Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Pilaf

Leden
  • Items

    1.074
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Pilaf

  1. Pilaf

    Turbulentie

    Idd, onder de 2 jaar gewoon naar de leverancier gaan. Mag hij/zij het oplossen. Onze GTS heeft ook weer een nieuwe veer onder de garantie gekregen. Het zijn de laatste jaren niet de beste veren die ze onder een GTS plaatsen.
  2. Pilaf

    onderhoud 1000 km

    120km is een nieuw scooter, ga je over de 1000km dan is een beurt noodzakelijk om je te kunnen beroepen op evt. garantie. De fabrieksgarantie voor een Vespa is 2 jaar tenzij er een terugroepactie is. Gewoon lekker gaan rondtuffen dit jaar tot de 1000km en dan mag ze naar binnen voor controle.
  3. Kijk even in de lijst op type en motornummer: https://www.easyparts.nl/models/Vespa-Sprint-50-m21661 E4 van 2017-2020 en E5 van 2020-2023 Zou zomaar kunnen zijn dat het oude voorraad is geweest en dat het een model E4 is wat pas in 2020 op kenteken is gezet. Qua onderdelen maakt het niet uit. Piaggio is heel creatief met de facelift modellen, mag niet te veel kosten (begrijpelijk) dus van E4 naar E5 zit em in de ECU mapping. En als aanvulling, koppelingssleutel is niet nodig, een variosleutel wel (nooit met de impact aan de gang op de vario, vind de krukas niet fijn). Nummers kloppen vaak niet uit de manual en in de webwinkels. Ze geven bij Easyparts aan of het OEM of origineel is, en bij het laatste zit alles keurig in piaggio zakjes. Wil trouwens niet zeggen dat origineel altijd beter is, heb op mijn GTS en LX veelal BGM spul (remblokken, vario) en Malossi (filters) en dat werkt prima, soms zelfs iets beter.
  4. Gewoon het schema van een grote beurt pakken uit jouw handleiding, dan begin je vandaar opnieuw en weet je zeker dat alles gedaan is. Koop eigenlijk altijd hier, duidelijke tekeningen en origineel spul. Is misschien wat duurder dan bij de andere maar ga zelf voor het gemak. Leveren netjes en communicatie is prima. https://www.easyparts.nl/models/Vespa-Sprint-25km-u-IGET-4T-3V-E5-2020-2023-(EMEA)-m32474 De olie haal ik altijd bij een olieboer online, Castrol Scooter RS 4T is een hele fijne olie, transmissie olie ook van Castrol. Andere keus is natuurlijk ook prima. Rest van het lijstje klopt wel, zou de remvloeistof ook nog even spoelen en ook de remblokken controleren. Gewoon door de exploded views heen gaan en dan kom je vanzelf de pakkingen en oja dingen tegen. Easyparts geeft altijd de standaard maat v snaar alsook standaard gewicht van de rollen aan dus die kan je gewoon aanhouden (mits standaard uitvoering). Bandjes, Michelin city grip 2, zijn gewoon fijne all round banden voor het weer wat wij kennen. Ook deze cuppen een beetje maar dat is niet te vermijden. Je kan naar een hardere compound zoals die van Heidenau maar die zijn erg nerveus in het najaar en winter. Zou ze wel met een bandenmachine erop (laten) zetten, de velgen beschadigden snel met bandenlichters (ook met alu beschermers). Speciaal gereedschap, de buzzetti vario blokeer sleutel, voor de rest standaard gereedschap. Alarm, geen idee en ben er geen fan van, ben meer het “dikke slot om treeplank/paal” type.
  5. bron: https://modernvespa.com/forum/wiki-guide-si-jetting-chart-how-to-tune-an-si-carb
  6. Dit staat erover in het Dellorto boek…
  7. Zo is het 👍 maar zo’n kras kan je dag behoorlijk verpesten 😉….fijn dat t is opgelost.
  8. En heb je al iets van een compressie of lektest gedaan? Misschien vertekend te foto maar zie wat schade en weinig materiaal om echt goed af te dichten.
  9. Mooie aankoop, UTS zou kunnen staan voor Uitgebreide Technische School (1958-1968). Dit was een uitgebreidere variant van de LTS (Lagere Technische School) en voorloper van de MTS (Middelbare Technische School). Het zou idd didactisch materiaal kunnen zijn van een UTS want deze hadden diverse specialisatie richtingen waaronder auto/motor techniek. https://nl.wikipedia.org/wiki/Middelbare_technische_school
  10. Bij de nieuwe 50cc Vespa’s gebeurt dit vaker. Soms al na 20k. Zijn beetje onder gedimensioneerd voor het toeren en vario, zeker als je gaat spelen met de begrenzer en vario. Daarom, vraag aan de dealer wat het gaat kosten en laat hem alleen kwaliteit lagers zetten. Denk ook na wat je wil uitgeven en wat handig is om preventief mee te nemen. Het blok ligt er toch onderuit dus vervang dan meteen alle lagers en keerringen. Laat hem goed kijken naar de rest, zoals cilinder en krukas en maak een plan ook qua kosten.
  11. Eerste filmpje klinkt als kleppen of een krukaslager (zou zomaar kunnen mer 32k op de klok). 2e fimpje klinkt weer als een injector welke niet fris is. Ook kan je begrenzer de oorzaak zijn, lijkt wel of hij steeds de ontsteking onderbreekt. Als je Vespa al de tijd dealer onderhouden is zou ik zeker langs gaan om het eea uit te sluiten.
  12. De TPS staat bij de GTS op 3,80 zowel koud of warm. Deze wordt afgesteld met de schoef op de ECU en is heel gevoelig. Mijn advies…nooit aan draaien zonder diagnose gereedschap. Als jouw GTS lekker stationair loopt met 3,70 dan lekker laten staan. Als je echt wil experimenteren met de write functie dan zijn er wat binaries beschikbaar voor tunerpro: https://www.von-der-salierburg.de/download/GuzziDiag/ Altijd goed je eigen origineel gedownloade file goed bewaren.
  13. Dat moet zeker lukken. Het gaat erom dat het een origine FTDI chip is, en voor die prijs mag je dat wel verwachten. Geloof dat de software iets is ge-update (ondersteuning van meerdere ECU’s) maar de werking is identiek. Vwb je gas hendel, het zou best wel eens de TPS sensor kunnen zijn. Ze hebben waarschijnlijk aan de schroef gedraaid op de ECU body gedraaid, dus dat is te herstellen via de software. Ben benieuwd naar je bevindingen.
  14. Ik heb dezelfde als Frederik maar dan een maatje groter: https://www.hbm-machines.com/be-nl/p/hbm-200-motorheftafel Het kleine model is prima voor onze oude dames maar voor de GTS is deze wat krap. De wielbasis van de GTS is al 1370mm dus als je deze op het kleine model zet steekt deze aan de achterzijde een behoorlijk stuk uit. Ook is het op de midden standaard zetten een behoorlijk uitdaging omdat de GTS ook nog naar achter beweegt. De mini heftafel is ook een fijn product: https://www.hbm-machines.com/be-nl/p/hbm-vlakke-mini-motorlift-450-kg-rood
  15. Zoals hierboven..Zoek eens op een mooie ET125 of LX125. Model spreekt je misschien niet zo aan als een PK maar zijn wel heel betrouwbaar en qua onderhoud kan je met deze modellen nog wel voor een leuke prijs terecht bij de garage (als je dat zou willen).
  16. Wat is je laatste update van de ECU? Zijn meerdere gevallen bekend met dit probleem, brandstof is electronisch te geknepen. Wat voor benzine tank je? E10/E95 vinden ze niet lekker en dan vooral de injector. Probeer een kwaliteits injector cleaner bij de volgende tank beurt met E5/E98 (voorkeur Shell/BP).
  17. Speciaal voor Nero..tussen de buien door 😉. Met de standaard uitlaat hoor je het klikken nog beter. Mooi nieuwjaarskado voor een leuke prijs… IMG_1973.mov
  18. Zeker, het relais zit bij beide modellen achter de handschoenenkast en die werkt als soort klankkast. Dat klikken is niet te missen met draaiende motor, ook niet met een Akrapovic uitlaat.
  19. Het is wat stil op het forum dus ga ik jullie maar even vervelen met een zeer “nuttig” topic 🤪. Ben al een tijdje opzoek naar een knappe knipperlicht verklikker. Het ligt ongetwijfeld aan mijn beperking, lees: afleiding, maar ik vergeet te vaak het knipperlicht uit te zetten na een stoplicht. Je hebt van die knipper relais modellen met van die zoemers maar dat is geen gehoor, ben bij het stoplicht geen vrachtwagen die achteruit rijd. Ondertussen heb ik een bak vol met diverse knipperlicht relais, ze werken allemaal maar geen van deze maakt het klik-klak geluid (al zetten ze dat vaak wel in de advertentie). Vandaag kan bij mij de vlag uit want het verlossende onderdeel is in de brievenbus gevallen. Het is een 2 polig knipperlicht relais gemaakt voor de Kymco en Sym scooters. Gebruik in Google als zoekopdracht: 522 ap relais Dit relais werkt met gloeilampen en led dus op zowel de HPE als op de modellen daarvoor. Heb ze met succes nu geïnstalleerd op mijn 2014 GTS als de 2022 HPE. Zie en luister hier naar het resultaat…🥳 FullSizeRender.MOV
  20. Weet niet hoe oud je GTS is maar het kan ook de pakking van je tankvlotter zijn. Kijk anders eens richting de terugslagklep van de tankontluchting, misschien is deze stuk.
  21. Die zijn niet meer relevant met zo’n bak licht 😉.
  22. Er iemand je voor geweest: Je kan de draden van je linker fan door lussen naar de 2e fan. Kijk wel even wat de fan qua stroom trekt want deze is afgezekerd (zekering no. 7) op 15A en heeft een draad van 1,5mm2. Een alternatief is de rode draad voor zekering no. 7 te splitsen en deze te zekeren. De draad kan je dan aansluiten op een 2e relais (welke aangestuurd wordt door de ECU). Op dit relais sluit je dan de 2e fan aan. Voordeel is dat als een van de relais stuk gaat er altijd nog een fan blijft werken.
  23. Heb je pickup al nagekeken/vervangen? https://www.vespaforum.be/index.php?/topic/34684-pk50-automatica-lust-wel-een-cditje-bobine-per-jaar/
  24. Pilaf

    Herfst. Winter....

    De Michelin City Grip 2 heeft ook een M+S (mud+snow) kwalificatie. Denk dat je in laatste geval niet op je scooter moet zitten maar gewoon met een borrel op de bank, maar dat is een andere discussie. Ze rijden in ieder geval prima in natte en koude condities. Als je een echte winterband wilt dan is de Heidenau k58 Snowtex een goede scooter band. En vwb je windscherm en evt vizier: https://rainx.nl/glasbehandelingen/2-in-1/
  25. Is er een alarm geïnstalleerd? De bedrading loopt vanaf het dashboard via de connector van het alarm richting de knipperlichten (knipper relais). Loop de bedrading even langs en ook de connector van het alarm. Controleer op corrosie in de alarm connector en het knipperrelais. Daarna toch de rechter knipperlichten controleren en lampjes voor en achter uitwisselen, ook hier even kijken of er corrosie is en of de lamp goed massa maakt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...