Jump to content
Vespaforum.be

Ed75

Members
 • Posts

  234
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ed75

 1. Maar 230km uit 2007? Hopelijk is de benzine dan niet nog vanuit 2007.
 2. Hier een detail foto van een blokje van mij, met ook maar 1 bevestiging. Lijkt me sterk dat dit kan bewegen, leunt tegen carter aan. Vergelijk eens? Op SIP lijkt deze er wel op: https://www.sip-scootershop.com/nl/product/borgplaat-kabel-sip_25303700 , Die link van Wilby een pak goedkoper.
 3. Neem eens een kijkje in mijn ouder topic:
 4. Ed75

  papieren

  als het geen oldtimer is maar een modernere dan is de kans op slagen door de EURO-x uitstoot normen erg laag vrees ik. Er is hier al zo'n troostwijk auction verhaal voorbijgekomen onlangs : klik
 5. Ed75

  dropbar px gezocht

  https://www.facebook.com/marketplace/item/1168466047224800/
 6. Daarbij is de prijs van mogelijke 'project' Vespa's nu ook al aardig van de pot gerukt.
 7. Het strontweer helpt er ook niet bij. Wacht maar tot de eerste zonnestralen er zijn, en iedereen zijne Italiaanse ketel niet opgestart krijgt 😁
 8. Waarschijnlijk te belachelijk om te vermelden, maar heb je rekening gehouden met het 'bobbeltje' ?
 9. Waarschijnlijk dan ook niet meer een 50cc cylinder die er op zit maar iets groter? Pistonringen nog ok? keerringen ok? Pas dan kan je gaan nadenken over sproeiers. Heeft hij ooit goed gedraaid in deze configuratie?
 10. Nieuwe ongebruikte Vespa Bouwset, compatibel op Lego blokjes (Lego zelf heeft geen Vespa set in dit formaat dat ik weet). Afmetingen zijn ongeveer 30cm lang x 20cm hoog x 14cm breed. (Schaal 1:6) 402 stukjes, duidelijk plan, doch voor gevorderde bouwers. Urenlang vespaplezier, zeker in afwachting tot het echte seizoen begint 😉 Leuke Vespa kenmerken, bewegend stuur, opklapbare poot, openklapbare zijbillen, bewegende piston tijdens het vooruit duwen. Geleverd zonder doos, enkel in een gesealde set in plastic zakjes. Slechts beperkt aantal sets beschikbaar. Gepersonaliseerd nummerplaatje kan ik ook afprinten, zelf opplakken. €45
 11. Ed75

  lekkage px200

  Ik denk dat hij met intakeslijtage bedoelt dat er slijtage is daar waar het benzinemengsel vanuit de carburateur het carter binnenkomt, waardoor de aanzuigkracht van de krukas verslechterd en het mengsel deels teruggespuwd wordt. Een extreem voorbeeld:
 12. ik dacht er net aan dat ik het originele boekje van mijn VA52T (zonder accu) nog in het handschoenkastje had, en jawel, daar staat het schema ook in, misschien heb je er wat aan.
 13. Ik kan de kleuren van de niet gebruikte kabels niet goed zien op je foto, maar het zou best kunnen dan dat die kabels dienen voor specifiek elestart gerelateerde dingen. Kan je dat niet terugvinden op de schema's? Hierbij nog eens een foto van de technische documentatie van een VA52T (Plurimatic) voor hoe de kabelboom er zou moeten uitzien, ik vind op het web helaas geen nieuwe kabelbomen als ik op de Piaggio nummers zoek. Volgens de technische documentaties die ik bezit kan de kabelboom van een VA51 (Automatica) er dan toch weer anders uitzien, ik weet niet direct wat de verschillen kunnen zijn. Maar met de schema's moet het je, uiteindelijk, wel lukken hoop ik! Of ik wil wel eens foto's maken van mijn VA52T kabels als ik weet wat je nodig hebt.
 14. Is het een versie met of zonder elektrische starter? Misschien maakt dat het verschil. Kabelboom 2dehands: https://www.marktplaats.nl/v/fietsen-en-brommers/brommeronderdelen-scooters/m1774160805-vespa-pk-automaat-onderdelen Wederom nagaan met of zonder accu wel.
 15. Jensini? https://www.jensini.com/index.php/nl/
 16. Dag Jan, Lijkt me dat je mogelijk op zoek bent naar een setje zoals ik thuis liggen heb: Dit setje gaat echter niet de deur uit, kostte me erg wat moeite (en geld) om het te vinden en is voor persoonlijk gebruik. Ik kan je misschien wel terug helpen zoeken en op weg helpen met de mogelijke onderdeel nummers: - PIAGGIO 237701 / 237353: Groot tandwiel (link) - PIAGGIO 237062: Kickstart tandwieltje (link) Er bestaan nogal wat verschillen tussen automaat blokjes (VA51 / VA52 / V5P2T), het nummer op dat tandwiel geeft je zekerheid welk je nodig hebt. Kan je dat nummer aflezen?
 17. Vandaag kwam ik in de archieven een leuk artikel tegen van exact 70 jaar geleden (HBvL van zaterdag 24 november 1951) Ik zal het archief nog eens doorspitten naar andere.
 18. Of sneller in huis door naar de Action te gaan : link
 19. En wat je hebt horen vallen na het openen van het koppelingsdeksel kan het duwpennetje zijn, Nr2 in deze exploded view
 20. Ed75

  vespa px 125cc

  Hetgeen de verkoper vraagt zeker
 21. ik kan nog net een cijferkabelslot steken tussen de schokdemper en het voorwiel, om zo aan een rek of zo te bevestgen. Niet superveilig, maar ze pakken hem niet zomaar op.
 22. Ed75

  mijn vespa pk50

  De pickup is net moeilijker om te bereiken, moet je solderen, en je hebt mogelijk een geschikte vliegwiel trekker nodig. De bobine heb je in een minuutje gewisseld. Ik gok nog op de bobine als dader.
 23. Ed75

  mijn vespa pk50

  Plaats eens een nieuwe bobine, heb ik ook wel eens om de zoveel tijd. En als het dat niet is kan het ook nog je pickup zijn.
×
×
 • Create New...