Jump to content
Vespaforum.be

Ed75

Members
 • Content Count

  168
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ed75

 1. Reken dus op €50 (bfov/behva kost) + €30 (O-plaat) + €30 (herinschrijving gewone plaat) + verzekeringskost, samen met wat geduld en geluk.
 2. De procedure via https://www.bfov-fbva.be/nl/services/bromfiets-aanvraag-certificaat levert je Belgische documenten en een O-plaat. Dan herinschrijven voor eventueel een normale plaat.
 3. Volgens deze site is je Vespa van 1988, net zoals de mijne.
 4. Succes met het project! De Plurimatics zijn niet erg gegeerd, maar daarom niet minder leuk. Ikzelf heb er ook een in bezit. Specifieke onderdelen zoeken kan soms wel problemen geven, aangezien vele items niet meer gemaakt worden omdat deze in vrij lage aantallen geproduceerd werden, en motorgewijs quasi alles verschilt met een schakel Vespa. Een goede start voor je zoektocht naar Plurimatic onderdelen is Christiaan van Dozy op Marktplaats: https://www.marktplaats.nl/u/dozy-scooter-parts/654745/l/fietsen-en-brommers/ Hij verkoopt voor zowel klassieke schakel als automaat ve
 5. Brrr, al die pasta's en zo, ik ben uitermate tevreden over de siliconen dichtingen (link / link), zonder gedoe, en na ervaring, blijkbaar zelfs perfect herbruikbaar.
 6. Een goed passende dopsleutel en voldoende lange hefboom (buis over je dopsleutelhandvat) kan ook wonderen doen. En een voorbereidend nachtje in een badje kruipolie was waarschijnlijk al gebeurd?
 7. Ed75

  Jeroen's PK50s

  Zalig, als je opknap project enkel uit deze dingen bestaat dan zit het wel goed! 😄👍
 8. Post ooit ook eens een fotootje, ben benieuwd naar het beestje.
 9. Ed75

  Jeroen's PK50s

  Je kan het altijd eens ingeven op https://www.scooterhelp.com/serial/ves.frame.serial.numbers.html Maar aangezien er ook geen knipperlichten zijn denk ik dat 85 wel kloppen kan. Mooi ding!
 10. Kijk hier ook eens https://www.scooterhelp.com/electrics/pages/vespa.pk.html https://kabel-schute.de/shop_content.php?coID=19 zoveel zal het niet verschillen zeker ivm verlichting
 11. hopelijk is uw schuur wat verwarmd, anders gaat de lak niet droog zijn op die tijd in deze barre temperaturen 🤣
 12. Ik ken er niks van maar kwam deze tegen? https://www.2dehands.be/a/fietsen-en-brommers/brommeronderdelen-scooters/m1647915585-vespa-ulma-vintage-original-wieldeksel.html?previousPage=lr
 13. zwak licht: kijk eens naar het aantal WATT van je lampjes, ik dacht dat het maar 5W of 10W mocht zijn, bij mij zaten er autolampjes in van een te hoog wattage wat daardoor zwak licht gaf. En anders eens nagaan of alle kleuren wel kloppen:
 14. Dat rotte plekje is toch behoorlijk krokant! Er lag een rubberen mat op zeker? Niet direct een dragende functie, maar zo kan je er niet kleur op zetten. Een lasser zal niet kunnen vermijden snel door dit flinterdunne staal heen branden, mastiek is maar een tijdelijke oplossing. Moest je een mannetje hebben zou ik toch proberen te laten lassen en bij te werken. Misschien een goed idee om al je roest plekken eerst goed te behandelen na het schuren met een roestomvormer zoal Brunox. Een epoxy primer ipv een gewone primer geeft een extra roestbescherming.
 15. Je weet toch dat de sleutel er alleen uit kan in de OFF of LOCK positie? Anders de hele slot cilinder er uit halen, er is normaal een gaatje onderaan de slot behuizing om de inbus schroef te lossen, zie ook filmpje hier En het chokeschuifje, gewoon dat ene moertje lossen? De rubberdopjes knijp ik aan de achterkant wat in met een spitse bektang en dan zachtjes trekken aan de voorkant. Raar maar waar kosten die krengen ontzettend veel nieuw. Dat schuim zal handenarbeid worden, ik heb uiteindelijk na het opkuiswerk de binnenkant eerst met een soort van overschilderbare steensl
 16. https://www.2dehands.be/a/fietsen-en-brommers/scooters-vespa/m1610439382-vespa-pk-50xl-onderdelen.html https://www.2dehands.be/a/fietsen-en-brommers/brommeronderdelen-algemeen/m1414066840-fourche-pk-xl-complete.html
 17. Voor ne 50cc, ok, de prijs buiten beschouwing gelaten. Maar een 150cc zo downgraden naar 50 km/h? Dat zal niet veel rijders kunnen bekoren.
 18. Hammerite is naar mijn gevoel goed voor tuinpoorten en putdeksels, niet voor een Vespa. Krijg je er ook nooit meer af. Maar het is maar wat je zelf wil. Als je niet voor een spuiter gaat en zelf voor een optimaal resultaat wil gaan kan je misschien voor de CROP bussen gaan, zie mijn topic hier. Dat is 2K verf dus krast vast en benzine bestendig.
 19. Met andere rollen krijg je hem niet sneller bergop. Lichtere rollen = snellere acceleratie, minder top snelheid. Zware rollen is trage acceleratie en hogere top snelheid. Ik zou eventueel voor een 75cc met betere uitlaat en uitlaatbocht gaan of overstappen op een schakel Vespa. Of minder kroketten vreten en zo gewicht verliezen 😄
 20. Hoe is het nu gelukt, zoals op mijn filmpje met de tang?
 21. Met wat meer foto's van het geheel vind je misschien hier een geinteresseerde. De zichtbare roest baart me voorlopig te veel zorgen. Zit het stuur in het stuurslot?
 22. 7 stuks, voor foto's hoe het er van binnen uitziet zie dit topic:
 23. Sla je slag, Iemand in Deutschland heeft de moeite genomen om de moeilijk te vinden variorollen voor de pk50 automaat/plurimatic te reproduceren in een lichtere variant. In het verleden had ik zo al eens rollen gekocht, maar dat materiaal was te soft en kreeg op den duur inkepingen. Ik heb ze besteld en aangekregen, en deze zijn veel harder dan die andere doch toch nog steeds lichter dan origineel (dus ietske rapper accelereren) Ik moet ze nog monteren, maar de maten zijn alvast perfect. Buitenkansje! https://www.benl.ebay.be/itm/Vespa-PK-50-VA52-Plurimatic-Automatica
 24. Ik ben net mijn kever uit '72 (financieel) verloren door de regeltrutjes in ons Belgisch bestuur, zou me verbazen dat ge gespaard gaat blijven het 2-wieler wereldje.
×
×
 • Create New...