Jump to content
Vespaforum.be

Ed75

Members
 • Posts

  207
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ed75

 1. Van langere riemen heb ik nog niet gehoord, ik weet wel dat er 2 soorten breedtes zijn in vario riemen voor de pk50 automaal, namelijk: 15.0 x 621 mm 16.3 x 621 mm Ik vermoed dat met een verschil in de breedte van een riem de riemschijven eerder/later aan hun minimum/maximum zitten wat zal resulteren in een betere acceleratie, of een hogere top (1 van de 2)
 2. @ChielW Die DIY oplossingen mag je altijd eens bundelen, er zitten hier nog automatica liefhebbers! En wat de schaarse onderdelen betreft zoals @Pilaf aangeeft, dat klopt ook. Maar wie zoekt die vindt. En ik heb het uiteindelijk allemaal gevonden, deze week heb ik dit setje nieuwe onderdelen thuis op de plank kunnen leggen:
 3. Met lichtere rolletjes merk je echt wel een snellere acceleratie, dat is wat ik wou bij mijn slome 50cc. De top bleef naar mijn gevoel gelijk, misschien net iets trager bereikt met de lichte rolletjes. Die 16x13 rolletjes heb ik maar even gehad en toen weer snel terug gegaan naar 15x15 rolletjes, omdat er toch na een tijdje eentje was gaan dwarsliggen.
 4. Vespa PK50xl automaat variorollen PK50XL € 20,00 https://link.marktplaats.nl/m1751180959 Echt wel knap die 75km/u. Is dat op de teller of op gps? Ik denk dat ik een 75cc kitje in huis moet halen. Of je weegt zelf misschien maar de helft van wat ik weeg 😆 Carbu 16.12 of 16.14?
 5. Een automatica die 57km/u haalt is al een uniek feit, lijkt me sterk dat je deze nog ooit sneller krijgt. Tenzij het om een 75cc gaat?
 6. https://link.2dehands.be/m1716239734
 7. Ed75

  Vespa Tools

  Die onderste, het zal wel niet, maar zou een tool kunnen zijn om de onderste poulie van een pk50 automaat los te krijgen. Meet je de afstand eens tussen het midden van 2 pennen, en de dikte er van?
 8. Nice! Als passende aanvulling hierop, en een andere kwiet heeft zich al eens bezig gehouden voor de niet-elestart variant ?
 9. Misschien beter even de tranen drogen, de buidel opentrekken en BEHVA inschakelen?
 10. Voor het lekje, lees ook eens hier: Toch al gefeliciteerd met het eerste gespin. Dit moet je toch genoeg moed geven om de rest van de dingetjes op te lossen, komt goed! Trouwens, mooie motorstand in betonplex! Dat had ik eerder gezien moeten hebben!
 11. Dus wil dit zeggen dat het motortje al spint als een vlijtig wespje? Klaar om kilometers te vreten?
 12. Blij dat het geen bananen doos project geworden is. Ik had wel eerst geprobeerd de motor aan de gang te krijgen, maar creatief stylen is veel leuker he. Succes, en laat ons het vervolg nog weten, zelfs al is dat weer een half jaar verder ?
 13. Per jaar moet ik ook een nieuwe bobine steken op mijn automatica. Geen idee waarom.
 14. Originele vind je zo goed als niet, tenzij voor een belachelijke prijs op eBay. Maar probeer eerst eens een andere bobine.
 15. Heb je nog de originele variorollen? Kan zijn dat deze vettig zijn, of het loopvlak er van. Ik heb zelfs eens gehad dat er 1 rolletje dwars zat, maar dat ware lichtere, niet originele. Maar zoals al eens geschreven op dit forum, mijn automatica lust 1 bobine per jaar, met gelijkaardige symptonen als jij. Nu een originele Piaggio bobine steken ipv Ducati, afwachten naar duurzaamheid.
 16. sja, wel een aanvaardbare oplossing als je straks nergens meer komen mag met een fossiele brandstofmotor. Die kan dan gewoon de plank op. Maar dit doen ze ook al dichter bij huis hoor: https://vespaelectrica.com/ Weg met de charme, maar gedaan met de problematiek van lekkende verstopte carbu's die valse lucht aanzuigen en pruttelende sputterende motoren met slippende koppelingen ?
 17. Bespaar je de ellende en frustraties, gewoon portefeuille opentrekken en https://www.bfov-fbva.be/ inschakelen.
 18. https://www.benl.ebay.be/itm/194062719826
 19. René, Je had niet ver moeten zoeken want deze link staat 4 posts hoger ook al
 20. https://www.autoworld.be/expos-en-114-exposition---vespa-75-years-young
 21. De potentiële doelgroep is voor een 125cc toch vele groter dan voor een 200c (rijbewijs B vs moto), misschien speelt dat mee? Dan zijn er ook meer potentiële zotten hè.
 22. Ik hoop dat jullie allemaal je geld terug zien. Als iets te moois lijkt om waar te zijn bij een Vespa aankoop, dan is het meestal ook zo. Anders had de rest van de wereld waarschijnlijk al in veelvoud hoger geboden hoor. Bij een oldtimer Vespa zonder papieren is het voor de koper vaak een goede onderhandelings positie om minder te bieden, wetende dat de aanvraag van zulke papieren meestal goed komt via een procedure van BEHVA/BFOV, bij een moderne Vespa niet. Maar als je via 2dehands koopt, dan ga je er toch ook naar kijken, en is het toch logisch dat je eens informeert over de papieren, voor je je geld neer legt, niet? Je koopt toch ook geen auto zonder papieren? Zelfs voor een Vespa stel ik een verkoopovereenskomst op. En daarvoor heb je de papieren nodig, of moet je aanvinken welke papieren er bij zitten, zodat er achteraf geen gedoe is. Ach, laat het een les voor de volgende keer zijn, en ik wens dat je het geschil toch in orde krijgt, laat je niet doen.
 23. https://link.2dehands.be/m1685090915
 24. Kan je vieze dingen in de benzinetank zien?
 25. Misschien had zo een siliconen dichting ook kunnen helpen, vangt wat oneffenheden op. https://www.scooter-center.com/en/crankcase-gasket-bgm-pro-silicone-vespa-px80-px125-px150-px80-px125-px150-px200-sprint-veloce-rally-200-cosa-125-cosa-150-cosa200-bgm1212ccs
×
×
 • Create New...