Jump to content
Vespaforum.be

Vespa Reng Deng Deng Deng

Members
 • Posts

  598
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Vespa Reng Deng Deng Deng

 1. Benzine lekkage en rijden zal ik niet doen. Er bestaat dan wel brandgevaar. Ik zal inderdaad terug gaan naar de dealer. En laat even weten wat het probleem geweest is.
 2. Welke Vespa is het? En wat is nieuw? Als hij binnen de garantie valt zal ik er mee terug gaan naar de dealer. Ik heb geen idee wat de verdraagzaamheid van E10 voor een moderne Vespa is, maar wellicht E10 getankt en een rubber wat opgelost/lek is gegaan?
 3. Dat bestaat zeer zeker. EBC heet het systeem dan. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Vespa_Cosa Overigens zijn die edities zeer zeldzaam.
 4. Oooh vast en zeker. Maar die brood methode is gewoon leuk om te doen 😎
 5. Die brood methode werkt niet bij het naaldlager. Althans ik heb het geprobeerd en ik kreeg er op die manier geen beweging in. Met de lager trekker uiteraard wel.
 6. Met een lagertrekker kan je het naaldlager verwijderen. Via HBM tools voor niet te veel geld verkrijgbaar. https://www.hbm-machines.com/producten/werkplaatsinrichting/overige-sets/hbm-5-delige-binnenlager-trekkerset-voor-verzonken-lagers-met-slagtrekker Het lager wat onder de kerstboom zit kan je middels de “witbrood” methode verwijderen.
 7. Ik zal eerst even alles uit je carterhelften verwijderen en met name het deel waar je krukas in rond draait goed beoordelen.
 8. Het carter 30 minuten in de oven leggen op 60 á 80 graden en daarna de as koelen met ijs of freeze spray. Dan voorzichtig slaan met een hamer en blokje hout op de as.
 9. Via SIP scootershop is de hoofdremcilinder nog nieuw te krijgen. https://www.sip-scootershop.com/nl/product/hoofdremcilinder-op-het-rempedaal_2288283?q=Hoofdremcilinder Een gereviseerde zal ik nooit aan beginnen. De remcilinder is volgens mij voor alle Cosa types geschikt. Succes met inbouwen. Groeten, Rik Reurink.
 10. https://www.sip-scootershop.com/nl/product/hoofdremcilinder-op-het-rempedaal_2288283?q=Hoofdremcilinder
 11. Ik zal toch even met een zaklampje in het spatbord kijken of de band echt wel vrij loopt.
 12. Dit klinkt eerder piepend/krakend dan schurend. Klinkt alsof er een rubber aanloopt.
 13. Komt het niet van de schijfrem? Was het voor de onderhoudsbeurt ook al aanwezig of is het daarna ontstaan? Als het daarna ontstaan is zal ik er mee terug gaan.
 14. Allereerst welkom. Stuur eens een aantal foto’s mee in het bericht, dat zegt namelijk meer dan woorden. Groeten van ook een Cosa rijder.
 15. Al het onderhoud is volgens voorschrift gedaan? Kleppen staan goed? Demper in de Akrapovic terug plaatsen?!
 16. Goed om te weten. Maar een wideframe zal er wel niet inzitten de aankomende tijd Wel een erg mooi blok hoor! Ik heb ook een voorkeur voor zwart. Maar goed, zoals Nero al zei eerst de boel aan de praat zien te krijgen.
 17. Ga ik ook zeker doen. Hij lijkt nu lek vrij. De test opstelling staat al klaar, straks wat brandstof erin en dan fingerscrossed!
 18. Wat is de voorkeur van de forum leden? Zwarte of grijze vliegwiel cover?
 19. Dit is mijn eerste revisie maar dit is ook niet echt mijn vriend Met een largeframe blok heb ik nog geen ervaring, heb de Cosa nog staan dus wellicht is die over een paar aan de beurt...
 20. Na 4 uur sleutelen... De boosdoener... Na vier uur sleutelen en geen tijd meer voor vandaag het resultaat... Morgen afronden, hopend op goed resultaat
×
×
 • Create New...