Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Thomas78

Leden
  • Items

    299
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Thomas78

  1. Uw balhoofdlagers regelen, invetten of vernieuwen.
  2. Thomas78

    Px zadel 2015

    Gezocht: zadel van de laatste generatie px 125 in goede staat.
  3. Iemand nog een originele kickstarter in goede staat op overschot van een Vespa Ts / Sprint (Veloce)?
  4. Thomas78

    Herlakken Vespa

    Niet herlakken...gewoon zo laten...of..hier en daar schuren.. zoutzuur erop en wat buiten laten staan...of met een brandertje de lak bewerken...de Vespa badges eraf en originele LML badges erop.
  5. Opgelost...piston omgekeerd gemonteerd 🙊🙉🙈😁😂😉.
  6. Oké, dat probeer ik dan. Er zit nu een 160 be3 in met een 135 als sproeier.
  7. De oliekeering kant vliegwiel is vernieuwd na sluiten van de carters...twee keer zelf...sproeiers zijn vrij...een paar keer gecontroleerd...ander carbu is geen verandering, alle pakkingen carbu vernieuwd...andere ontsteking, benzinedarm, bougie enzo geprobeerd...mogelijk een fout gemaakt bij het sluiten van het blokje misschien...? 20230410_152335.mp4
  8. Ik heb bij mijn Pinasco 215 blok met Pinasco 26/26 carbu de kickstarteras vervangen. Verder heb ik niets aangepast. Nu start het blokje direct. Alleen krijgt het blokje geen macht met de luchtfilter. Zonder wel. Ook een andere carbu, ontsteking, bougie en benzeindarm brengen geen oplossing. Gaatje benzine tank is vrij. Voor het vervangen van de kickstarteras nooit een probleem ondervonden. Iemand een tip?
  9. Raadpleeg je polis...en een diefstalverzekering op een Vespa...?
  10. Thomas78

    Aanhaalmomenten

    Iemand een lijstje met de aanhaalmomenten voor een Pinasco blokje? NM voor de carterbouten? En de Pinasco 215 cilinder?
  11. Denk anders...een nieuwe krukas kan je veel geld besparen.
  12. Ik heb dit ook bij mijn TS gehad. De naaldlagers links en rechts van de wielas vervangen, oude bussen eruit en naaldlagers in een kooi erin, en probleem was opgelost.
  13. Wat is er mis met de billen?
  14. Vespa en asap...geen goede combinatie vrees ik
  15. Deze heb ik geschuurd, zoutzuur erop, buiten een paar dagen laten roesten en dan in de spuitcabine 4 lagen matte blanke vernis erop.
  16. 105 met een gewone standaard 125 met sip Road 2.0? Ik moet dringend mijn standaard en getunde blokjes eens nazien en opnieuw afstellen dan 🤔.
  17. Thomas78

    Remmen

    Dat is plug and play. Op de originele vork. Remtrommel wordt vervangen door een exemplaar met schijfrem van Crimaz. Met hetzelfde uitzicht als de originele. Een uurtje of twee werk (na het eens gedaan te hebben), goed ontluchten en klaar.
  18. Alle plamuur eraf schuren, de rest mooi mat zetten, zoutzuur erop, een weekje buiten laten staan en 3 lage matte vernis erop in het spuitcabine.
  19. Thomas78

    Remmen

    Die zal ik morgen posten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...