Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Jos54

Leden
 • Aantal items

  38
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  1

Jos54 last won the day on March 10

Jos54 had the most liked content!

Community reputatie

10 Good

Over Jos54

 • Titel
  Lid

Scooter Gegevens

 • Scooterclub
  Vespa Club Gent-Leie
  Vespa Club Wetteren "Amici delle due tempi"
 • Mijn Scooter(s)
  Vespa 150 VL1T (1954) (2x)
  Vespa P200E (1981)
  Vespa GTS 300 (2017)

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Aalter
 • Land
  België

Recente bezoekers van dit profiel

486 profielweergaven
 1. Jos54

  Kickstarter rechten

  Yep. Komt in orde. Dank voor de attentie. Iedereen trouwens die aan deze "ronde" heeft meegedaan.
 2. Jos54

  Kickstarter rechten

  Ik ben ondertussen ook op zoek naar een vervanging. (vraag komt op ook facebook) Is wel niet gemakkelijk te vinden. Heeft er iemand suggesties? En van letsels gesproken ... met die verbogen kickstarter heb ik eind mei mijn achillespees afgescheurd. Ben nog verre van gerevalideerd.
 3. Jos54

  Kickstarter rechten

  Beste vrienden, Ik heb mijn vraag gesteld omdat ik vermoedde dat het niet zo gemakkelijk was ... en dat blijkt uit de vele commentaren, goed gestoffeerd met toch wel verschillende argumenten. Maar we lijken er te komen. Probleem: ik heb 2 omzeggens identieke Vespa's VL1T. De eerste 100% origineel, de tweede is samen gestoken met stukken die ik al jaaaren liggen had. In productie verschillen ze slechts enkele maanden. Voor die laatste miste ik een kickstarter. Ik heb iets gevonden dat er op leek op de beurs in Geel begin dit jaar. Maar ik twijfel of het dezelfde is! Als ik de twee nader bekijk denk ik dat het niet dezelfde kickstarters zijn. Verschillende modellen? En misschien moet ik gewoon een ander stuk zien te vinden, zoals iemand reeds voorstelde. Ik sta open voor een aanbod. Gezien we er nog niet zijn wil ik de discussie verrijken met enkele foto's. reacties welkom.
 4. Jos54

  Kickstarter rechten

  Ook waar. Wanneer er een verbuiging optreedt (bvb door een accident) dan gebeurt dat toch ook "koudweg"! Nu weet ik het ook eventjes niet meer. ....
 5. Jos54

  Kickstarter rechten

  Dacht ik al. Ik heb er koudweg al een flinke dreun met de hamer op gegeven ... geen beweging in te krijgen. Ik kan me inbeelden dat - als ik nog harder sla - ik er twee zal hebben. Ik probeer het eens warmweg. We zien wel. In ieder geval: beiden bedankt voor de raad. Ik laat nog iets weten.
 6. Jos54

  Kickstarter rechten

  Koudweg?
 7. Jos54

  Kickstarter rechten

  Weet iemand de beste manier om een verbogen kickstarter terug in juiste stand te krijgen? Mag je die gewoon verwarmen en op kloppen? Behoudt die dan zijn sterkte? Het is er eentje van een oldtimer, jaren 50. Dank bij voorbaat.
 8. Jos54

  Aluminium lassen

  Dag Thomas - ik heb hier nog een stuk karter dat zou moeten gelast worden - klein breukje van 5 mm. Kun je me zijn gegevens eens doormailen aub oostzuid@gmail.com danke
 9. Jos54

  Velg 10" GS en cilinderkap VL

  Dank voor jullie reacties. Kan er zeker iets mee doen. Voorlopig is het afwachten wat de praktijk zal brengen. Zaterdag 24/3 gaat hij naar de motorman en wordt het blokje (dat tegen dan "blok" mag genoemd worden) er onder gestoken en op punt gesteld. Wordt vervolgd.
 10. Jos54

  Velg 10" GS en cilinderkap VL

  Ik vind het ook jammer, maar er komt een getuned blokje onder waarvan de tandwielverhoudigen niet werden of niet konden aangepast worden in functie van de grotere kracht en dus snelheid. Hierdoor blijft als enige oplossing er grotere wielen ondersteken. Met de 8" wielen kan het dus ook - we gaan dat trouwens uitproberen - maar we vrezen dat het wel eens een wreed nerveus meiske zou kunnen worden. Anderzijds zijn - gezien de snelheid - grotere banden iets veiliger. Andere ideeën zijn zeer welkom.
 11. Jos54

  Velg 10" GS en cilinderkap VL

  Ik zoek 1 of 2 (liefst) gebruikte velgen van een GS voor de ombouw van mijn VL1T (van 8" naar 10"). Iemand een idee welke band daar best bij zou passen? Verder ook nog graag gevonden: cilinderkap in aluminium van een VL1T (met bout vooraan - niet bovenaan) Dank bij voorbaat. Jos
 12. Jos54

  PX-motor in wideframe (VL1T - 1954)

  Vervolg: mijn VL1T project loopt stilaan op zijn einde. De carrosserie is onder handen genomen, wat laswerk, opkuis, wat spuiten en dan weer "verouderen" van bepaalde stukken die ik nieuw diende te kopen ... maar hij blijft "dans son jus". Ook speciale trommel van pinasco gestoken om de extra snelheid wat te kunnen beteugelen. Alles wat ook maar beweegt of kon verslijten is vernieuwd. De motor is ook zo goed als af en getuned met pinasco-onderdelen. Maar dat heb ik niet zelf gedaan. Hij zit er ook nog niet in. Ben zeer benieuwd. De Vespaonderdelen-beurs in Genk heeft me trouwens heel wat stukken opgeleverd. Ik mis echter nog 1 stuk, namelijk de cilinderkap. Bij SIP kan ik die nieuw kopen (15074100), maar ik zoek een oude (in aluminium). Heeft iemand dat nog liggen voor mij? Ook een velg in de originele grijze kleur zou beter zijn dan het roestgeval dat ik nu liggen heb. Dank bij voorbaat.
 13. Jos54

  PX-motor in wideframe (VL1T - 1954)

  Yes, ik ben afgestapt van het idee om er een PX-motor in te lepelen. En zoals Raf zegt, wordt het een aangepast oud blokje. Ik heb natuurlijk de PX-motor al gekocht! Verdorie! Wie interesse heeft, ik doe hem weer weg! Of ik houd hem voor in mijn P200e, maar misschien zal ik daar niet veel winst mee doen. Voor de geïnteresseerden: het is een getunede 125 naar 177 cc (werd enkele maanden geleden aangeboden door Frederic Van Assche). Zelfde prijs. (0475 526 577)
 14. Jos54

  PX-motor in wideframe (VL1T - 1954)

  Ik kan ook eens komen kijken - Aalter is niet zo ver van bij jou.
 15. Jos54

  PX-motor in wideframe (VL1T - 1954)

  Dag Rufio, ik twijfel, twijfel. Misschien dat ik mijn PX-motor houd voor in mijn P200e of weer verkoop en toch verder ga met een tuning van een VGL1 blok. In ieder geval ben ik geïnteresseerd in dat vgl blokje. Al was het maar als reserve voor in mijn originele VL1t of om effectief om te bouwen zoals je zegt. Misschien beter om hierover verder te praten via mijn mailadres of telefoon oostzuid@gmail.com 0475 526 577
×