Jump to content
Vespaforum.be

Atom

Members
 • Content Count

  81
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Good

About Atom

 • Rank
  Lid

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  Px150 arcobaleno elestart

Persoonlijke Gegevens

 • Land
  België

Recent Profile Visitors

704 profile views
 1. ingeënt en gecastreerd? Anders naar't asiel dan maar?
 2. idd, hoe simpel kan het zijn. Bedankt! En buitenmaat pistonpen zal 14mm zijn dan?
 3. op site van sip zie ik een tooltje met diameters 10 en 14.5 mm ?
 4. Atom

  Van waar ?

  Gooreind - Gooreind : 3min, helm op en starten en wie weet zijn we wel oude bekenden
 5. Hoi, om de pistonpen mooi uit de krukas en zuiger te kunnen halen zag ik op de site van sip dat er een "tooltje" voor bestaat. 9 euro... Nu valt dat dus zelf te maken lijkt mij. Kan iemand mij de diameter dan het gat in de pistonpen voor een px150 e van '84 laten weten? Binnen- en buitendiameter aub. Dan kan ik een trekker maken zoals ne poulie-trekker. Eventjes de lengte van die pistonpen vermelden, kan ook geen kwaad ;-) (57mm vr px150?) Als je een nieuwe cilinder en piston steekt, ineens die naaldlagers (pistonpenlager) ook bestellen? Ik zie dat er tot 2x oversized kan besteld worden. Of is dat uit ervaring niet echt nodig? Merci alvast!
 6. 't is altijd ambetant dat het weer omslaat na diej regendans ... of zonnendans, afh. van het ritme en de bijhorende emoties
 7. sukkelen doe ik ook altijd. ik gebruik ne rubberen hamer, 2 hardhouten latten(plankjes) en nen haardroger om het rubber wa soepeler te maken. Dan mbv die latten proberen de band eraf te krijgen. Ondertussen meppen op die latten, springen op die latten en bijna u benen breken als ge wa moeite met uw evenwicht hebt. Ik gebruik geen bandenvet of dergelijke... Misschien toch eens doen ;-)
 8. Atom

  restauratie vna

  Proper ! Allée, naar mijn bescheten mening toch ;-)
 9. Atom

  Lens licht vooraan

  Ja, dat is om de hele lamp eruit te halen. Waar ik mee zit is dat de lens, of het glazen afschermkapje , is losgekomen van de "reflector". Ik denk dat ik ze gewoon met tec-7 ga plakken. Anders koop ik wel een nieuw. Of als iemand in de buurt ten noorden van Antwerpen een voorlicht heeft liggen voor een px van 84??Laat maar weten wat ie kost.
 10. Atom

  Lens licht vooraan

  Beste vespaïsten, vespici of vespasten, mijn lens is van mijn voorlicht losgekomen en ik zou niet weten hoe ik die er vast op krijg? De vespa waar ik mee rijd is van 1984 dus die pakking rond de lens is ietwat versleten. Hoe maak ik de lens terug vast aan mijn voorlicht? Momenteel geplakt met tape ... Ik heb gezien op de site van Sip dat ze daar pakkingen verkopen, maar is dat daarmee dat de lens op zijn plaats wordt gehouden...? Ze verkopen ook een chromen ring om over het voorlicht te bevestigen, blijft hiermee de lens op zijn plaats zitten? Alvast bedankt AT
 11. Als ge ne polini venturi steekt, moet je er dan voor zorgen dat je achteraan op je carburator, een rubberen dopje steekt over de "mix-regelschroef" ? Zodat er geen vetzakkerij in je motorblok wordt gezogen? Welk id-nr heeft dat dan? Ik heb trouwens ook een sip road 2 en als ik het mij goed herinner de 104 of 106 steken. Zelf even testen, en beginnen bij de grootste natuurlijk!
 12. Atom

  Schokdempers pinasco

  dus hoe strakker de vering, hoe sneller je slipt?
×
×
 • Create New...