Jump to content
Vespaforum.be

Gio

Members
 • Posts

  557
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Gio

 1. Heel duidelijk beeld , geen si en geen ciao bil, maar ongelooflijk de echte billen van onze vespa ?
 2. De si en ciao hebben vlakke billen of geen . Hier volwassen vespa zijn gerijpt naar volle billen ?
 3. Gio

  Benzinetank vbb

  Filipoostakker , heb je een pm gestuurd.
 4. Ik zou eerst de benzinetank en carburator reinigen en een nieuwe bougie indraaien. Verse sae30 olie inkappen kan je koppelingsplaten waarschijnlijk beter werken dan nu .
 5. Gio

  Pk 50 xl automaat

  Zodra ik iets hoor, laat je het weten. Zal in de 80 vermoed ik . Weet niet of je hier iets mee zijt. Mvg
 6. Beste, Heb een vraag , deze scooter heeft geen papieren momenteel. Komt uit nl . Is het mogelijk om deze te herinschrijven in Belgiƫ? Wat heb ik nodig om weer op de baan te krijgen. Alvast bedankt
 7. Maar je had geen vermogen daarvoor, dit kan door drukverlies lijken . Ik zou toch even kijken. Een warmloper komt door een te arm mengsel . Meer lucht dat brandstof of te weinig 2t olie in je tank . En ook mogelijk een klein sproeier erin .
 8. Lijkt op een vastloper als je achterwiel blokkeert. Als je cilinder eraf haalt en er zijn gleuven in het cilinder en stukken uit je piston , dan weet je het .
 9. Oke, goed gedaan. Nu wachten op betere weer .
 10. Ontsteking is los erop , is alleen om je te tonen. Heb deze nog los liggen daarmee ook ontbrekende schroeven om op zijn plaats te houden.
 11. Zal tegen de avond een foto sturen, ben niet thuis op dit moment.
 12. Heb zelf nog nooit gedaan met de flitslamp , als je origineel is laat je deze op zijn fabriek teken staan. Ik had geen symptomen, starten plots niet meer de dag nadien. Had de bougie en cdi vervangen ook de pick-up . Had het zelfde resultaat. Uiteindelijk een reserve 2de hands ontsteking geplaatst en was opgelost.
 13. Op het foto van de nieuwe pick-up, langs de groene draad is een klein metaal ding waar het rode kabel op wordt gesoldeerd, maar op foto is het niet te zien . Maar lijkt mij de juiste te zijn . Heb recent ook gedaan, en ik had meer pech , was niet de pick-up die stuk was maar die daar langs waar het tape op ligt .
 14. Oke, bedankt. Ja klopt is idd totaal een andere blok . Ook weer iets anders om aan te sleutelen . Op zich rijd ze prima, er zijn enkele mankementen maar wel tevreden voor wat het is . Is voor vrouw en kinderen bedoeld om dat ze niet willen ( kunnen) schakelen ?
 15. Bedankt pilaf , het is perfect gedaan van je. Zelf had het niet gevonden. Dan zal ik wachten voor na de zomer te doen, dan doe ik ook meteen de hele revisie erbij . Grt
 16. Een voorwerp , bv sanitaire buis die net zo breed is als je ring gebruiken. Waar het ring nog verder moet schuiven wat olie insmeren en ook boven waar je krukas uitsteekt. En rustig tikken tot die op zijn plaats zit . Zo heb ik het gedaan zonder brokken te maken. De ring in de gaten houden dat die gelijk rondom naar beneden gaat .
 17. Hallo, ik heb een vraagje. Ik ben momenteel aan de ontsteking bezig om een pick-up te vervangen. Daardoor heb ik opgemerkt bij de onderste poelie wat nat is van carterolie , een deel is eraf maar een deel niet. Nu vraag ik hier of jullie me kunnen helpen hoe je eraf gaat. Heb wat foto's gemaakt, over wat het gaat. Hopelijk kan iemand hierbij verder helpen. Alvast bedankt.
 18. Iets met de de vacuum leiding , valse lucht waardoor misschien geen benzine zuigt ?
 19. Het plaat dient vast gedraaid te worden , er is een moer weg . Achter het plaat zijn er een soort geleiders, die komen overeen met de gaten van het plaat. Moet je indrukken, maar daar heb je de bestaande moer voor nodig om die terug op zijn plaats te houden. Dat kan de oorzaak zijn dat je riem verdraaid is. Maar heb ook gezien dat de riem ook verdraaid word door de riemspanner die versleten is .
 20. Gio

  3 x 8 inch velg

  Oke , maar niet wat ik zocht.
 21. Gio

  3 x 8 inch velg

  De 2 onderste welke kleur zijn het ? Mvg Gio
 22. Gio

  Km-teller VNA

  Ik heb mijn stuurkap ook moeten aanpassen om de teller erin te krijgen. Beide kanten wat weg vijlen, is denk ik niet veel wat weg moet. Daarna als je nog het verf over hebt bijwerken. Je ziet er niets van. De kraag van de teller komt eroverheen.
 23. Lijkt erop dat ze volledig zelf ( doe het zelf )hebben in geklopt. Die sterren zijn niet wat het moet zijn van fabriek uit !
×
×
 • Create New...