Jump to content
Vespaforum.be

stefpa

Members
 • Content Count

  163
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

38 Excellent

2 Followers

About stefpa

 • Rank
  Lid

Scooter Gegevens

 • Scooterclub
  Vespa Club Leuven
 • Mijn Scooter(s)
  PX 200 (1993)
  GL 150 (1963)

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  korbeek-lo
 • Land
  België

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik gebruik al jaren SAE30 (mineraal) en dit zonder problemen in mijn PX200 van '93 en GL150 van '63. Meestal gebruik ik olie van Kroon-Oil, maar denk dat andere merken die SAE30 verkopen even goed zijn.
 2. Bij het opruimen deze nog gevonden : - origineel boekje Vespa 50 (Engels/Frans) / - handleiding en onderhoud PK50XL / - Service station manual PK50 (S) tot PK125 (S) (Engels/Italiaans) / - Reparaturanleitung PK50/125 Automatik (Duits) Gratis af te halen of verzendingskosten voor de nieuwe eigenaar.
 3. Heeft er iemand nog zo een centrale vloerplaat voor een PX (200) liggen, stainless mag maar liever zwart gepoedercoat.
 4. Propere scooter voor een correcte prijs, zal rap verkocht zijn.
 5. stefpa

  Gl150

  Neen zonder remtrommel, ga die is monteren en vastzetten om te zien of de speling blijft. 50 is het lager kant remtrommel, 49 is de kroonmoer met daarin een keerring om het lager vast te zetten, 51 is mij ook een raadsel. Niet tegengekomen bij deze motor.
 6. stefpa

  Gl150

  Ik ben de originele motor van mijn GL150 terug aan het opbouwen, maar merkte dat er 2mm speling zit op de aandrijfas. Zowel het lager aan de kant van de versnellingen als dit aan de kant van het achterwiel zijn vervangen. Ik kan de as, weliswaar met een beetje moeite dus 2mm van voor naar achter bewegen. Wat zou de oorzaak kunnen zijn ? Kan het kwaad om hier mee te rijden. Heb de motor moeten opengooien omdat het lager aan de kant van de versnellingen om zeep was.
 7. stefpa

  Benzinemeter

  Waarschijnlijk de vlotter in de tank die blijft hangen.
 8. Dat grijze inschrijvingsbewijs is perfect normaal voor een voertuig uit de jaren 90 (vandaar dat men zegt "grijze kaart"). Later, maar ken de datum niet, zijn de inschrijvingsbewijzen veranderd naar een roze document en voor voertuigen ingeschreven na 15/01/2011 is dit een A4 model in een zandkleur. Dit laatste bestaat uit 2 delen, eentje om thuis te bewaren en 1 voor in het voertuig.
 9. Topritje, goeie sfeer. Bedankt aan de crew van Primavera. Stef.
 10. Een tijd geleden heb ik een GL150 van '63 helemaal gerestaureerd, de originele motor had ik door iemand laten reviseren. Door tijdsgebrek heeft de motor 1,5jaar in mijn garage gelegen voor ik hem monteerde. Een goeie 500/600km gereden en de motor schakelde niet meer correct en de as waarop het achterwiel zit was losgekomen, ttz je kon trommel met achterwiel naar onder en boven bewegen. Je voelde dat de as los in het carter zat. Motor open gemaakt en wat blijkt, de naaldlager langs de kant van de versnellingen was in drie stukken gebroken en alles lag onderaan in het carter. Een geluk dat
 11. @Frederik9111 Dat van die Sprint had ik al gevonden en de piston van Meteor zou ook op een Sprint moeten passen, maar op die Bajaj past deze dus niet. Wie weet wat ze daar in India ooit allemaal bij mekaar hebben gestoken. Mijn vraag over die 177 was omdat ik ergens gelezen had dat deze kit niet zou passen omdat de slag van de krukas niet zo overéénkomen. @Mister T : het gaat wel degelijk over een 3 poort blokje.
 12. @ Bert D'as zeker, hoe meer 2 takt, hoe beter
 13. Heb een tijd geleden een 125cc, 3 poort, Bajajmotor kunnen kopen. Probleempje, de vorige eigenaar had de piston om zeep geholpen. Ik dacht dat deze wel te vinden zou zijn maar dat valt tegen. Het gaat om een piston met een diameter van 53,8mm. Ik had een piston van het merk Meteor gevonden op een Italiaanse site, maar na plaatsing blijkt deze te hoog te zijn. Ttz de hoogte van de piston is dezelfde maar het gat waar de pistonpen doorgaat zit lager dan de originele piston, daardoor klopt de slag van de krukas niet meer en komt de piston tegen de cilinderkop. Het gaat om een Bajajmotor
×
×
 • Create New...