Jump to content
Vespaforum.be

Hendry

Members
 • Posts

  82
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Hendry

 1. Hendry

  zijstandaard

  Ben van plan een jiffy/zijstandaard op mijn ACMA wideframe te plaatsen.Is er iemand op dit forum die mij wat tips kan geven?Kom er zelf niet goed uit met de leveranciers.
 2. Hendry

  project VM1 1953

  Soms zijn foto’s duidelijker.
 3. Hoofdsproeier vergroten?
 4. Komt de koppeling wel goed vrij?
 5. Bedankt voor al jullie tips.Ik ga ermee aan de slag.Zoals het nu zit is het ook net niet.
 6. Dag allemaal, Heeft er iemand ervaring met het plaatsen van een middenstandaard van een GLB op een GLA.(MISA) Bij de GLA zit de beugel van de standaard met 1 bout vast ,en bij de GLB zijn er 2 gebruikt.Ik ben van plan de beugel en standaard van de GLB te gebruiken maar als ik foto’s bekijk lijkt het alsof ik 2 nieuwe gaten moet boren per beugel.Kan iemand mij vertellen of dat klopt?Ik wil dit doen omdat de constructie met 1 bout teveel kracht zet op de bodemplaat. Waardoor deze vervormd.Alvast bedankt voor het meedenken.
 7. Hendry

  Triboron

  Als je op facebook zoekt op Triboron kun je een forum vinden met heel veel gebruikerservaringen.Misschien kun je daar al een antwoord vinden op je antwoord.
 8. Hendry

  Triboron

  Ga ik zeker doen.Komt goed.
 9. Hendry

  Triboron

  Update: Nu een jaar en vele ritten later , en nu met een volledige 1% triboron smering ben ik nog steeds erg tevreden met dit middel. Scooters rijden perfect ,trekken goed door, roken niet en de scooters blijven zelf ook veel schoner.Ik heb er vol vertrouwen in en voor mij een blijvertje.
 10. Geen idee maar mooi accessoires .Ik vermoed dat hij op de oudere types past met het fietsstuur gezien de bevestiging.Faro Basso soortgelijke scooters.Nooit eerder gezien.
 11. Vet project.Prachtig You tube filmpje.Succes!!!!!
 12. Misschien iets met het membraam.Heb ik in mijn pk jaren years ago ook eens gehad.Volgens mij was dat toen het probleem en kan ik je op het goede spoor zetten.Weet niet precies hoe dat zit maar misschien kun je er op googlen. Succes
 13. Volgens mij heeft SIPS deze op de plank liggen anders Maskes vragen? Hendry
 14. Hendry

  Bougie kleur

  Vindt hem ook iets te licht.Zie hem liefst koffiebruin.Dit is koffiebruin met iets te veel melk. Maar zoals je al zei: een maatje groter is te vet. even geen oplossing.Onder de juiste zelfde goede omstandigheden vergeleken?
 15. In principe moet elk autoschadeherstel bedrijf dit kunnen.Woon zelf in Zwolle dus ken de situatie bij jou in de omgeving niet maar bedrijven die gespecialiseerd zijn in het op restaureren van klassieke auto’s moeten je verder kunnen helpen. Succes
 16. Ontluchtingsgaatje in tankdop?
 17. Als hij niet gereviseerd is misschien de krukaskeering?
 18. Zou me ook niet verbazen.In ieder geval hard zat.
 19. Die van mij rijd vlot 80 (GLA 150cc MISA 1961)en heeft nog iets over.Vermoed dat hij ook rond de 85 haalt op de teller.Hard zat .Ik heb ook de Maskes update gehad met andere zuiger ,carburateur maar ook met een Vespatronic .Nadat ik het probleem van de rammelende standaard had verholpen had ik het idee dat hij weer helemaal 2020 was.Fijne scooter met een geweldige retrolook.
 20. Hendry

  Triboron

  Momenteel de 1e ritten gemaakt met volledige triboron smering.Lijkt goed te gaan. Wordt vervolgd.
 21. Dag Arno, Ik heb hem zo gebouwd dat ik altijd dimlicht heb en dat ik hem uit kan zetten.(naar massa schakelen) en dat de claxon werkt. De rest van de bekabeling werkt niet meer en is niet meer aangesloten. Dus kijken welke draad van het dimlicht is ,deze is ook verbonden met je achterlicht.De draad van de bobine die massa moet maken en de claxondraad. Dus ik gebruik de schakelaar alleen maar om de motor uit te zetten en voor de claxon.(die je in de praktijk niet gebruikt) Mijn ACMA is van 1957. Aantal contactjes waren te slecht. functioneer al jaren prima. Ik hoop dat ik je hiermee geholpen heb.
 22. Ik heb ook de vliegwielkap en de cilinderkap vervangen door een kunststof exemplaar.Ook hier werd zij stiller van.
 23. Ik heb een GLA die hetzelfde had. Hier veroorzaakte de buis van de standaard die speling had op de bodemplaat in de linkerkant (schakelkant) van het beenschild een irritante trilling bij 60 km per uur.Ging ik sneller, meer toeren, was het weg. Ik baalde er zo van, dat ik hem bijna had verpats. Nadat ik de speling had verholpen was het trillen weg.Het vervangen van de blokrubbers heeft de fijne trillingen in handvat en bodemplaat verminderd tot een acceptabel niveau. Nu een geweldige fijne scooter.Ik snap jouw probleem.De vorige reacties ook serieus nemen. Ik hoop dat ik je met mijn tips verder heb geholpen. succes.
×
×
 • Create New...