Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Rijlessen Praktijk A2 (Automaat)


Aanbevolen berichten

Hoe is het nu afgelopen?

Doorgebeten met de lessen en dus de versnellingen onder de knie gekregen. Examen praktijk (deel 1 privé-terrein en deel 2 openbare weg) van de eerste keer geslaagd, en sinds gisteren in bezit van de Vespa!

 

Toch vind ik het nog steeds spijtig dat er geen rijscholen over een automaat beschikken hoor. Overigens kan je met een Vespa wel degelijk je praktijk-examen afleggen, heeft wel degelijk voldoende vermogen hiervoor (aldus instructeur), in Kontich doen ze geen snelwegen en dergelijke, er wordt vooral gekeken naar je rijstijl, bochtenwerk, verkeersregels, ... Je krijgt dan wel op je rijbewijs een vermelding dat je enkel met automaten mag rijden.

Link naar reactie

Heel interessant onderwerp dit. De reden waarom veel rijscholen niet willen dat je met je eigen voertuig rijdt, is omwille van de verzekering. De lage vraag naar automaat-rijbewijzen zorgt er dan weer voor dat geen enkele rijschool zelf een scooter aanschaft...

 

Toch zijn er rijscholen waar je met je eigen voertuig het hele traject kan afleggen, ik maak graag even reclame voor een kennis en top-lesgever Dirk De Clerq van het centrum motoropleiding Dirk. Hij geeft zowel les te Wemmel als bij Jesco (Karting) in Puurs - op 15 min van Antwerpen. Jouw tweewieler wordt er tijdelijk ingeschreven als lesvoertuig en dus kan je zonder zorgen de baan op.

 

Groeten, (en voorzichtig eh)

Arno

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...