Ga naar inhoud
Vespaforum.be

marc9820

Leden
 • Aantal items

  12
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

4 Neutral

Over marc9820

 • Titel
  Lid

Scooter Gegevens

 • Scooterclub
  Brugge, Gent, Engeland
 • Mijn Scooter(s)
  gts300

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Merelbeke
 • Land
  België

Recente bezoekers van dit profiel

143 profielweergaven
 1. marc9820

  Vraagjes van een nieuwe gts'er.

  Rij al ruim drie jaar met een Brembo, en ja remt stukken beter. En er is idd verschil tussen de gewone en de abs adapter.
 2. marc9820

  Voorste spatbord voor vespa 300

  Het voorbeeld dat jij aangeeft zijn de slechte kappen van Sluk. Nadien hebben ze die langer gemaakt omdat er te veelklachten waren en ze niets hielpen. Nu kan je kiezen uit kort of lang.
 3. marc9820

  Voorste spatbord voor vespa 300

  Nergens zitten popnagels, maar wel twee vijsjes, die ondertussen het zelfde kleur hebben als het frame en dus bijna niet te zien zijn. Bij die Sluk's dien je ook te vijzen en die zijn redelijk groot.
 4. marc9820

  Voorste spatbord voor vespa 300

  Je kan er op maat vinden in UK bij SLUK. Kosten echter duur in combinatie met verzending. Ga naar een doe het zelf zaak, koop een stevige plastieken emmer en snij er zelf een spatbord uit. Kost een paar cent dan.
 5. marc9820

  Vraagjes van een nieuwe gts'er.

  Ik zet al 10 jaar handvatten los en vast met WD, nog nooit problemen mee gehad. Bij het opzetten natuurlijk niet direct gaan rijden, na een paar uur is alles opgedroogd en zitten deze moervst. Tool bij SIP https://www.sip-scootershop.com/en/products/steering+head+bearing+nut+sip+_bu5420
 6. marc9820

  Vraagjes van een nieuwe gts'er.

  Wobble kan je best behandelen door je stuurkop te ontmantelen en daar de stuurkolom wat vaster te zetten. Iets hogere settings dan aanbevolen, maar ook niet TE vast of je stuur draait niet meer. Heb je wel een tool voor nodig. Overigens met een taf of koffer dien je gewichten van 400 a 500 gram te hebben om wobble tegen te gaan. Handvatten kan je verwijderen zonder stuk te snijden. Lange fijne schroevendraaier tussen rubber en plastiek van handvat steken, goed tussenin spuiten met WD40, rond wriemelen met de schroevendraaier dat de grip loskomt en de WD40 overal komt, en je kan hem er zo aftrekken. WD40 in je nieuwe grips spuiten en je kan ze er zo opzetten.
 7. marc9820

  Hulp beenkleed

  Het zou kunnen dat de vijzen welke nu in het beenschild zitten te kort uitvallen met het kleed er bij. Dan naar de hobby shop reppen om een modelletje langer.
 8. marc9820

  Hulp beenkleed

  Onderaan je vespa zal je vier vijzen zien, twee langs buiten en twee langs de middenconsole, allen worden gebruikt om het handschoen kastje vast te zetten. Vijzen er uit door de gaatjes en weer vastzetten.
 9. marc9820

  Hulp beenkleed

  Zoals je ziet op foto, onderkant vastvijzen door de voorziene oogjes. rekband dient om om je middel te doen en vast te zetten met de velcro.
 10. marc9820

  Koppelen zumo 396 en sena 5

  Dat moet werken, worden soms samen in één pakket verkocht. Goed je handleiding lezen is meestal de boodschap. Tegenwoordig hebben die headsetjes aparte koppelingen voor gps, gsm ...
 11. marc9820

  TomTom Vio

  Maximum 5 uur
 12. marc9820

  Welke gps...

  Nu een 450 kopen zou ik niet meer doen, staat bij vele shops aan dezelfde prijs als de nieuwe 550. Kan je hem ergens in NL aan 100 euro goedkoper kopen dan doe je een goeie zaak.Tenslotte al die routes en rommel die ze in de 450 geduwd hebben gebruik je toch niet. Nieuwe 550 heeft Wifi en is stukken sneller, alleen er zitten nog wat bugs in. Wil je echter meer dan kronkelroutes, dan zou ik voor een Garmin gaan. Zeker als je zelf route wil uitzetten, wegpunten toevoegen, stops, bezienswaardigheden en muziek beluisteren onderweg,etc. Basecamp is prachtig maar vraagt wat "leer"tijd.
×