Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Ed75

Leden
  • Items

    291
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Ed75

  1. Mijn ervaring met zulke lichtere rolletjes was initieel een feest, de Vespa trok vlotter en was een plezier om te rijden.

    Na langere tijd bleek echter dat die kunstof rolletjes niet rond bleven en er deukjes in kwamen, waardoor het feest wat minder werd. Hopelijk heb jij dat probleem niet, maar zorg er toch maar voor dat je vario gleuven niet teveel bekrast zijn.

  2. Rolletjes moeten 15x15 zijn, anders kunnen ze scheef gaan liggen (ook ik spreek uit ondervinding). Lang gezocht, die eBay rolletjes zijn de wel de correcte maat. Lichtere rolletjes betekent iets sneller optrekken, maar ook iets langer eer de top snelheid bereikt is. 

  3. Heeft iemand toevallig een gpx van een bloesemroute in zuid-limburg, waarbij je niet continu tussen de geëlektrificeerde fietserkes op een smal paadje zit?

    Bedoeling is deze met 50cc's te doen.

  4. 14 minuten geleden, Sjoerdo zei:

    thanks! ik kan niet vinden hoe ik een kleurenstaal kan opsturen echter? toevallig ervaring mee?

    Ken je de kleur naam, staat die niet tussen de Piaggio modellen?  Al blijft dat nog spannend tot je het ziet 😁

    Al twee PK50 met deze gedaan, aanvaardbaar, doch een professional blijft het stukken beter doen.

    image.thumb.png.40d411ae937eee5b5197c49b4831f6ee.png

  5. Ik vermoed dat vanaf de linkerhendel van het stuur er normaal 2 staal kabels naar beneden lopen, eentje om hem op 0 te trekken (ontkoppelen), de andere om hem weer op 1 te trekken (koppelen).

    Ofwel is deze staalkabel over getrokken of in het beste geval gewoon losgeschoten. 

    Als 1 iemand eens aan de linker hendel heen en weer draait en jij onder je vespa ligt, zou je mogelijk toch de 2 kabels moeten zien bewegen, of wat er van overblijft.

    Zo een nieuw kabeltje kost niks maar het is wel even prutsen. Dan moet de stuurkap er even af, en moet je een nieuwe draad door de gaine (kabelhoes) steken.

    Een nieuw universeel kabeltje vind je mogelijks zelfs bij je lokale fietsenhandel, zolang het kopje van de kabel maar gelijk is aan je oude systeem (dat zie je onder de stuurkap). Als de oude kabel gebroken of overgetrokken was ben je mogelijk ook het 'tonnetje' kwijt om aan het einde van de staalkabel te steken en te stellen, ook aankopen bij de fietsenboer.

     

    image.png.897325759d77bb93160a65820a00bb8e.png

    • Like 1
  6. Koop dan toch een LML automaat, die vind je nog voldoende, betaalbaar en de oudere Vespa PX look en compatibel met Vespa onderdelen.

    Wel even opletten als je voor 2-takt of 4-takt wil gaan, automaat zal vooral 4-takt zijn.

    Ik denk dat dit een 4t automaat is (voetrem ontbreekt): https://www.2dehands.be/v/fietsen-en-brommers/scooters-vespa/m1959717121-lml-star-125-cc

    En ik ken het gevoel, mijn madam ook enkel automaat, zelf maar 50cc😁

    • Like 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...