Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Frissenappel

Leden
 • Aantal items

  67
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

20 Excellent

Over Frissenappel

 • Titel
  Lid

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  '83 pk50s
  ‘83 pk50ss
  ‘84 pk50xl

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Sint-Niklaas
 • Land
  België

Recente bezoekers van dit profiel

373 profielweergaven
 1. Frissenappel

  Smallframe en largeframe headset, zijstandaard

  Dat is de mijne ja, al snap ik je reactie niet. Is het een mopje?
 2. Frissenappel

  Cilinderkop pk50 xl

  Nog een piaggio en polini liggen
 3. Frissenappel

  Start problemen troubleshooten

  Sommige (nieuwere) carbs hebben deze ring niet. Enkel een O ring in de carb.
 4. Frissenappel

  125 et3 (primavera) vmb1t 1976

 5. Frissenappel

  Roest

  M4 is redelijk courant hoor. Ineens alles vervangen door inox en eens in kopervet of teflonvet doppen voor je ze indraait Roestvrij maken; eerst met de staalborstel overgaan en eens tegen een polijstwieltje houden.
 6. Frissenappel

  Speling tandwielen pk50xl

  Waarschijnlijk 1e en 2e, daartussen moet je neutraal komen. Heb je dit niet heb je al zeker de dikte van je schakelkruis te weinig.
 7. Hallo, Ik ga een buis draaien met verloop 24mm naar 22mm om een snelgas te kunnen monteren, heeft er nog iemand interesse/nood?
 8. Frissenappel

  Expansiepijp smallframe

  Geen flauw idee eerlijk gezegd, wil vooral focussen op de juiste manier van werken, nameten, balanceren, etc.. koppeling die ik in gedachten had kan tot 20pk aan, maar dat lijkt me ambitieus
 9. Frissenappel

  Expansiepijp smallframe

  @arti-bella Gaat inderdaad over de vmc, zoals hierboven vooral omwille van budget redenen (maar ook uit leer-, nieuwsgierigheid). Een Quatrini of pinasco zuera komt, voor mijn portefeuille, te duur uit met de juiste peripherals. Voor de vmc denk ik ook aan verstevigd materiaal, maar dan wel veel minder duur. Voor de definitieve timings wacht ik nog op het lassen en afvlakken van de carters. Uiteindelijke doel is 180-120. Heb wel eens gerekend en een spacer van 1,25mm zou 8 graden winnen. Hangt de geleverde tegendruk bij expansiepijpjes niet af van het geinjecteerde volume mengsel? Mijn redenering was dat bij directe inlaat meer brandstof, sneller werd binnengebracht en de uitlaat dus net iets sneller mocht leegzuigen (door grotere expansiekamer) of is dit niet de juiste denkpiste? Langs de andere kant begrijp ik ook dat een te grote tegenconus ook voor een te kleine tegendruk kan zorgen.
 10. Frissenappel

  Expansiepijp smallframe

  @arti-bella -43 slag, 54 boring. (98,34 cc) -Poorten op 171 en 113 -directe inlaat -mazzuchelli volle kruk -phbl 24 carb of polini cp 24 -versnellingsbakverhoudingen moet ik nog eens bekijken, hangt af welke pijp ik kan scoren. wss wel een kortere 4e versnelling. @Frederik9111 Heb eindelijk een lasser gevonden! (Eureka!) &beter: Voor een pakske toevoegmateriaal doet hij het! Als alles uitgevogeld/ bij elkaar gespaard is post ik een verslagje! Rotax ga ik nog even laten rusten, deftige bak en kruk kwamen al op bijna €1k uit. Ben ook maar een arme student..
 11. Frissenappel

  Expansiepijp smallframe

  Gezocht een van volgende pijpjes: Franz big bertha lth midrange (road of sport) Polini evolution
 12. Frissenappel

  Smallframe en largeframe headset, zijstandaard

  Inderdaad, die heb ik gebruikt als prototype voor snelgas/schijfrem en was het plan om uiteindelijk weg te gooien. Ik dacht misschien is er nog iemand iets mee..
 13. Frissenappel

  Largeframe (vbb?) headset

  Bedankt voor de info! Geen idee, zat op een special die ik recent gekocht heb.
 14. Goede staat, kleine beschadiging aan het tapgat voor de koplampunit. Geen idee wat het waard is, ruilen kan tegen smallframe onderdeeltjes. €85
 15. Frissenappel

  Largeframe (vbb?) headset

  Goede staat, kleine beschadiging aan het tapgat voor de koplampunit. Geen idee wat het waard is, ruilen kan tegen smallframe onderdeeltjes. €85
×