa’s, en na enkele keren veranderd te zijn van gedacht, uiteindelijk een GTS300IE van 2014 met 3200km op de teller op de kop kunnen tikken. Er restte me alleen nog een naam te verzinnen voor m’n nieuwe vriend/vriendin. Want een naam, dat hadden de voorgaande gemotoriseerde tweewielers ook gekregen. M’n laatste, de CBF1000 noemde bijvoorbeeld DeeDee (wat staat voor Dikke Duizend). De GTS is een zwarte geworden, dus lag algauw terug een nieuwe afkorting op tafel als troetelnaam, nl. BeeBee, je raad het al, dit staat voor “Black Beauty” :-) Rest me nu nog ergens een Vespa-club uit te zoeken me dunkt ;-) Et voilà, bij deze hoop ik dat jullie allen een beetje beeld hebben gekregen van “de nieuweling”. Tot binnenkort ergens onderweg.
×