Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Gio

Leden
  • Items

    628
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Gio

  1. Gio

    Motor motoVespa 150s

    Kijk eens op yt , er zullen wel tussen zitten. Ik heb het ook nog nooit gedaan. Maar hier zijn er die je het kunnen uitleggen.
  2. Gio

    Motor motoVespa 150s

    Compressie ? Versleten cilinder , zuigerveren?
  3. Gio

    Breuk carter pk 50 s

    JB weld bedoel je zeker.
  4. Op ebay had ik kunst rolletjes gevonden , elk was 3gr . Weet niet of je vario niet bruikbaar is . Je kan eens proberen of eventueel bewerken met 2 metaal pasta ? Maar heb hier geen ervaring voor de vario dingens .
  5. Ah kijk , soms kan het zo simpel zijn . Goed gedaan . Bedankt om jouw opgeloste probleem hier neer te zetten. Kan ooit voor iemand veel betekenen. Mvg
  6. Oke , houd ons op de hoogte wat de oorzaak is / was .
  7. Oke , nu is het duidelijker. Idd, dan ligt het zeker bij het wijzertje zelf . Kan je het niet openen? Mogelijk wat vuil, stof, roest ? Of hoe je zeg , toch iets kapot . Op 2dehands staat nog 1 te koop van vespa citti .
  8. Als de zender nieuw is , dan zal het niet aan dat liggen waarschijnlijk. misschien je bedrading verwisselt in je tank vlotter ? Bij het vervangen van je zender en aangesloten te hebben , heb je het vlotter getest voor die in de tank zat ? misschien dat je vlotter ergens blijft hangen in je tank ? En niet volledig beneden zit .
  9. Wat bedoel je met het zender , heb je daar een foto van ?
  10. Gio

    Vespa project

    Bij lambrettafinder, hij heeft er meestal motovespa staan . Prijs is ook oke. Ik zou zeggen, ga eens langs . Mvg
  11. Gio

    Buon anno a tutti

    Een gelukkig Nieuwjaar iedereen, goede gezondheid. Safe trips . Vergroot je sproeiers vanavond, kans is groot dat je mond warmlopers krijgt . Cheers
  12. Wat bedoel je eigenlijk ermee . Ge wordt toch geholpen , hoeft toch niet allemaal het zelfde reacties te zijn ? Uit je topic, gebruik je de tips die jouw aanspreken of er nu tegen zijn of niet, maar dan weet je van 2 kanten. Dit is het leuke eraan dit forum.
  13. Neen. Niemand bedoeld het slecht hé. Het is gewoon raar . Als je het zelf doet of door iemand privé. Heb je waarschijnlijk de helft bespaart, en rijd je voor 5 jaar weer rond , bewijzen van spreken. Hier zijn leden die je graag willen helpen hoor . Maar je geeft precies snel op , bij eender wat ... Maar dat is u keuze, Niemand verplicht jouw niets . Ps: het is niet moeilijk om het te reviseren. Zelfs leuk om het te doen. Mvg Giovanni
  14. Maak je vlotter los , daar bevindt zich een beige vierkant doosje . Deze voorzichtig uiteen halen, er zitten dacht ik 2 bruine draden. Kijk of de geleiders contact maken, anders iets bij plooien tot er contact is. Dit was bij mij de oorzaak.
  15. Bij het nogmaals naar je filmpje te kijken, bij mij is er geen sissende slang geluid te horen, ook geen kalkoen 😝 Nog iets anders, maar geen dieren altans 🤣
  16. Heb er 2 die ook het zelfde geluid hebben, hoort erbij denk ik ! 'K rij er jaren mee rond ! Sinds de revisie. Heb er geen last van bij schakelen of ontkoppelen.
  17. Idd , volledig uiteen halen, en ieder klein losse deel schoon blazen en in de carb ieder opening ook door blazen. Test ook je benzine kraan als er vloeiend benzine uitloopt . Luchtfilter niet vergeten.
  18. Als je lang heeft stilgestaan zou ik de carb zeker schoon maken met een perslucht. Heb toevallig gisteren zo'n carb schoon gemaakt. Had de zelfde symptomen die je beschrijft. En heeft het niet meer. Kreeg niet voldoende benzine. De benzine slang is oke, lijkt niet te lang.
  19. Gio

    Technische keuring

    Als het toen van het band liep zonder pinkers, dan niet.
  20. Gio

    Vespa keuren

    Heb 2 maanden terug een kader motovespa iris200 gekocht bij Lambrettafinder Sam . De nodige documenten had hij al voorzien , zoals de spaanse kentekenbewijs, keuringsbewijs met een certificaat erbij . En e705 heeft hij voor mij gedaan. Heb gedurende 2 maanden naar wat onderdelen gezocht (besteld) om het project te voldaan. Maar is nog niet helemaal klaar, wanneer er wat tijd is . Ga nog haar helemaal strippen en een nieuw lak zetten. Ben gisteren naar div gegaan, vandaag heb ik mijn inschrijvingbewijs en plaat ontvangen. Dit alles een weekje tijd inbeslag genomen met de keuring erbij . Eerst! Erna !
  21. Gio

    Technische keuring

    Is graag gedaan, Succes met het verkoop!
  22. En hier ook niet als je rijbewijs b niet langer hebt dan 2 jaar . Bedoel ik op 125cc .
  23. Gio

    Technische keuring

    Het kan goed zijn dat je scooter dat niet heeft door haar bouwjaar. Ik heb wel een voor mijn vespa , maar deze is van 91' . Die van u is veel ouder , misschien was er toen nog geen. Maar ze gaan daar waarschijnlijk niets opzeggen. Bij de keuring hebben die mannen geen opleiding gekregen voor motoren. Ze werden er gewoon in gesmeten. Dat is wat ze zeiden. Het stelt niet veel hoor, daar ben je op 5min weg . Documenten Chassis nr Lichten Remmen Dat is alles wat ze doen , hebben niet naar banden gekeken, niet naar spellingen van wielen of vork . Maar dit is wat ik heb meegemaakt, ergens anders misschien weer heel anders van aanpak. Als je zelf weet dat jou scooter voor 100% inorde is , ben je al een hele eind .
  24. Gio

    Vespa keuren

    Van reflectoren hebben ze niets van gezegd. Ik had het gelezen op internet. Maar ben zonder gegaan. Het licht instellen vindt genoeg vb op Google . Ik had het gedaan zoals je ziet op vb en was nog verkeerd, ik mocht het daar ter plaatsen doen. En gelukkig maar. Het is voor hun ook allemaal nieuw, ze zijn nu nog niet zo streng heb ik ondervonden.
  25. Gio

    Vespa keuren

    Ja klopt, als je een in bezit heb van een moto of vespa die overeen komt als een motoplaat mag je die gebruiken. Het is eigenlijk alleen bedoeld om heen en terug voor de keuring te gaan . Niet om eventueel om ritjes te doen, want is nog niet ingeschreven! Als ze je moeten stoppen ben je niet in orde. Is puur voor dat een dag !
×
×
  • Nieuwe aanmaken...