Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Chris

Leden
  • Items

    835
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Chris

  1. Ik heb de info niet zelf uitgevonden, komt van een batterij specialist. Ik gebruikte een 'druppellader'.
  2. Dat klopt, maar - geregeld - een batterij opladen als ze in het voertuig zit, is nadelig voor de batterij. Ik heb het ook zoals jij jaren gedaan en moest alle 2 jaren de batterij vervangen. Nu gaat ze eens zo lang mee. Dit advies werd me gegeven door een batterij-center.
  3. Mooi werk. Ik haal tegenwoordig de batterij er uit om op te laden in de winterperiode.
  4. Ik denk dat het al is opgelost: benzinetank dop open gezet en gaat voorlopig, ben nog niet kunnen gaan rijden. Langs waar ontlucht de tank? Ik zie nergens een gaatje in de dop...
  5. Er zit een luchtbel in de benzineleiding. Starten, rijden en na 2 km niks meer. Niet meer te starten. Darmpje even lossen en er stroomt terug benzine tot aan de carbu. Keer op keer. Scooter heeft wel een tijd (enkele jaren) stilgestaan. Carbu werd volledig gereinigd, nieuwe pakkingen enz. Volgende stap: benzineleiding zo kort mogelijk maken en nieuwe benzinekraan? Of is er iets anders dat de luchtbel kan veroorzaken? Sorry voor mijn onkunde, maar ben een Lambrettarijder.
  6. Dag Free. Bedankt voor je raad. Ik weet je ondertussen wonen idd... De regulator kan helaas niet samen met de CDI gemonteerd worden...De kabelboom is net te kort. Foutje van SCK! Ik heb de regulator in de handschoenkast gemonteerd. De blauwe draad sluit ik langs de kant vd ontsteking aan op de wit-gele en dan samen met de rode op de regulator. Ik test dat wel eerst eens met een batterij. Als ik er niet meer aan uit kan....weet ik jouw huis wonen
  7. Ik heb geen ervaring met het ombouwen van een Vespa ontsteking naar 12V. Ik heb een Pinasco Flytech ontsteking en een BGM 12V AC kabelboom gemonteerd. Aan de motor komen 2 stroomkabels uit (zie foto kabelnr 1 en kabelnr 2). De 2de wordt gebruikt voor pinkers. Wordt kabel 2 ENKEL gebruikt als er pinkers opzitten (dan kan dat stuk kabel proper weggewerkt worden) OF wordt de blauwe en rode draad ook gebruikt ZONDER pinkers en hoe wordt deze dan aangesloten? Ban al dagen aan het zoeken, maar ik vind alleen schema's van nieuwe ontsteking en oude bedrading en geen enkele met de BGM kabel. Bedankt, Chris PS: een volledig schakelplan van de BGM bedrading zou ook handig zijn, moest dat bestaan.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...