Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Basie

Leden
  • Items

    55
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Basie

  1. In onderstaand overzicht zijn de ontstekingstijden terug te vinden behorende bij zowel originele set up als niet-originele set up: https://wiki.germanscooterforum.de/index.php/Zündkerze_%26_Zündzeitpunkt Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
  2. Moet hier tussen staan: https://wiki.germanscooterforum.de/index.php/Zündkerze_%26_Zündzeitpunkt
  3. Staat de mengselschroef in de goede stand? Basispositie is anderhalve slag open, dan zou de Vespa in wezen goed moeten starten. Staat het ontstekingstijdstip goed ingesteld?
  4. Wat betreft t langer in toeren blijven hangen; je zou eens een grotere stationairsproeier kunnen proberen. Als t goed is, heb je nu een stationairsproeier 38 in je carb zitten. Probeer eens een 40 of 42. Die kun je makkelijk vervangen zonder de carb te hoeven demonteren. Het is die sproeier opzij aan de buitenkant van de carb.
  5. Lang verhaal kort gemaakt: ontstekingstijdstip bleek toch niet helemaal goed te staan. Dit aangepast, condensator & contactpunten vervangen en ze loopt weer als een zonnetje. Koude en warme start zonder problemen. Ik rij weer blij rond:)
  6. Goeiemiddag allen, Er is helaas een probleem met de ontsteking van mijn v50. De motor wil als ze warm is en ik deze heel kort heb uitgeschakeld, voor bijvoorbeeld een stop bij een brug, niet meer makkelijk starten of helemaal niet. Pas na 5 minuten weer ofzo. Bougie vonkt wel gewoon netjes en er is brandstof. Ontsteking staat op tijd. Afstand contactpunten is goed. Bij soortgelijke verhalen lees ik veelal dingen terug over een defecte condensator als oorzaak. En dat er dan vonkvorming bij de contactpunten te zien is. Ik heb hier weinig ervaring mee en ergens een keer gelezen dat enige vonkvorming bij de contactpunten normaal is. Maar wat is normaal? Zojuist bijgevoegde video gemaakt: VID_20230607_151249.mp4 Past de vonkvorming die bij de contactpunten te zien is bij het beeld van een defecte condensator? Alvast bedankt!
  7. Mag een slotje op. De Vespa is zojuist verkocht.
  8. Beste allen, Bij deze bied ik een Vespa PK50s project aan. Het betreft een compleet exemplaar met Nederlands kenteken, welke vrijwel helemaal is gedemonteerd. Het motorblok ligt opgeslagen in een aantal kratten en is compleet. Daarnaast ook een aantal nieuwe onderdelen voor dit project, waaronder o.a. een originele claxonneus (New Old Stock), koelkap, zijstandaard, set knipperlichten, koppelingsplaten... Ik kom gewoonweg niet aan dit project toe en het blijft maar stil liggen in mijn garagebox. Zonde! Het zou tof zijn als ik er iemand anders blij mee kan maken. Het hele project mag weg voor een totaalprijs van 350 euro (inclusief alle nieuwe onderdelen). Onderstaand een aantal foto's ter impressie. Ik heb overigens nog een hele rits aan foto's van dit project. Heb je interesse, stuur me dan een bericht. -GrtZ- Basie
×
×
  • Nieuwe aanmaken...