Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Tomasso

Leden
  • Items

    44
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Tomasso

  1. Haha !! Zeer herkenbaar. Wel moeilijk remmen met de voet soms. Meerdere keren gedaan, ook met zakjes aan het haakje, zeer "satisfying" hoor !! Succes !! Tom
  2. Luchtfilterbox met verse filter met bijhorende slurf aangesloten inclusief metalen luchtfilter op de carburateur is al een tijdje de actuele setup.
  3. Toch nog een breinbreker, die carburateur van mijn cosa. Mijn bougie vind ik nog steeds nogal zwartjes. Dat betekent te rijk. Ik wens daarom het ding wat te verfijnen door andere sproeiers te proberen. De stationaire sproeier is nu 42 160 (origineel moet dat 48/140) en hoofdsproeier nu 160 BE3 102 (origineel moet 160 BE3 92). De autolube is uitgeschakeld. Kan ik zomaar naar de standaard/originele setup gaan aangezien ik nu 2% 2T olie bijmix ? Hoe pak ik dat best aan zonder het ding de vernieling in te rijden ?
  4. Dank voor de reacties. De elektrische choke was een slechte kabel. Nu ik toch aan de carburator was heb ik een brandstoflek(je) aan de manuele brandstofkraan naast de elektrische afsluiter hersteld en een nieuwe vlotternaald geplaatst. Ik heb een vermoeden dat een heel klein benzinelek zijn weg gevonden heeft na enkele dagen naar de carter. Verder ben ik met verse carterolie een uurtje gaan rijden en direct afgelaten en gecontroleerd. De hoeveelheid en textuur was exact wat ik er op deed. Dat heb ik twee maal gedaan. Ze start goed, rookt helemaal niet, en rijdt helemaal niet verkeerd. Ik ga het seizoen nog regelmatig de carterolie nazien en verversen en dan ga ik beslissen wat er moet gebeuren.
  5. OK... Wat kost dat om te laten doen, en vooral wie doet het ? Als ik het zelf doe, dan moet de motor er uit ? Wat weegt zo'n motortje ? Moet die hele hydrauliekzooi ook alweer los ? Waarschijnlijk heb ik dan extra gereedschap nodig (vb momentsleutel ed. ) Waar vind ik dan de juiste (exacte) stukken ? De verkoper had de motor gereviseerd, bepaalde dingen niet goed blijkbaar, maar niet alles zal fout zijn denk ik. Ik citeer de verkoper recent: "De cylinder is nieuw en de poorten zijn vergroot. Ook deze in de zuiger. Nieuwe krukaslagers en keerringen. Alle dichtingen nieuw. Nieuwe koppelingsplaten en veren. Motorblok is als nieuw." Eerst nu die electrische choke aan de praat krijgen. Choke op zich werkt, alleen krijgt hij geen stroom na dat de motor gestart is en draait. Een ander stroomregelapparaat werkt al niet.
  6. Toch nog even getest vandaag. 🙂 Rustig gereden, goed geluisterd. Bleef na het ritje onrustig stationair draaien met toch iets te veel rook naar mijn zin. Bougie was koolzwart. Zoektocht wees uit dat de electrische choke geen spanning krijgt. Grijze draad gaat naar G van de spanningsregelaar, ander is massa. Ik heb dus zonder ik het weet lekker rijkelijk gereden met choke aan... Leve de manuele choke toch. Is misschien ook een oorzaak om benzine in de carter te krijgen ? Wordt vervolgd. Fijn week-end.
  7. Zo vlug zal hij nog niet vastlopen blijkbaar aangezien er na de goede tests (power/toerental/koppel/temperatuur/uitlaatgassen) de afgelopen weken redelijk stevig gereden is geweest, misschien ook door een hogere inwendige druk?... Is ook een klus die je niet even snel kan doen.
  8. Bedankt voor je antwoord, Frederik. Is dat het dunnere deel aan het kickstarter tandwiel ? Is het problematisch om daarmee te blijven doorrijden (benzine en koppelingsplaten + carterolie verbranden).
  9. Ik poog het te vragen. Uitwendig gezien lijkt het een groene pakking te zijn. Oil suckers verbranden carter olie ?
  10. De versnellingsbakolie van mijn Cosa200 ruikt naar benzine. De kleur, hoeveelheid en textuur lijkt normaal. De Vespa start en rijdt goed en rookt een beetje; enkel als hij koud is. Van buitenaf is het moeilijk te achterhalen hoe dat komt. Moet ik mij ergens zorgen maken of blijf ik gewoon doorrijden ? De vorige eigenaar beweert alle lagers, keerringen en dichtingen vervangen te hebben. Groet, Tom.
  11. https://www.caradisiac.com/c-est-officiel-le-controle-technique-motos-et-scooters-est-annule-197301.htm?fbclid=IwAR0iB801FH97Aqg2zP6dACQQ9cgl6m_2IXWcONbbFnjbxw3a0Bw2zmHb0e0 Hopelijk volgt België hier dezelfde redenering !!
  12. Ik maak de mix telkens in een jerrycan van 10 liter, als het kan, nooit rechtstreeks in de benzinetank van de Vespa.
  13. In mijn PX125E uit 1986 (autolube) altijd Motul SCOOTER POWER 2T FD (100% synthetisch) Zelf mengen aan 2% (geldt voor alle 2T oliën) met super 98 (altijd) doe ik met deze olie in mijn Cosa. Beide zijn ok (zelfs mineraal ooit) maar synthetische olie is de nieuwste en ook de beste olie.
  14. Na veel poets en verfwerk nieuwe remcilinder achteraan geplaatst en het systeem ontlucht. Alles functioneert eindelijk naar behoren. 🙂 Nu is hij echt klaar. Gr, Tom
  15. Toch maar ineens ook een nieuwe achterwiel remcilinder besteld. Er was maar een remzuiger die nog wat bewoog en er was toch nog wat remvloeistof verlies. Ook werd duidelijk waarom (zie foto). Waarom goede remmen niet onbelangrijk zijn ! 🙂
  16. Meten is weten ! Op de Dynostar testbank is gebleken dat de motor van mijn Cosa heel lichtjes te rijk staat maar bruikbaar is in alle toerentalgebieden. De brandstof/lucht meting, de koppelcurves en vermogenscurves vertelden dat hij bovendien zelfs in topvorm is. Thanks voor de tip Frederik !!
  17. even nagevraagd: de poorten in de cilinder en de zuiger zijn groter gemaakt. Dat maakt het nog moeilijker om de juiste sproeiers te kiezen ?
  18. Dank voor je antwoord Frederik. Ik denk de poorten wat geoptimaliseerd, de rest kan ik niet zomaar zien denk ik ? Die Cosa fabrieks luchtfilter lijkt mij best wel ok. Welke specifieke jetting is origineel ? Dat corrigeren wat houdt dat in ? Groet, T.
  19. Dus welke sproeier steek ik dan best ? Steekt er momenteel een 160 - 102 sproeier op ? Plaats ik de originele luchtfilter terug ? Of laat ik de Polini Venturi steken ? Gr, T.
  20. Kan ik dat zomaar losschroeven ? Of moet ik ook dan nieuwe dichting steken ?
  21. Dit steekt er op. Heb niet direct een merk, stempel of cijfer gevonden.
  22. Dank voor je antwoord, Nero ! Dat is het motornummer. Hoe kan ik zoeken welke cilinderkit er op steekt ? Groet, T.
  23. Bovenaan staat 160, onderaan 102. Gr, T.
  24. Hallo, Recent kocht ik een cosa 200 met Polini venturi en een voor mij correct afgesloten auto mixer. De vorige eigenaar heeft iets aan de poorten gewijzigd, ik weet niet wat dat betekent. Hij rijdt redelijk goed maar ik heb de indruk dat het niet ideaal is. Hij blijft voor mij te lang roken, verbruikt redelijk veel en de bougie is koolzwart. Of die polini zooi daar verantwoordelijk voor is weet ik niet. Lucht/brandstof staat op 1.5 draai. Hoe kan ik het systeem in orde brengen zonder brokken en eventuele warmlopers/vastlopers te krijgen ? Zie foto's wat er allemaal aanwezig is. Kan ik zo maar terug gaan naar de standaard luchtfilter zonder venturi ? Alle tips zijn welkom. Dank, Tom
×
×
  • Nieuwe aanmaken...