Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Koppeling En Oliepomp Vespa Vbb (Px Motor)


stijndr

Aanbevolen berichten

Beste,

 

Ik heb een aantal weken een VBB 150 (met nieuwe px125 motor) gekocht.

Nu na een deftig ritje een paar probleempjes gevonden. Er zat een geluid in de motor, maar de motor draait wel vlot. Wanneer ik thuis kom van het ritje heb ik ineens geen koppeling meer (goed gevoel in de hendel maar ontkoppelt niet in de motor). Dus de motor er eens van onder gehaald. Koppelingsdeksel verwijderd, en volgende vaststelling gedaan=> blijkbaar hebben ze de oliepomp afgekoppeld (tandwiel boven en wormwiel weg). Daarom zit het onderste tandwiel los (wat dus het lawaai in de motor verklaard). Is hier een oplossing voor?

 

Probleem van de koppeling zit hem ook in hetzelfde tandwiel/as => achterste deel van de koppeling komt/schuurt tegen die zelfde as van de oliepomp. As zit vast op het blok. Wat kan de rede zijn dat de koppeling plots tegen de as komt?

 

mvg Stijn

Link naar reactie

Het tandwiel dat volgens u voor lawaai zorgt , kan er gewoon uit . Dit drijft enkel de worm naar de oliepomp aan .

Dat de koppeling tegen die tandwielas komt is niet normaal . Achter de koppeling zit een tandwiel van ongeveer 3,7mm dikhttp://www.sip-scootershop.com/nl/products/sluitring+koppeling+piaggio+dikte+37mm+_22297700 . Mogelijk is dit vervangen door een vulring die minder dik is zodat de koppeling verder naar achter komt . Misschien kan je het oplossen met een andere vulring http://www.sip-scootershop.com/nl/products/sluitring+koppeling+drt+34x_11351930

Verder versnellingsbakolie op peil zetten en regelmatig nakijken . Het zou kunnen dat je oliekeerring aan de krukas stuk is en dat de olie mee naar de verbrandingskamer gaat. Dit zou je moeten merken aan veel rookontwikkeling.

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...