Jump to content
Vespaforum.be

Jos54

Members
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Jos54 last won the day on March 10 2018

Jos54 had the most liked content!

Community Reputation

10 Good

About Jos54

 • Rank
  Lid

Scooter Gegevens

 • Scooterclub
  Vespa Club Gent-Leie
  Vespa Club Wetteren "Amici delle due tempi"
 • Mijn Scooter(s)
  Vespa 150 VL1T (1954) (2x)
  Vespa P200E (1981)
  Vespa GTS 300 (2017)

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Aalter
 • Land
  Belgiƫ

Recent Profile Visitors

580 profile views
 1. Jos54

  Px 125

  Dag Lauren, Welkom op het forum en misschien eens tot binnenkort? Ik woon ook in Aalter (aan de vaart/kant zuid) nr 14 Groetjes
 2. Jos54

  Zadel GTS300

  Geen last van de warmte wanneer de zon een tijd op het zadel geschenen heeft? Iemand die aan zadels werkt, raadde me dat af omdat dat zadel echt wel heet kan worden?
 3. Jos54

  Zadel GTS300

  Ik rakel dit onderwerp terug op, omdat ik op zoek ben naar een beter GTS zadel, meer comfort, zeg maar. Eerst eens gebeld met de mensen van Xclusive Bike in Torhout en daar wisten ze met te vertellen dat ze hun samenwerking met Top Sellerie hebben stopgezet wegens de "onbetrouwbaarheid" van de levering. Maanden wachttijd was geen uitzondering. Zeker als ze aankondigen dat het 4 weken duurt en je ook je eigen zadel eerst moet opsturen is dat toch een kwalijke zaak. Ze raadde me een nieuw gel zadel van Vespa zelf aan. dat zou nu standaard op de modellen 2019 zitten en beter zijn? Heeft er iemand een ander beter adres gevonden? Welke zijn de ervaringen met de nieuwe zadels van Vespa 2019? Danke voor jullie reacties.
 4. Jos54

  Faro basso

  Heel mooi stuk. Kan er ook geen jaar op plakken. Sommige stukken lijken sterk op die van mijn Vespa VL1T (1954) Een van de eerste met lichtje op stuur. Maar die periode maakten ze ook nog de faro Basso.
 5. Jos54

  Aspen 2

  Beste Adrian, ik tank altijd 98. Kan ik afleiden uit je reactie dat benzine 98 ok is om te overwinteren? Indien ja, dan hoef ik me geen zorgen te maken en biedt Aspen2 geen voordelen?
 6. Jos54

  Aspen 2

  Ok voor wat het gebruik van Aspen2. Dat bevestig mijn vermoeden. Maar ik riskeer het toch niet om met 2% olie te rijden. Welke olie zou je me aanraden om daar bij te doen? Enig idee onder welk trefwoord die discussie al gevoerd is? Dank bij voorbaat.
 7. Jos54

  Aspen 2

  Heeft er iemand ervaring met het gebruik van Aspen 2 in oldtimer Vespa's. https://www.bol.com/nl/p/aspen-2-takt-mengsmering-5-liter/9200000101848150/?country=BE&Referrer=ADVNLGOO002042-G-59757438642-S-294357559827-9200000101848150&gclid=Cj0KCQiAnY_jBRDdARIsAIEqpJ0KT76u0HXHcR0N250IuwSzcgxkrPrNbuTn2mmsOMCjJOsyimh3dWMaAul_EALw_wcB Het lijkt me heel wat voordelen te hebben, waaronder de mooiere verbranding, langere houdbaarheidsdatum, ... en ook het nadeel dat het verschrikkelijk duur is. Nu, voor mijn oldtimers is dat niet zo'n probleem, omdat ik daar toch geen al te lange afstanden mee afleg. De mengverhouding is 1:50 ofte 2 % Dat is eigenlijk te weinig voor de oldies die toch graag 4 % nuttigen. Moet je er dan nog olie bijdoen en zo ja welke is dan de beste?
 8. VM met pinasco onderdelen (SIP) Na 6 maand revalidatie zo goed als genezen. Groetjes, Jos
 9. Sorry. voorband is hier nog een gewone 10".
 10. Beste N!ce. Omdat er intern niets aan de tandwielen veranderd is, moesten we wel over stappen naar 10" banden (vooraan een 90/90/10 - meer ruimte om niet tegen spatbord te schuren bij remmen). Met die getunede motor en de 10" ga ik zonder problemen naar 80 km. En der is nog overschot. Durf er nu nog niet alles uithalen, want nog in rodage. Ik schat rond de 100 km - eenmaal ingereden. Rijdt heel stabiel, vast en vertrouwen wekkend. Enig nadeel: heel veel compressie! Heb er in juli mijn achillespees op afgescheurd. Van de kickstarter geschoten. Vooraan heb ik ook een speciale SIP trommel gestoken. Is wel nodig. Van foto's gesproken. Hierbij nog een paar zoals hij er nu bij staat. Groeten.
 11. Jos54

  Kickstarter rechten

  Yep. Komt in orde. Dank voor de attentie. Iedereen trouwens die aan deze "ronde" heeft meegedaan.
 12. Jos54

  Kickstarter rechten

  Ik ben ondertussen ook op zoek naar een vervanging. (vraag komt op ook facebook) Is wel niet gemakkelijk te vinden. Heeft er iemand suggesties? En van letsels gesproken ... met die verbogen kickstarter heb ik eind mei mijn achillespees afgescheurd. Ben nog verre van gerevalideerd.
 13. Jos54

  Kickstarter rechten

  Beste vrienden, Ik heb mijn vraag gesteld omdat ik vermoedde dat het niet zo gemakkelijk was ... en dat blijkt uit de vele commentaren, goed gestoffeerd met toch wel verschillende argumenten. Maar we lijken er te komen. Probleem: ik heb 2 omzeggens identieke Vespa's VL1T. De eerste 100% origineel, de tweede is samen gestoken met stukken die ik al jaaaren liggen had. In productie verschillen ze slechts enkele maanden. Voor die laatste miste ik een kickstarter. Ik heb iets gevonden dat er op leek op de beurs in Geel begin dit jaar. Maar ik twijfel of het dezelfde is! Als ik de twee nader bekijk denk ik dat het niet dezelfde kickstarters zijn. Verschillende modellen? En misschien moet ik gewoon een ander stuk zien te vinden, zoals iemand reeds voorstelde. Ik sta open voor een aanbod. Gezien we er nog niet zijn wil ik de discussie verrijken met enkele foto's. reacties welkom.
 14. Jos54

  Kickstarter rechten

  Ook waar. Wanneer er een verbuiging optreedt (bvb door een accident) dan gebeurt dat toch ook "koudweg"! Nu weet ik het ook eventjes niet meer. ....
 15. Jos54

  Kickstarter rechten

  Dacht ik al. Ik heb er koudweg al een flinke dreun met de hamer op gegeven ... geen beweging in te krijgen. Ik kan me inbeelden dat - als ik nog harder sla - ik er twee zal hebben. Ik probeer het eens warmweg. We zien wel. In ieder geval: beiden bedankt voor de raad. Ik laat nog iets weten.
×
×
 • Create New...