Jump to content
Vespaforum.be

GTS300SuperSportStef

Members
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by GTS300SuperSportStef

 1. Inderdaad Ice man, daar sta je dan met je vertrouwen, je slaagt de nagel op de kop...
 2. Ice Man, ik weet per toeval weldegelijk waar en hoe ik de olie moet nakijken, en als ik meer Km had gedaan had ik dat sowieso wel gedaan, maar ik doe dit niet meteen na een dikke maand na checkup. Bovendien vind ik ook niet dat ik daar iets van moet kennen. Ik vind dat ik zowel op mijn dealer als op Piaggio zelf mag vertrouwen: daar betaal ik tenslotte ook voor!!
 3. Allemaal heel erg bedankt voor de reacties, het geeft aan wat ik niet durfde denken: de dealer die waarschijnlijk toch ergens een fout moet hebben gemaakt. Ik ga niet alle onderhouden oplijsten, wel is zeker dat hij meer op nazicht is geweest dan strikt noodzakelijk. Ik pak de wesp meestal op zomervakantie mee en laat dan op voorhand een kleine checkup doen (remmen, olie, banden,...). Die checkup heb ik ook nog laten doen op 28/07/2015; midden september is hij vastgelopen, dus hoogstens 500km tot max 800km na laatste checkup gereden. Bij die laatste checkup heb ik trouwens nog expliciet vermeld naar de olie te kijken omdat het rode lampje soms flikkerde (dus niet constant branden): dit bleek volgens de dealer achteraf een vals contact te zijn, olie was nog volledig gevuld, niets moeten bijkappen (dat zijn zijn woorden). Ik heb nu de vraag nog eens opnieuw gesteld aan de dealer of hij zeker weet dat de olie nog volledig was en of hij mij dat kan garanderen, ik wacht op antwoord. Want het wil dus zeggen dat ik op die 500 tot 800km meer dan een liter olie moet verstookt hebben... erg onwaarschijnlijk. De vespa behandel ik misschien met NOG meer zorg dan mijn wagen: zeer regelmatig op onderhoud, altijd voldoende laten warm worden vooraleer in toeren te gaan, staat altijd warm en droog binnen, enz... Ik denk dus te kunnen zeggen dat ik er ALLES aan doe om de wesp zo goed mogelijk te verzorgen. Dus ofwel zegt de dealer verkeerde dingen ofwel mankeerde er iets structureels aan die motor, niet? Stef.
 4. De dealer houdt zich heel (misschien te veel) neutraal. Hij bevestigd mijn verhaal en heeft mee het dossier helpen opstellen, maar langs de andere kant oefent hij geen druk uit bij Piaggio. Hij heeft iemand van de technische dienst gezien, samen de motor opengehaald, maar hij heeft geen uitgesproken mening naar Piaggio toe. Een echte oorzaak van hoe de wesp nu zonder olie is gevallen heb ik ook nog niet gehoord... Ik doe wel wat kilometers (+/- 30km) over de autostrade, meestal in file, en ik werd al verteld dat dat meer olie vraagt dan anders...
 5. De garantieregel is inderdaad 2 jaar. Maar ik kan er niet bij dat met alle nodige zorg de motor het op 16000km begeeft; garantie of geen garantie. Het frustrerende is dat Piaggio geen dialoog wil aangaan, ik geraak niet voorbij het call center dat niets kan zeggen.
 6. Mijn GTS 300 Supersport is 2,5 j en heeft 16.000km op de teller. Meer dan een maand geleden reed ik naar huis, en viel ik stil op de autostrade. Dealer heeft de motor opengedaan en kunnen zien dat de krukas, cilinder, ... kapot gegaan zijn owv een tekort aan olie. Maar... * Een paar weken voordien ben ik nog op een zomeronderhoud geweest, met expliciete vraag tot nakijken van de olie: niets aan de hand, plein, vol. * Alle soorten onderhoud zijn altijd op tijd en correct gebeurd, heb volledig dossier met alle facturen en tijdstippen om aan te tonen dat ik de wesp echt wel goed verzorgde. * Als hij thuis in de garage stond was er nooit een druppel onder de vespa te zien, niets. Piaggio zegt nu niets te willen doen omdat de motor uit garantie is, en ik bovendien verplicht ben voor elke rit het oliepeil te controleren. (???) Dit tart mijn verbeelding toch wel echt hoor. Hoe komt het toch dat die motor plots zonder olie valt? Of werkte het lampje niet meer goed? Ik kan er echt niet bij dat ik de Vespa zó goed verzorg en hij gewoon de geest geeft op 16.000km, dat klopt gewoon toch niet? Wie heeft er nog ervaring met Piaggio zelf, de technische dienst, of gelijkaardige verhalen? Stef.
×
×
 • Create New...