Ga naar inhoud
Vespaforum.be

pdvd

Leden
  • Items

    1.113
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door pdvd

  1. Alles is pas te maken... je zal ook de achterkant van de remtrommel moeten veranderen (dat onderdeel waar de voorschokbreker aan vast zit) want die gaat over de as heen. De vork hoef je zelf niet te veranderen, je kunt op je huidige vork zo'n zwenkding van 20mm persen  (kutklus)

    • Verward 1
  2. Als je Vespa wil rijden dan wil je ook Vespa rijden en niet iets wat er op lijkt. Maar zo vind ik ook al die brol uit China die nu ineens Royal Enfield (of de nieuwe moto morini) heet helemaal niets. Wel de looks, maar de merknaam erop geplakt omdat de bouwer deze gekocht heeft terwijl het met het origineel naast de looks weinig van doen heeft. Het is en blijft gewoon in China gemaakt spul met een erop geplakte gekochte naam. 

    Als Westvleteren nou ineens failliet gaat en een brouwer uit China koopt de naam op die ze op hun product plakken... wat drink je dan... Westvleteren of Chinese bocht? 

    • Like 1
  3. Wat is het framenummer? 1978 lijkt me sterk. Hier kun je opzoeken uit welk jaar de Vespa echt komt want in België is de registratiedatum vaak een puinhoop: https://vespaoldtimerregister.nl/VOR-framenummertabel/VOR-framenummers.html

    Kijk in ieder geval naar de staat van de bandjes (daar staat een jaartal in) dan weet je gelijk of je ze moet vervangen. De staat van de kabels, loopt alles soepel, schakelt alles soepel. Kijk in de benzinetank met aan lamp of er roest in zit. Sowieso onder die enge rubber matten kijken,. Die horen er niet op en daaronder is het vaak een walhalla voor roestvorming. Kijk dus ook goed naar de bodemplaat en kras wat door het vuil heen. Ik zie sowieso al dat je een reservewiel mist. 

    Na even zoeken kwam ik 'm al tegen op de verkoopsite: https://www.2dehands.be/v/fietsen-en-brommers/scooters-vespa/m1882906491-vespa-px-125cc

    Op de andere foto's van de Vespa zie ik al dat deze superslordig is overgespoten (rand om beenschild meegespoten, onderkant van het stuur niet en onder de kentekenplaat ook maar dunnetjes). Daarnaast mist de vespa een koplamp. 

    image.png.409644e6d0349c538dcba4f28430ce9e.png

    En dan die benzinekraan en choke en het helmhaakje... om te huilen.. sorry

    image.png.298b7c950bc08d8f89a79ad4b44b3aa1.png

     

    En een badge mist ook.. of ook mee overgespoten??

    image.png.d7f66df67db8bb0030a0611cf58f3bf9.png

    Daarnaast zit de bovenkant van het stuurhuis niet netjes dicht. bekijk door het gaatje in de tunnel (boven het dashboardkastje) eens goed naar de bekabeling die je ziet lopen en wat de status van de elektrische bekabeling is. 

    image.png.2ef4dc7bbe53616c6996b322405a28b9.png

    Ik zie ook dat er verf op een van de banden zit.. oftewel echt een broddelaar geweest die dit spuitwerk heeft gedaan en dat spatbord hobbelt ook behoorlijk. Kijk maar eens goed aan de binnenkant naar de status. Ook de bout om het spatbord aan de voorvork te monteren ontbreekt. 

    image.png.46400a48c1c8fbec9db07587bbce24ef.png

     

    Knipper ook gedeeltelijk meegespoten? 😭

    image.png.8a2eb373e0bce4e16bf09809de152dcb.png

     

    Ohja de bediening rechts op het stuur is van een veel nieuwer type

    image.png.d6f2c9fd63f9d3049ac7435b1b96ca2d.png

     

    Leuk als project... max 1000 euro waard. Die 2600 die gevraagd wordt is lachwekkend. 

    Oftewel wil je een project betaal zeker niet meer dan de helft, wil je een goede betrouwbare vespa waar je gelijk op wil rijden... zeker verder kijken. 

    • Like 1
  4. 12 minuten geleden, Frederik9111 zei:

    - 2 vijsjes los,
    - plaatjes, veertje eruit, hendeltje, eruit peuteren,
    - het slot zit met een lipje vast in het deurtje,
    - druk die lip naar binnen met een fijn schroevendraaiertje, 
    - het slot valt uit de deur

    (herhaal in omgekeerde volgorde met een nieuw slot :) )

    als je dit inzicht nog niet hebt weet ik niet of het slim is Vespa te gaan rijden. 😬

    • Haha 1
  5. Erg netjes! Oogt mij wel als een echte Vespa (want wie gaat er een Vespa teller in een LML scooter plaatsen... duur geintje en waarom), mis alleen Vespa op het voorscherm? Ook de idioot grote spiegels horen bij dat jaar. Echter de prijs... dit is meer dan de nieuwwaarde... 

    • Like 1
  6. Mijn Vespa heeft geen accu maar mijn Suzuki wel. Sinds ik over ben naar een gelaccu veel minder problemen. Althans dat zeg ik nu... net voor ik 4700 km wil gaan rijden ermee... misschien niet slim ;)

    • Like 1
  7. Mooie scoot! Zonder knippers en met S zadel staat leuk! Nu nog even vloerrails monteren. 

    Ik heb hetzelfde probleem gehad op mijn P200E en daarbij bleek het de primair te zijn die verrot was. Een vakman die hier ook op het forum zit heeft toen mijn gehele blok maar gereviseerd nu het toch open lag. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...