Jump to content
Vespaforum.be

Frissenappel

Members
 • Posts

  344
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Frissenappel

 1. Te koop 7xxx km In zeer mooie staat Vraagprijs 2250.
 2. Vanaf de roest er onder zit mag je lagen leggen zoveel je wil, ga je blijven zien jammergenoeg.
 3. Is het rubbertje in de benzinekraan dat niet meer afdicht. Haal de tank er uit en verwijder de 2 kleine vijsjes. Onder het draaiend deel zie je het rubbertje. Let op de oriëntatie. Rubbertje vervangen. Alsbde kraan bleef lopen kan al eens goed de vlotternaald zijn tijd gehad hebben. Keek dat eens na, er bestaan rode en zwarte. De zwarte kunnen iets minder goed tegen ethanol in benzine. Als je een duidelijk 'richeltje' en puntje kan onderscheiden mag deze ook vervangen worden. Oh, je hoofdsproeier zit verstopt.
 4. Rij hoe jij wil, maar zowel met mijn gs1200 als exc300 al behoorlijk wat kilometers van het padje gedaan. Bergaf wil je zo veel mogelijk gewicht op het achterwiel houden en je koppeling laten slippen terwijl je vooraan remt om tractie te houden. Vanaf je achterwiel blokkeert kan je je balans verliezen en beginnen schuiven. Je voorrem gebruik je gecontroleert en beheerst. Als je zoals een gek alles dichtslaat blijf je er inderdaad beter vanaf. Wat analoog loopt met de px disc. En btw; de remsetup van een px wordt in minstens 10 andere modellen van piaggio gebruikt waarvan de px ook niet de eerste was. Het hergebruiken van bestaande onderdelen in nieuwe ontwerpen is namelijk de sterkte (& onrechtstreeks ook het ontstaan) van het merk Piaggio.
 5. wie bepaalt wat rat is? denk dat dat al lang niet meer is waar het origineel mee begonnen is. Begin met het blok, na verloop van tijd zal je tijdens de werkzaamheden wel te binnen schieten wat je er mee wil doen. Doe er vooral je eigen ding mee, jij moet er tenslotte op rijden.
 6. zip velg, heb je ineens een tubeless velg. Wordt in de racerij vaak gedaan. is goedkoper dan een px ombouw en stuurt nog 'korter'.
 7. Jep, nog 3 complete. 1x pk125 met lml setup 2x zip 2000 aangepast voor Smallframe
 8. Gezocht voor een px disc; Koplamp Witte Linker achter pinker Beenschildlijst
 9. Denk het wel, spiegel moet je er wel bijnemen ? ik pm je even
 10. Er is héél veel aftermarket spul om een smallframe up te graden. (Durf zelfs zeggen misschien meer dan voor de largeframes) Alles hangt af van je budget en je wensen. 130 dr met 19.19 setup heb je je materiaal voor een kleine 1000 euro. 144 quattrini ga je richting 1500/1700 M200 ga je richting 4 000 Egig 250 ga je richting 6 000 Bfa/ frt ga je richting de 10 000 Stuur maar een pb, dan help ik je wel verder met een setup of een p&p blokje
 11. beter nog, lijkt me zelfs een et3 stuur te zijn
 12. Met onze vriendengroep vroeger paar keer op roadtrip gegaan. Was tussen de 1500-2200 km op 10 dagen. Vanaf 230 km moet je echt wel goed door rijden om op tijd binnen te zijn. Reken op een gemiddelde van 30km/h over die afstand, die 45 haal je niet als je binnendoor rijdt. Dan zit je 8u in het zadel zonder te stoppen. Het is fijn, maar onderschat het niet. Wij hadden elk 2 binnenbandjes mee, een paar achterwiellagers (zwak punt van de honda scoopy), bougie, colson bandjes, sleutel 10, 13, 22 en een bus 2 takt olie per persoon.
 13. ik heb je een pm gestuurd?
 14. Zeker geen v50 van 64. 50 r van 73 lijkt me correct. Hoogstwaarschijnlijk nummertje klop. Heeft ze 4 versnellingen?
 15. Beginnen de getallen op je tandwielen allemaal met een 3 of 4 of zijn ze gemengd? Normaal zit er geen verschil tussen de carters van een v50 of 50 special. Behalve de v50 voor 1967 met een kleinere diameter van cilinderhemd.
 16. Uit heel goede bron vernomen dat ik mis ben, wallie. Bij de bgm kabelboom zit er blijkbaar een groene killswitchkabel met een extra massacontact. Verder blijft het principe hetzelfde, raakt de groene kabel de massa, valt de motor uit
 17. als ik het goed heb schakelt het contactslot altijd tussen 2 lipjes naast elkaar. (kan je onderaan zien aan de geleiders) in de aan stand moet het contact de verbinding tussen rood en zwart verbreken. in de off stand moeten rood en zwart contact maken. ik kan dus niet meteen bevestigen of je voorbeeldje goed is. lang geleden dat ik zo een contactslot heb vastgehad. Meten is weten
 18. de rode kortsluiten met de massa. Dus aan 1 lipje de rode draad, een ander lipje naar de massa.
 19. Ape 50 heeft praktisch een smallframeblok met een extra versnellingsbak ipv remankerplaat. Enige motorische verschil is de verhouding van de versnellingsbak.
×
×
 • Create New...