Ga naar inhoud
Vespaforum.be

RigolleM

Leden
 • Aantal items

  64
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  2

RigolleM last won the day on June 27 2017

RigolleM had the most liked content!

Community reputatie

28 Excellent

Over RigolleM

 • Titel
  Lid

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  GTS 125 E4 Super Sport 2017

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Deinze
 • Land
  België

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. RigolleM

  GTS 125 Super Sport 2017

  Het lampje 'probleem motorsturing' was niet verdwenen na de winterstop. Dealer gecontacteerd en de Vespa moest binnen. Bij nazicht bleek er ergens een fiche niet goed gemonteerd door de Vespa fabriek en dit gaf een elektronische foutmelding. Alles werd vervangen onder garantie en nu is hij terug klaar voor de komende zomerdagen...
 2. RigolleM

  GTS 125 Super Sport 2017

  Gisteren na een tijdje stil staan (sinds september) de Vespa nog eens uitgehaald voor een kort ritje. Er brandde een lichtje 'probleem motorsturing' als ik de handleiding nakijk. Is dit iets waar ik mij zorgen moet om maken, of komt dit gewoon door de koude motor?
 3. RigolleM

  Geluid Akrapovic euronorm 4

  Linkje naar het joetoepfilmpje? Edit: gevonden
 4. Via verzekering duurt dat 1 dag, al 2x dit jaar op die manier verlopen. 1x scooter & 1x tweedehandswagen. Via DIV lukt het volgens mij niet meer, enkel nog via bpost. Wil je de nummerplaat ASAP dan betaal je €80 voor expressdienst ipv € 30 normale verzending, te betalen aan de postbode.
 5. RigolleM

  Garmin Zumo

  Ziehier de bevesting van hetgeen ik al aanduidde: http://www.motor-forum.nl/forum/list_messages/423544/last - reply van hansvaessen @ vrijdag 18 augustus 2017 10:32 op het bericht van de auteur van het verhaal, waar je naar verwees. De kaartupdates zijn meestal een jaar achter op de werkelijkheid. Ooit in Frankrijk op een nieuw stuk autosnelweg gereden, die Navteq (kaartleverancier van o.a. Garmin) en Teleatlas (TomTom o.a.) niet eens weergaf. Gelukkig bestaat er nog zoiets als wegbewijzering :-)
 6. RigolleM

  Garmin Zumo

  Leuk verslag om te lezen, duurde wel even vooraleer de TT aan bod kwam. 2 pietlullige vermeldingen dat zijn TT het niet meer doet en een reaktie van U. Ik verwachtte wel een heel ander verhaal, pagina's vol met waterklachten... :-) Daar zeg je zoiets: kaartmateriaal, dat is een moeilijk gegeven voor velen. Stippelen een route uit in Basecamp, sturen het door naar hun device en alles loopt in het honderd, omdat primo hun map niet overeenstemt en/of secundo de routeringinstellingen verschillend zijn.
 7. RigolleM

  Garmin Zumo

  Sorry nero :-(
 8. RigolleM

  Garmin Zumo

  Kan je mij de link van het 'onderstaande' topic eens posten waar je 2x naar verwijst, dan kan ik het ook eens nalezen. Nogmaals waterproblemen zijn er (geweest) en op fora van TomTom en andere fora lees je dat ze probleemloos vervangen worden. Ik heb op mijn fiets ook al waterproblemen gehad met een Garmin (Edge 705), ook vervangen binnen garantie. Dergelijke zaken kunnen gebeuren maar als de fabrikant die probleemloos vervangt. Je wilt dit inderdaad niet meemaken op vakantie, daar heb je wel een punt en gelijk in. Ach je verwijst naar de software op de PC, niet de software op de het toestel... was mij niet duidelijk :-) Tyre gebruik ik zelf niet, maar wel MyRoute-app Gold (online) om routes uit te stippelen, een kort ritje doe ik zelf met MyDrive (online), een paar tussenstops aanduiden, hoeveelheid kronkels en hoogte aanduiden en online synchroniseren naar de TT Rider. Door mijn Garmin kennis, maak ik ook gebruik van Mapsource en Basecamp. Dat laatste is nu niet onmiddellijk het meest gebruiksvriendelijke software, en daar struikelen veel gebruikers over. De gemiddelde motard zal wellicht niet zo hoog begaafd zijn, en het is voor de groep gebruikers duidelijk dat ze met TomTom makkelijker hun weg vinden, zowel op de baan als met hun toestel. Jij vindt verkeersinfo onbelangrijk, en ik vind het wel belangrijk om continue op de hoogte te zijn van de verkeerssituaties. Ik omzeil ook zoveel mogelijk drukke verkeerspunten, maar als ik er moet passeren, wil ik wel op de hoogte zijn en zeker over de zoveelste omleiding, die je op voorhand niet kunt incalculeren. Ik was ook van plan om een Zumo aan te schaffen, uit onwetendheid, maar gelukkig heb ik mij eerst goed laten informeren op het internet. Jij noemt het omlullen, ik noem het: De ervaringen naar mijn zoektocht delen, zonder afbreuk te plegen op wel toestel hij/zij wil aanschaffen. Garmin Zumo is goed, maar TomTom Rider is momenteel beter :-) Koopt de TS een Garmin Zumo, prima... maar hij is toch tenminste goed geïnformeerd!
 9. RigolleM

  Garmin Zumo

  Kan je de kwaliteitsproblemen staven met gegronde argumenten? Je haalt waterdichtheid aan, dus ik vermoed dat je hiernaar verwijst. Ik heb dit ook al zien passeren op fora en FB groepen, maar TomTom lost dit probleemloos op, ook toestellen die buiten garantie vervallen. Software beter? Daarom dat er zoveel zelfhulpgroepen zijn van Zumo eigenaars, die geen raad weten met hun toestel omdat het allemaal veel te ingewikkeld is. En telkens lees je: volg een cursus als je je Zumo wilt leren gebruiken. TomTom Rider is minder ingewikkeld en makkelijker in gebruik. Uit de doos halen, monteren op je scooter en navigeren... Mijn TT Rider zit op de spiegel en qua trilling valt dit behoorlijk mee. En heb je alle nodige verkeersinfo op je Zumo? Oeps... neen, hiervoor moet je de Zumo 595LM aanschaffen van €650 en dan werkt het nog niet naar behoren... (software beter... yeah right!) Garmin Zumo heeft zijn tijd gehad, nu is het vooral TomTom Rider die heer en meester is op de motornavigatiemarkt. Garmin is ook zijn marktpositie aan het verliezen op de fietsmarkt, daar is ook een nieuwe speler: Wahoo Fitness. Reden: eenvoud, intuïtiviteit en lagere prijzen. Wereldmarktleiders hebben vaak de neiging overprijsd hun produkten op de markt te plaatsen.
 10. RigolleM

  Garmin Zumo

  @wutsie75: met Vespa ga ik ook niet verder dan West-Europa :-) Nog een klein verschil met de 420/450 is de lifetime flits updates, die is op 42 maar 3 maand gratis. Voor de rest idem als 420/450. Basis RAM mount voor motorfietsen is aanwezig maar niet degene voor bv. op de spiegel te bevestigen voor een Vespa, deze vindt je wel bij een TomTom verdeler zoals Waypoint en/of RAD, of online (Amazon bv.). Ik had wat PC connectie problemen, maar had te maken met mijn MS Surface Pro, opgelost met een reg key aan te passen.
 11. RigolleM

  Garmin Zumo

  Waarom een Zumo? Ik was dat initieel ook van plan, maar na het lezen van verschillende reviews, fora, ... besloten om een TT Rider aan te schaffen. Enkele redenen die mij overtuigd hebben: - kronkelroute op het toestel, dus zonder vooraf te plannen, van punt A naar B rijden via kronkelwegen (zelfs 3 nivo's) - verkeersinfo (flitsers, files, omwegen,...) werkt perfect op een TT Rider - online routes aanmaken via TomTom Mydrive of MyRoute-app, dus geen lokale software nodig, handig als je enkel smartphone of tablet mee hebt. - prijs: een TT Rider 450 kost €399 (officiële winkelprijs) en dat is het toptoestel van TomTom, beetje zoeken en je kunt hem zelfs goedkoper vinden
 12. RigolleM

  Welke GPS kopen voor een GTS 125CC?

  Wel eerst eens bijtanken anders ga je er niet geraken aan de kust :-) Suc6 met de TT Rider!
 13. RigolleM

  Welke GPS kopen voor een GTS 125CC?

  @Michael_Van_Looy: ik heb deze op mijn spiegel gemonteerd: https://www.amazon.de/gp/product/B0012TWRAO/ref=pe_2444441_193700281_em_1p_0_ti Deze uit uw link zou ook moeten lukken.
 14. RigolleM

  Welke GPS kopen voor een GTS 125CC?

  Een route zet je best om naar een track (kruimelspoor) en laadt deze in via Mydrive naar uw TT, dan is hij +/- identiek aan de originele route. Let op, er zijn her en der nog afwijkingen, maar met MRA Gold kan je de originele track vergelijken met de track die MRA naar je TT gaat sturen, deze kan je dus aanpassen, zodoende je terug de originele track hebt. Je kan je dus perfect tot de puntjes voorbereiden op voor een TT Rider!
 15. RigolleM

  Welke GPS kopen voor een GTS 125CC?

  Bevestigd via de RAM mount op de spiegel, wel een third party RAM bol gekocht om te bevestigen op de spiegel. Deze bij de TomTom Rider zijn niet geschikt om op spiegel te monteren.
×