Jump to content
Vespaforum.be

LighScan

Members
 • Content Count

  111
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

35 Excellent

1 Follower

About LighScan

 • Rank
  Lid

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  Vespa GTS Super 300 i.e. ABS (bj 2015)

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Hoboken
 • Land
  België

Recent Profile Visitors

1,096 profile views
 1. Meer zelfs, dit gaat wat "verergeren". De nieuwere modellen Vespa GTS voldoen nu aan de Euro 4 norm, en men heeft al lichtjes terugvallende prestaties opgemerkt. Geen big deal omdat je zoiets eigenlijk enkel merkt wanneer je een vergelijk doet zoals jij met een vriend, en het voordeel is wel dat ze zuiniger worden.
 2. @Buddah: moest die pijn in de onderrug blijven, probeer dan is het Solo zadel voor de GTS. Ja, het is even doorslikken wat de prijs betreft, maar je haalt het er vier dubbel keer uit qua rijplezier en comfort. Ik zou mijn zadel voor geen goud meer willen wisselen, rij er nu zo al 3 jaar mee rond. Met het zadel kan je ook een passagier nog meenemen, maar die zit wel een pak minder comfortabel dan met het standaard zadel. Dit solo zadel stelt jou als bestuurder wel in staat om een andere (comfortabelere) zithouding aan te nemen. Zeker voor wat langere mensen (ikzelf 1m87) is dit zadel fanta
 3. Voor motors: §1. De motorfietsen op twee wielen met of zonder zijspan waarvan de goedkeuringsaanvraag na 1 januari 1975 en voor 1 januari 1983 ingediend werd moeten voorzien zijn van ten minste één achteruitkijkspiegel aan de linkerzijde van het voertuig. En jawel, voor auto's wordt het helemaal "grappig": De voertuigen op meer dan twee wielen moeten uitgerust zijn met een binnen-achteruitkijkspiegel en een buiten-achteruitkijkspiegel die aan de linkerzijde geplaatst is, als ze voor personenvervoer bestemd zijn
 4. In januari zou de Shoei Neotec 2 op de mark verschijnen, ik denk dat ik daar misschien eventjes op wacht.
 5. De C3 en de C3 Pro zijn beide nog gewoon verkrijgbaar, al is de C3 omgedoopt tot C3 basic (wellicht om verwarring tussen "C3" en "C3 Pro" te voorkomen?) Misschien dat ik morgen die C3 Pro nog is ga proberen, als ik mij tevreden kan stellen met de viziersluiting, dan heb ik de perfecte helm.
 6. De Schuberth C3 viel trouwens af, die had ik ook bijna gekocht maar het vizier bedient zich moeilijker, ik krijg het met 1 hand nooit volledig dicht geklikt. Datzelfde probleem deed zich ook voor bij de Schuberth S2 Sport. Die laatste viel natuurlijk sowieso al af omdat het teveel naar het sport-segment neigt.
 7. Het is tijd voor een nieuwe helm. Na een aantal winkels bezocht te hebben kon ik mijn keuze eindelijk tot 3 helmen beperken. Dat heeft heel wat moeite gekost want ik heb blijkbaar hoge eisen: * "echte" Pinlock (en liefst zo'n grote die het volledige vizier doet...) * geluidsisolatie is een erg belangrijk punt voor mij * geen sport-type, het is voornamelijk voor uitstapjes, woon/werk --> comfort dus! * geïntegreerd zonnevizier Keuze 1: Schuberth C4 (systeemhelm) Pro's: heel comfortabel, mooi design, en lijkt zeer stil te zijn, wat mijn belangrijkste punt is. Maa
 8. Een meter liegt niet nee, maar de gebruiker kan het niet gebruiken. Niet iedereen is even handig. Dus gevolg: gemeten, verkeerd geïnterpreteerd, besteld, en het stuk is véél te groot. Enfin, hulp moet je dus niet meer op forums zoeken, maar dat is niet erg. Wel een les.
 9. Ik ben van plan om binnenkort een set aan te kopen om mijn iPhone als navigatie te gebruiken. Bedoeling is om de 'stam/staaf' van de standaard Vespa spiegel te gebruiken --> ram kogeltje aanhangen en daarop een iPhone case klikken. Nu ben ik op zoek naar de afmeting (dikte) van die staaf van die standaard spiegels. Ik kom zelf op 1,5 inch/38mm uit, maar is die echt zo dik? Dit setje zou dan maar heel nipt passen: https://www.emounting.nl/ram-mount-torque-motor-set-1d-x-grip-houder-montag.html
 10. Vespa's zijn echte roestvreters. Hoewel ik nog zeer van mijn Vespa geniet, en er ook al enorm van genoten heb, zal er geen nieuwe meer komen zodra de huidige versleten is. Het is zijn geld niet waard (prijs-kwaliteit verhouding).
 11. Dat klopt, de Vio zelf is niet meer dan een schermpje met Bluetooth dat verbinding met jouw apparaat moet maken voor alle gegevens. Ik blijf het vooralsnog nog steeds op de 'ouderwetse' manier doen: mijn iPhone gemonteerd aan de spiegel.
 12. Dat is een bekend 'probleem'. Zet de Vespa op de middenpoot zodat de zijpoot omhoog, van de grond af, staat. Met wat kracht kan je dat zijding waar je uw voet op zet om de zijpoot naar beneden te duwen, met je handen omhoog duwen. Dat zal voorkomen dat de zijpoot nog de grond raakt in scherpere bochten. Dit moet je af en toe herhalen als je de zijpoot gebruikt, want doordat je met je voet dat ding naar beneden duwt, gaat dat mettertijd terug langzaam een beetje naar beneden plooien.
 13. Nee. Waarom Vespa die moeite niet neemt, is mij ook een raadsel.
 14. Chroomkit? Bedoel je de valbaren? Indien ja: dat kan zeker! Officieel kan/mag het niet van Akropovic, maar in de praktijk is er echt helemaal geen probleem i.c.m. de officiële Vespa-valbaren. Velen rijden al jaren zo rond zonder enige klachten.
 15. LighScan

  Schuberth

  Dat is inderdaad een koopje, tenzij de helm al is gevallen.
×
×
 • Create New...